صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۳۰ - ۰۶ خرداد ۱۳۹۶

روش جدیدی برای آموزش گرفتن اشیاء به ربات‌ها + ویدئو

پژوهشگران دانشگاه MIT آمریکا موفق به ابداع روشی مؤثر و بسیار سریع برای آموزش گرفتن اشیاء به ربات‌ها شدند.
کد خبر : 182495

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به‌نقل از MIT Technology Review، بازوهای رباتیکی که در کارخانه‌ها کار می‌کند، بسیار دقیق و منظم هستند اما این نظم و دقت فقط به‌ دلیل این است که این ربات‌ها با یک یا چند سوژه محدود مواجه می‌شوند و این سوژه‌ها در جهت درست به آنها ارائه می‌شود پس قطعا می‌توانند آن‌ را درست بلند کنند و درست در جای مناسب قرار دهند اما اگر سوژه جدید به آنها ارائه شود، در می‌مانند.


پژوهشگران مؤسسه تکنولوژی ماساچوست موفق شدند با استفاده از الگوهای سه‌بعدی برای برداشتن اجسام، به ربات‌ها آموزش دهند که در مواجهه با هر سوژه‌ای چه باید بکنند. روش کار به‌ این شکل است که یک بانک اطلاعاتی درباره سوژه‌های مختلف و نحوه برداشتن آنها به حافظه ربات داده می‌شود و ماشین با بررسی این بانک اطلاعاتی یاد می‌گیرد که چطور هر سوژه‌ای را بلند کند.


در آزمایشگاه مشخص شد که وقتی ربات اعتماد به نفسی معادل 50 درصد برای مواجه با سوژه دارد، 98 درصد از تلاش‌هایش برای برداشتن آن سوژه موفقیت‌آمیز است اما وقتی اعتماد به نفسش کمتر از 50 درصد باشد، ابتدا یک تلنگر به سوژه می‌زند و جهت آن را تغییر می‌دهد و سپس تصمیم می‌گیرد که از کدام استراتژی موجود در حافظه‌اش برای برداشتن آن استفاده کند؛ در این موارد ربات 99 درصد در برداشتن سوژه‌ها موفق خواهد شد.


این واقعیت که یک تغییر جهت یا بررسی مجدد می‌تواند ربات را به موفقیت چشمگیر برساند، خبری بسیار خوب برای آموزش ربات‌ها در فضاهای تجاری و شبکه‌های کامپیوتری عصبی‌ است و احتمالا آینده رباتیک و هوش مصنوعی را دستخوش تغییری سریع خواهد کرد.


مترجم: محمدرضا احمدی‌نیا


انتهای پیام/

ارسال نظر