صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۴۴ - ۰۴ خرداد ۱۳۹۶

خانه هنرمندان ایران میزبان مراسم روز جهانی موزه شد

مراسم روز جهانی موزه روز گذشته 3 خردادماه در خانه هنرمندان ایران برگزار شد.
کد خبر : 182320

به گزارش گروه فرهنگی آنا از روابط عمومی خانه هنرمندان ایران، مراسم «روز جهانی موزه» سوم خرداد و همزمان با سالروز آزادسازی خرمشهراز سوی کمیته بین‌المللی موزه‌ها (ایکوم) در تالار استاد شهناز خانه هنرمندان ایران برگزار شد. از چهره های حاضر در این مراسم می توان به سید محمد بهشتی، محیط طباطبایی، علی مرادخانی، مجید رجبی معمار، نادر طالبیان، احمد مسجد جامعی و مدیران بسیاری از موزه های ایران اشاره کرد. استاد شیرمحمد اسپندار نیز در این مراسم به اجرای زنده دونلی نوازی پرداخت که مورد استقبال فراوان حاضران قرار گرفت. در این مراسم همچنین از موزه های برگزیده در بخش های مختلف تقدیر به عمل آمد.


در ابتدای این مراسم منیر خلقی مسول روابط بین المللی ایکوم ایران بیانیه این دوره از کمیته بین المللی ایکوم را قرائت کرد. در بخشی این بیانیه آمده بود «ایکوم هر سال یک موضوع اجتماعی را برای روز جهانی موزه ها بر می گزیند و موضوع انتخابی برای سال 2017 موزه ها و روایت های مناقشه آمیز، گفتن ناگفتنی ها در موزه ها است. مجموعه های موزه ای پژواکی از خاطرات و بازنمایشی از تاریخ را به رخ می کشند. از این رو ی در چنین روزی این فرصت را فراهم می آورد تا نشان داده شود که چگونه موزه ها خاطرات تکان دهنده را نمایش می دهند برای این که بازدید کنندگان ترغیب شوند به فراتر از تجارب شخصی شان اندیشه کنند و گفت وگویی برای آشتی میان خاطرات بوجود آید.»


در ادامه سید محمد بهشتی گفت: سال پیش زمانی که رئیس سازمان میراث فرهنگی بودم شرایطی را فراهم کردم که کاخ گلستان بازگشایی شود و در همین زمان یک روز از حبیبی معاون اول ریاست جمهور دعوت کردم تا از این کاخ دیدن کنند این دیدار پنج ساعت طول کشید و در این پایان این دیدار دکتر حبیبی را مورد این پرسش قرار دادم که شما فکر نمی کنید که نسبت به دوره قاجاریه اجحاف شده است او هم رای من بود.



نگارنده‌های کتب درباره قاجار تاریخ را درست روایت نکرده‌اند


وی افزود: همواره شاهان قاجار را افرادی زن‌باره و بی‌کفایت معرفی کرده‌اند اما چنین نیست و این ستم از سوی حکومت پهلوی به دوره روا داشته شده است. درسال 1380 شرایطی فراهم شد که پس از 80 سال صندوق‌هایی از اسناد دوره قاجاریه گشوده شد و این مجموعه دربرگیرنده هزاران سند بود که در زمان من تنها 100 هزار سند ثبت شد. این در حالی است که تا آن زمان کتاب‌های متعددی درباره قاجاریه نوشته شده است و هیچ یک از نگارنده‌های آن ها دسترسی به این اسناد نداشته‌اند و به نوعی تاریخ را درست روایت نکرده‌اند.


بهشتی در ادامه با بیان این مطلب که موزه باید جایی باشد که در آن صلح اتفاق بیفتد گفت: موزه باید زمینه ای را برای روشن شدن تاریخ فراهم کند و شرایطی را برای گفت وگو فراهم کند تا موضوعات مناقشقه برانگیز برطرف شود.


پس از آن علیرضا قلی نژاد دبیر آیین موزه برتر گفت: امسال در حالی آیین موزه برتر را برگزار می کنیم که 10 سال از اولین دوره برگزاری آن گذشته است. آیین موزه برتر بر سبیل مودت و ضوابطی است که مبنا و معیار آن اخلاق موزه‌ای است. این معیار در تمامی مراتب و مراحل شکل‌گیری آیین موزه برتر مورد توجه برگزار کنندگان بوده است.


وی اضافه کرد: آیین موزه برتر آن گونه که می‌شناسیم مراسمی فراتر از مسابقات و رقابت‌های متداول است و برندگان این آیین تمامی موزه‌داران و نهادهای موزه‌ای کشور هستند و برگزیدگان در طول سال تلاش می کنند تا نمایندگان شایسته ای برای معرفی ظرفیت های اکوسیستم موزه داری کشور باشند.


دبیر آیین موزه برتر در ادامه با اشاره به مراحل انتخاب موزه و موزه‌داران برتر گفت: پس ارسال فایل ها از سوی موزه‌ها و بررسی شکلی آن 66 موزه به مرحله داوری راه یافتند که این تعداد نسبت به سال قبل بیش از 45 درصد افزایش پیدا کرده است. این موزه‌ها در چهار گروه موزه‌های خصوصی و موزه‌های دولتی بزرگ، متوسط و کوچک مورد داوری قرار گرفتند.


ارتقای جایگاه و نقش جمهوری اسلامی ایران در برنامه های شورای بین المللی موزه‌ها


در ادامه محیط طباطبایی رئیس ایکوم ایران به معرفی اجمالی فعالیت‌های کمیته ملی موزه های ایران پرداخت و گفت: یکی از فعالیت‌های ایکوم ارتقای جایگاه و نقش جمهوری اسلامی ایران در برنامه های شورای بین المللی موزه‌ها بود که علاوه بر ارائه پیشنهادات کارشناسی در روند انتخابات نیز نقش موثری داشت.



وی افزود: ایکوم همچنین در روند اصلاح و تصویب اساسنامه شورای بین المللی موزه ها نقش داشت و در سال گذشته قطعنامه پیشنهادی ایکوم ایران در کنفرانس عمومی تصویب شد. از دیگر برنامه های ایکوم در سال گذشته فعال سازی کار گروه های ملی ایکوم ایران از جمله هنرهای تجسمی، حفاظت، موسیقی، هنرهای نمایشی بود و کارگاه های مشترکی نیز با دفتر ایکوم منطقه ای برگزار شد.


باید به فضای موزه‌ها طراوات و شور ببخشیم


احمد مسجد جامعی نیز در سخنان کوتاهی گفت: موزه صرفا مکان سرپوشیده که در آن اشیای قدیمی نگهداری می‌شود نیست، باید به فضای موزه‌ها طراوات و شور ببخشیم و شرایطی را فراهم کنیم که مردم به موزه بروند. باید شرایطی را فراهم کنیم که موزه های جدیدی در ایران ایجاد شوند چون موزه ها نشاط، شادی را برای نسل ها به ارمغان می آورند.


در این مراسم همچنین استاد شیرمحمد اسپندار، گروه موسیقی سیف الله شکری، گروه موسیقی افغانستان به سرپرستی نجیب اکرم زاده به اجرای موسیقی پرداختند.


از دیگر بخش های این مراسم رونمایی از پرده نقاشی قهوه خانه ای اثر مهدی طالع نیا بود. این پرده نقاشی به ایکوم اهدا شد. اجرای پرفورمنس از دیگر برنامه های این مراسم بود.


در این مراسم از موزه مطبوعات شیراز و موزه کبریت، آقای بلوچ برای راه اندازی موزه گرافیک ایران، از سیف الله شکری به عنوان عضو فعال ایکوم برای شاخص احیای موسیقی ایران تقدیر شد.


موزه های خصوصی و دولتی برگزیده با شش شاخص پژوهش، نگهداری و حفاظت، کودک و نوجوان، گردآوری، نوآوری و خلاقیت، استاندارد و توسعه فیزیکی، توسعه مدیریت، بازدید و بقا مورد تقدیر قرار گرفتند. در بخش موزه های خصوصی از موزه های بومیان کیش، موزه صلح تهران، موزه شاهین شهر، موزه کلوک نطنز، سرا موزه دکتر رهگشای بادرود تجلیل شد. در بخش موزه های دولتی کوچک از موزه عصار خانه شاهی، موزه اکبریه بیرجند، موزه نی ریز، موزه علوم اردبیل، موزه پارسه تخت جمشید، موزه برزک تقدیر به عمل آمد.


در بخش موزه های متوسط از موزه علوم زمین مشهد، موزه مجلس شورای اسلامی، موزه چهلستون، موزه ماسوله، موزه انزلی و موزه پوشاک سلطنتی تجلیل شد. در بخش موزه های دولتی بزرگ موزه علوم و فن آوری، کاخ موزه نیاوران، کاخ موزه گلستان، باغ موزه دفاع مقدس و موزه روستایی گیلان، موزه ملی ایران مورد تقدیر قرار گرفتند.



کمیته بین‌المللی موزه‌ها (ایکوم) در سال 1977 روز 18 ماه می میلادی برابر با 28 اردیبهشت ماه را روز جهانی موزه‌ها نام گذاری کرد. براساس تعریف ایکوم، موزه مکان گردآوری، نگهداری، مطالعه، بررسی و به نمایش گذاشتن نعمت‌های فرهنگی یا طبیعی برای آموزش، پژوهش و ارزش دادن به این مجموعه‌ها و لذت بردن از آنها است.


انتهای پیام/

ارسال نظر