صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۱۲ - ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۶
رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی تهران در گفت‌وگو با آنا تاکید کرد

بنگاه‌های ریشه‌دار را واگذاری های ناصحیح ورشکسته کرد/ گره تعطیلی تولیدی‌ها تنها به دست بخش‌خصوصی واقعی

رئیس کمیسیون صنعت اتاق گفت: بنگاه‌های قدیمی و صاحب‌نام با واژه‌های تعطیلی، ورشکستگی، تعدیل نیرو و ... گره خورده‌اند، اما این شرایط ناشی از مدیریت دولتی ناکارآمد و واگذاری های ناصحیح و خیمه بانک‌ها روی بنگاه‌های تولیدی به‌جای دریافت معوقات بانکی است که جای تولیدکننده و بخش خصوصی واقعی را در عرصه تولیدی تنگ کرده‌اند.
کد خبر : 181159

مهدی قاضی پور رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی تهران، در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی آنا با انتقاد از تعطیلی بنگاه‌های اقتصادی قدیمی گفت: امروز تعطیلی، ورشکستگی، تعدیل نیرو و ... واژه‌هایی هستند که با بنگاه‌های قدیمی و البته صاحب‌نام در اقتصاد کشور گره خورده است اما شاید شرایط اقتصادی از جمله رکود تنها مقصر این وضعیت بنگاه های تولیدی نباشد بلکه عامل اصلی این معضلات، مدیریت غلط و عدم استفاده از دانش و رقابت‌پذیری بوده است.


وی ادامه داد: بیشتر کارخانه‌های ریشه‌دار در گذشته با تغییرات در اوایل انقلاب رنگ و بوی مدیریت دولتی را به خود گرفتند و پس از سال ها بخاطر نبود علم مدیریت و عدم بروزرسانی، دیگر مزیت رقابتی خود را از دست دادند و با دریافت تسهیلات بانکی نیز سرپا نشدند، بر همین اساس تسهیلات به بدهکاری بانکی تبدیل شده و مدیریت بانکی بر این بنگاه های قدیمی خیمه می‌زند.


عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران تاکید کرد: نمونه چنین کارخانه‌هایی مثل ارج، روغن نباتی جهان، داروگر و... عملا از نمونه های بارز این مسئله است که از مدیریت بخش خصوصی گرفته شد و به مدیریت بدون علم دولتی واگذار شد و پس از سال‌ها این واحدهای تولیدی رو به تعطیلی و افول رفتند.


این فعال بخش خصوصی، نبود دانش تخصصی مربوط به هر بنگاه و عدم بروزرسانی واحد تولیدی را در ورشکستگی و تعطیلی‌ها جدی قلمداد کرد و گفت: دولت دوازدهم برای احیای مجموعه های تولیدی ریشه دار کار چندان مشکلی ندارد زیرا با راه اندازی خط تولید بروزشده و مدیریت به بخش خصوصی، رونق به بازار این واحدهای تعطیل بازمی‌گردد.


پورقاضی با اشاره به اینکه نباید برای ورود سرمایه گذار مانع تراشی کرد نیز تصریح کرد: ایجاد شرط و شروط های مختلف برای ورود سرمایه گذار به کشور، صحیح نیست زیرا هر سرمایه گذار با توجه به شرایط و صرفه اقتصادی گام به اقتصاد یک کشور می گذارد بنابراین نخستین اولویت ما باید راه اندازی واحدهای تولیدی باشد تا تولید کم هزینه و اشتغال به بازار ما بیاید.


وی در پایان خاطرنشان کرد: شرط گذاشتن زیاد تنها منجر به عدم تشویق آن‌ها به سرمایه‌گذاری و حضور در اقتصاد می شود و بعضا نتیجه ورود هیات های تجاری به کشور به سرمایه گذاری ختم نمی شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر