صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۵۸ - ۰۱ خرداد ۱۳۹۶

تهیه نقشه سیاه‌چاله‌های کلان‌جرم در کهکشان‌ دوردست

محققان به تازگی نقشه‌ای از سیاه‌چاله‌های کلان‌جرم در نقاط دوردست کهکشان‌ تهیه کرده‌اند که این نقاط را در مقیاس بزرگ نشان می‌دهد.
کد خبر : 181309

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از upi، محققان نقشه‌ای از سیاه‌چاله‌های کلان‌جرم تهیه کرده‌اند و معتقدند این اولین باری است که دانشمندان از چنین فناوری‌ای برای نقشه‌برداری از کهکشان استفاده می‌کنند.


این نقشه جدید، افزایش سرعت جهان اولیه را نشان می‌دهد که ستاره‌شناسان معتقدند این سرعت تحت تأثیر انرژی تاریک است. ستاره‌شناسان از اطلاعات جمع‌آوری شده توسط «نقشه‌برداری آسمانی دیجیتال اسلون» برای تهیه این نقشه استفاده کرده‌اند.


«اختروش»ها به عنوان نقاط اصلی طرح نقشه عمل می‌کنند. اختروش‌ها بخشی از نورانی‌ترین اجرام موجود در جهان هستی هستند. صفحه یکپارچه اطراف سیاه‌چاله‌های کلان‌جرم که در مرکز کهکشان‌ها یافت شده‌اند، پرتوهای شدیدی از تشعشعات را منتشر می‌کند.


دانشمندان پرتوهای بیشتری از 147 هزار اختروش را مورد مطالعه قرار دادند. این پرتوهای قدیمی، قدمت جهان هستی را چیزی بین سه تا هفت میلیارد تخمین می‌زنند. اختروش به تنهایی برای نشان دادن بزرگی اولیه جهان هستی کفایت نمی‌کند. محققان همچنین باید الگوهای امواج صوتی موسوم به «نوسانات صوتی باریون» را تجزیه و تحلیل کنند.


این امواج زمانی که کیهان داغ‌تر بود و چگالی بیشتری داشت، در سراسر جهان هستی اولیه منتشر شد. اما همزمان که جهان گسترش می‌یافت و سردتر می‌شد، این امواج در محل یخ زده بودند و در جهان اولیه روی یک ساختار سه‌بعدی دائمی نقش می‌بست.


این امواج یخ‌زده به عنوان معیار، به محققان امکان اندازه‌گیری ابعاد در حال تغییر جهان را می‌دهد. از واحد متر برای واحدهای کوچک طول و از کیلومتر یا مایل برای فواصل بین شهرها استفاده می‌شود. از طرفی، برای فواصل بین کهکشان‌ها و اختروش‌ها در کیهان‌شناسی واحد «نوسانات صوتی باریون» را استفاده می‌کنند.


ستاره‌شناسان امیدوارند که نقشه جدید به آنها در درک بهتر نیروهای مرموز کیهانی مانند انرژی تاریک کمک کند. این در حالی است که محققان قادرند اثرات انرژی تاریک را که هنوز درک خوبی از آن وجود ندارد، اندازه‌گیری کنند.


حتی اگر دانشمندان چگونگی عملکرد جاذبه را درک کنند، هنوز هم قادر به فهم همه چیز نخواهند بود. هنوز این پرسش مطرح می‌شود که انرژی تاریک دقیقا چیست و در تلاشند که نه با کمک حقایق جایگزین، بلکه با حقایق علمی آن را کشف کنند.


مترجم: ندا اظهری


انتهای پیام/

ارسال نظر