صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۴۳ - ۰۱ خرداد ۱۳۹۶

استراتژی ضد تروریسم عجیب ترامپ: مخالفت با ایران، فروش سلاح به عربستان

رئیس‌جمهوری آمریکا، از رهبران عربی و اسلامی خواست که متحد شوند و برای مقابله با افراط‌گرایان اسلامی همکاری کنند.
کد خبر : 181391

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از رویترز، ‌دونالد ترامپ در این سخنرانی بار دیگر لفاظی‌های ضد ایرانی خود را تکرار کرد و از ایران به عنوان «منبع کلیدی تأمین مالی و حمایت از گروه‌‌های شبه نظامی» نام برد.


سخنان ترامپ هم راستا با خواسته میزبان‌های عربی‌اش بود و یک روز پس از انتخاب حسن روحانی به عنوان رئیس‌جمهوری ایران برای دومین دوره، پیام تندی به تهران به شمار می‌آید.


رئیس‌جمهوری آمریکا در سخنرانی خود عبارت مشهور خود یعنی «تروریست‌های رادیکال اسلامی» را به کار نبرد. این سخنان نشانه‌ای از این است که او بعد از اینکه چندین بار به عنوان نامزد انتخابات عبارات ناشایستی درباره مسلمانان به کار برده، توصیه‌ها را در این‌باره که لحن ملایم‌تری نسبت به منطقه به کار ببندد، جدی گرفته است.


ترامپ به 50 رهبر کشورهای بزرگ اسلامی که میلیون‌ها مسلمان را رهبری می‌کنند، گفت: «تروریسم در تمام دنیا گسترش پیدا کرده است. اما مسیر صلح از همین جا آغاز می‌شود، در این خاک کهن،‌ در این زمین مقدس.»


ترامپ تصریح کرد: «آینده بهتر تنها در صورتی ممکن خواهد بود که ملت‌های شما تروریست‌ها و افراطیون را بیرون کنند. آنها را بیرون کنید! آنها را از منطقه محل عبادت خود بیرون کنید، آنها را از جوامع خود بیرون کنید، آنها را از زمین‌های مقدس خود بیرون کنید و آنها از این جهان بیرون بیاندازید.»


به گزارش رویترز، اولین سخنرانی ترامپ در خارج از کشور فرصتی برای او بود تا اراده و عزمش را نشان دهد. این عزم . اراده با کشمکش داخلی مربوط به اخراج جیمز کامی، رئیس سابق اف‌بی‌آی در تضاد است.


او گفت که مناقشه اخیر به جای آن که مناقشه‌ای میان ملت‌ها باشد، مناقشه‌ای میان خیر و شر است. او گفت که واشنگتن از خاورمیانه در این مناقشه حمایت خواهد کرد اما این منطقه نیز به نوبه خود باید در این مناقشه فعالتر باشد.


او در این سخنرانی گفت: «هنوز کارهای زیادی برای انجام وجود دارد. این به مفهوم مقابله با بحران گروه‌های افراطی اسلامی و ترور اسلامی و همه انواع آن است.»


به نوشته رویترز، نقطه اوج سخنرانی ترامپ استفاده از اصطلاح « افراط‌گرایی اسلامی» بود. یک مقام کاخ سفید این موضوع را ناشی از خستگی ترامپ دانسته است.


ترامپ در این سخنرانی به موضوع ایران پرداخت و مطابق خواست رهبران عربی مدعی شد: «برای ده‌ها سال، ایران در حال دامن زدن به اختلافات فرقه‌ای و تروریسم در منطقه بوده است. دولت ایران به روشنی از کشتار جمعی، تعهد به نابودی اسرائیل، مرگ آمریکا و نابودی بسیاری از رهبران و ملت‌ها سخن می‌گوید.»


ترامپ البته هیچ اشاره‌ای به مسأله حقوق بشر در عربستان سعودی و دیگر کشورهای حاشیه خلیج فارس نکرد. مقامات کاخ سفید می‌گویند او قصد نداشت خطابه‌ای (در این خصوص)داشته باشد، کاری که اوباما انجام می‌داد و موفق نبود.


بنا به این گزارش، محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران نسبت به این اظهارات دونالد ترامپ در توییتی واکنش نشان داد. او گفت ایران در مهد دمکراسی و میانه‌روی مورد حمله قرار می‌گیرد که این سیاست صرفا دوشیدن صدها میلیارد دلار عربستان سعودی است.


به گزارش آنا، روز گذشته، ترامپ با امضای قراردادی به ارزش 110 میلیارد دلار، متعهد شد که تسلیحات جدیدی به عربستان صادر کند. موضوعی که به انتقادهای گسترده‌ای از دولت وی دامن زده است.



انتهای پیام/

ارسال نظر