صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۰۰ - ۰۵ خرداد ۱۳۹۶
تشریح برنامه‌های صنایع دستی استان کرمانشاه

از فروش 18 میلیاردی صنایع دستی کرمانشاه تا ارائه پرونده ثبت دهکده ساخت سازهای سنتی

معاون صنایع دستی استان کرمانشاه در معرفی و تشریح برنامه‌های حوزه صنایع دستی که در سال 1396 اجرایی خواهد شد، به برپایی بازارچه‌های صنایع دستی، راه‌اندازی مرکز خلاقیت صنایع دستی، ارائه پرونده فش به عنوان دهکده ساخت‌ سازهای سنتی، تبدیل حمام حاج شهبازخان به مرکز خلاقیت صنایع دستی اشاره کرد.
کد خبر : 182385

پروانه حیدری معاون صنایع دستی استان کرمانشاه در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی آنا گفت: «استارت برپایی بازارچه‌های صنایع دستی کرمانشاه خورده است و تا دو ماه آینده این بازارچه‌ها آماده بهره‌برداری خواهند بود.»


وی ادامه داد: «18 غرفه 20 متری برای برپایی کارگاه آموزشی و ورکشاپ و فروش صنایع دستی ویژه استان در نظرگرفته شده است. در شهر صحنه جانمایی و تخصیص فضا انجام شده و ما منتظر تامین اعتبار آن هستیم. در شهر سنقر مکان مورد نیاز برای برپایی بازارچه با همکاری شهرداری گرفته شده است و این پروژه در شهر هرسین که متقاضی برپایی بازارچه بخش خصوصی است مراحل اداری را طی می‌کند.»


حیدری اظهار کرد: «کارهای اولیه مرکز خلاقیت صنایع دستی با همکاری سازمان یونیدو (سازمان تخصصی سازمان ملل متحد که با هدف ارتقا و تسریع توسعه صنعتی در کشورهای در حال توسعه و یا اقتصادهای در حال گذار و توسعه صنعتی بین‌المللی فعالیت می‌کند) انجام شده و طرح و تعیین مکان آن نیز انجام شده است و مقرر شده تا در سال 1396 طبق توافقنامه حمام حاج شهباز خان به مرکز خلاقیت صنایع دستی تبدیل شود. این طرح نوشته شده و قرار است پس از مرمت و احیای حمام حاج شهباز خان توسط اداره کل میراث فرهنگی استان، کارهای تخصصی و تجهیز کردن آن توسط سازمان یونیدو انجام شود.»


وی تاکید کرد: «حمام حاج شهباز خان به عنوان فضایی برای آموزش، تقویت خلاقیت و نوآوری هنرمندان صنایع دستی فعال خواهد شد تا محصولاتی مطابق با سلیقه امروزی و صنایع دستی کاربردی را به علاقه‌مندان ارائه کند. این مرکز بازار سرپوشیده استان است که محل گردشگری استان نیز می تواند باشد.»


واگذاری دبیر اعظم به مجمع صنایع دستی


وی در بخش دیگری از سخنانش به طرح دیگر صنایع دستی استان اشاره کرد و افزود: «قرار است دبیر اعظم که همه اداره سابق صنایع دستی نیز در آنجا مستقر بود را به مجمع صنایع دستی که برگرفته از صنعتگران استان است و از سوی وزارت کشور مجوز دارد، واگذار کنیم. در این طرح فضایی برای آموزش، تولید، نمایش و فروش محصولات صنایع دستی فراهم می‌شود که به اقتصاد صنعتگران کمک می کند.»


ارائه پرونده فش به عنوان دهکده ساخت‌ سازهای سنتی طی هفته آتی


حیدری در بخش دیگری از صحبت‌هایش به ثبت ملی نودشه شهر پاوه در سه ماهه نخست سال 1396 اشاره داشت و در ادامه از تکمیل پرونده این شهر برای ثبت جهانی دریونسکو خبر داد. وی همچنین در خصوص دیگر پرونده‌های استان توضیح داد: «پرونده مربوط به روستای فش در شهرستان کنگاور که 100 نفر در آن مشغول ساخت سازهای سنتی هستند را به عنوان دهکده ساخت‌ سازهای سنتی آماده کردیم که طی هفته آینده برای ثبت ملی ارائه می‌شود.»


معاون صنایع دستی استان کرمانشاه همچنین یادآور شد: «در سال 1395 اقدامات لازم برای ثبت ملی نشان جغرافیایی گلیم هرسین انجام شد و در حال حاضر مشغول تکمیل پرونده ثبت جهانی آن هستیم.»


وی در صحبت‌هایش چگونگی ثبت ملی نودشه را تشریح کرد و تاکید کرد: «ثبت ملی صنایع دستی و در ادامه آن ثبت جهانی آنها، باعث معرفی هرچه بهتر صنایع دستی استان‌ها نیز است به طوریکه با شناخت این محصولات جنبه تبلیغ در سطح ملی و بین‌المللی بیشتر می‌شود و این امر بازار فروش خوبی برای هنرمندان فراهم می‌آورد. البته ما در نودشه 5 تعاونی صنایع دستی را فعال کردیم و در روستای میوان که روستای بافت گیوه است، با ایجاد یک تعاونی بافت گیوه توسط 35 خانوار را به عنوان صنایع دستی خاص این منطقه رونق بخشیدیم.»


فروش 18 میلیارد دلاری صنایع دستی کرمانشاه درسال 1395


حیدری در ادامه از 4500 صادرکننده صنایع دستی استان خبر داد و اضافه کرد: «استان کرمانشاه در سال گذشته 18 میلیون دلار صادرات صنایع دستی داتشه که بیش از 8 میلیون دلار آن به گیوه اختصاص داشته است. با رونق صنایع دستی، تولیدات هنرمندان وارد بازار و زندگی مردم می‌شود و با طراحی‌های جدید و جالب می توانیم با توجه به نیاز روز و مطابق با سلیقه عامه مردم به تولید محصولات بپردازیم.»


بازارچه‌ها و سایت‌های مجازی در راستای حذف واسطه


وی در خصوص مشکلات موجود هنرمندان صنایع دستی کرمانشاه و راهکارهایی در راستای حذف واسطه تشریح کرد: «متأسفانه تولیدکنندگان ما فروشندگان خوبی نیستند و این موضوع هم از ناآشنایی و نداشتن شناخت نسبت به بازار فروش ناشی می‌شود. ما با راه‌اندازی بازارچه‌های صنایع دستی شرایطی را بوجود آوردیم تا تولیدکننده، هم به تولید و هم به فروش صنایع دستی بپردازد و در این میان دست واسطه را کوتاه کند. همچنین 4 سایت‌ مجازی از جمله پرشین برگاموت امکان فروش محصولات صنایع دستی را فراهم کرده‌اند البته اعتماد کردن صنعتگران به بازارهای مجازی مسئله‌ای زمان‌بر است اما آنچه مسلم است این است که این سایت‌ها فروش بی‌واسطه را تقویت خواهد کرد.»


نمایشگاه سراسری صنایع دستی در شهریورماه


معاون صنایع دستی استان کرمانشاه در بخش دیگری از صحبت‌هایش به برپایی نمایشگاه سراسری صنایع دستی از 15 تا 20 شهرویرماه در نمایشگاه بین‌المللی استان خبر داد و تاکید کرد: «ما با برپایی نمایشگاه سعی داریم صنعتگر را وارد کار کنیم و او را به تولید هرچه بیشتر صنایع دستی ترغیب کنیم.»


احیای رشته‌های منسوخ شده


وی درباره احیای هنرهایی که کمتر مورد توجه قرار گرفته نیز عنوان کرد: «با زنده‌سازی رشته‌های منسوخ شده مثل شال‌بافی و موج بافی سعی در ایجاد تنوع بیشتر صنایع دستی داریم. در این راستا روستای هجیج که جزو روستاهای اقتصاد مقاومتی است می‌تواند بسیار مفید باشد. »


حیدری در ادامه از پخش مستندی از شبکه 2 درباره هنر موج‌بافی، هجیج بافی، گیوه‌بافی و گلیم‌بافی اتسان خبر داد و افزود: «ما در گیلان غرب میزان زیادی هجیج بافی داریم که اگر به روز شود به راحتی وارد زندگی مردم خواهد شد و فروش خوبی هم خواهد داشت.»


معاون صنایع دستی بازارچه‌های فصلی، استانداردسازی رشته‌ها را از دیگر برنامه‌های استان در حوزه صنایع دستی معرفی کرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر