صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۵۶ - ۰۳ خرداد ۱۳۹۶
مدیر عامل سازمان انتقال خون اعلام کرد

تولید 21 درصد خون‌های اهدایی منطقه در ایران

مدیر عامل سازمان انتقال خون گفت: استان‌های لرستان با 9 درصد، مرکزی 8 درصد، سیستان و بلوچستان با 7 درصد، 3 استان برتر در زمینه اهدای خون بانوان در سال 95 در کشور بوده‌اند.
کد خبر : 182147

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از سازمان انتقال خون کشور، علی اکبر پور فتح اله، مدیر عامل سازمان انتقال خون اعلام کرد: براساس آخرین گزارش منتشر شده سازمان جهانی بهداشت در سال نزدیک به 113 میلیون اهدای خون در جهان صورت می‌گیرد که از این میزان نزدیک به 101 میلیون اهدای خون کامل و 12 میلیون اهدای آفرزیس است.


فتح اله افزود: از این میان سهم کشورهای عضو مدیترانه شرقی حدود 9/9 میلیون بوده که از این میزان سهم ایران بیش از دو میلیون اهدای خون بوده است. یعنی نزدیک به 21درصد از کل خون‌های اهدایی در 21 کشور عضو منطقه مدیترانه شرقی نظیر ایران، کویت، اردن، لبنان، قطر، عمان، امارات متحده عربی و ... در ایران دریافت شده است که رقم قابل توجهی است.


بنابراین گزارش شاخص اهدای خون در کشورهای جهان به ازای هر هزار نفر جمعیت بین 3 دهم درهزار تا 56 در هزار بوده است. متوسط نرخ اهدا در میان کشورهای با درآمد بالا 1. 32، در کشورهای با درآمد متوسط 14.9 در کشورهای با درآمد پایین 7.8 به ازای هر هزار نفر جمعیت است.


مدیر عامل سازمان انتقال خون با اشاره به اینکه متوسط شاخص اهدا در کشورهای عضو مدیترانه شرقی 14.9 است، افزود: شاخص اهدای خون در کشور ایران 27 واحد به ازای هر هزار نفر جمعیت است که از این نظر سرآمد کشورهای منطقه به شمار می‌رود.


وی افزود: در حالی که امروزه هنوز 70 کشور در جهان به اهدای خون جایگزین و پولی وابسته‌اند، ایران از معدود کشورهایی است که از سال 2007 به اهدای خون صددرصد داوطلبانه دست یافته است. این موفقیت مرهون اهداکنندگان ایثارگر و مستمر خون است که بدون چشم داشت و با اهداف انسان دوستانه عصاره وجودی خود را به بیماران بستری و نیازمند به خون در بیمارستانها اهدا می‌کنند.


بنا بر گزارش سازمان جهانی بهداشت در سطح جهان بیش از 30 درصد اهدای خون توسط بانوان صورت می‌پذیرد که در میان مناطق طبقه بندی شده توسط سازمان جهانی بهداشت، منطقه مدیترانه شرقی دارای کمترین نرخ اهدای خون توسط بانوان است که 7 درصد می باشد. در کشور ما شاخص اهدای خون بانوان در حال حاضر به طور متوسط نزدیک به 4.5 درصد است.


استان‌های لرستان با 9 درصد، مرکزی 8 درصد، سیستان و بلوچستان با 7 درصد، 3 استان برتر در زمینه اهدای خون بانوان در سال 95 در کشور بوده‌اند.




انتهای پیام/

برچسب ها: اهدای خون
ارسال نظر