صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۵۸ - ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۴

شمارشگر شبانه سیب‌­های روی درخت، گامی به سوی برداشت خودکار میوه

مهندسان با ساخت دستگاهی برای تخمین تعداد میوه روی درخت، گامی به سوی برداشت خودکار محصولات کشاورزی در آینده برداشتند.
کد خبر : 18272

به گزارش خبرگزاری آنا به نقل از NewScientist، دانشمندان موفق به ساخت و طراحی یک ربات شدند که تعداد سیب­‌های روی یک درخت و زمان برداشت آنها را تخمین می‌­زند.


این ربات از یک الگوریتم از طریق تاباندن نور به سیب‌­ها در شب برای شناسایی و شمارش دقیق آنها روی درخت استفاده می­‌کند که راه را برای برداشت خودکار محصولات در آینده‌­ای نزدیک هموار کرده است.


تشخیص تعداد میوه‌­های روی درخت و زمین با وجود شاخ و برگ‌­های اضافی سر راه کار را برای کامپیوتر دشوار می­‌کند. همچنین الگوریتم باید با مسائلی همچون تشخیص سیب‌‌­ها در رنگ­‌های مختلف، توجه به میزان رسیدگی آنها، تنوع، آب و هوا و ساعت در روز نیز دست و پنجه نرم کند.


رافائل لینکر و الیاهو کلمن، برای حل این مشکلات نرم‌افزاری برنامه‌نویسی کردند. این برنامه از درختان سیب عکس‌برداری می‌­کند و به درختانی که دارای تلالو در شاخ و برگ‌شان هستند، نور می‌­تاباند. نور از میوه‌­های براق بازتاب می‌شود، برگ‌­ها نیز نور را بازمی‌­تابانند اما نور منعکس از میوه‌­ها دایره‌وار است.


سیستم این ربات بی‌نقص نیست و برداشت 20 درصد سیب­‌ها را از قلم می‌­اندازد. با این اوصاف، لینکر می‌­گوید تا زمانی که اشتباهات ثابت هستند، می‌­توان آنها را اصلاح کرده و به برآورد دقیق رسید.


در یک آزمایش از مردم خواسته شد تا تعداد سیب­‌های روی یک درخت را بشمارند. در همین حین دستگاه نیز در حال برآورد کردن تعداد سیب­‌ها بود. نتیجه 6713 سیب توسط مردم و 6687 توسط دستگاه حساب شد که اشتباه بزرگی برای دستگاه الکترونیکی محسوب نمی‌‌شود.


لینکر در این‌باره می‌­گوید: «با افزایش وسعت مزارع کشاورزها وقت کافی برای بازبینی تمام درختان را ندارند. اگر این امکان وجود داشته باشد که یک دستگاه اتوماتیک دور باغ بگردد، درختان را بررسی کند و تصاویر معتبری را ارائه دهد، کمک بزرگی به باغداران و کشاورزان می­‌کند».


مترجم: هانا حیدری


انتهای پیام/

ارسال نظر