صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۱۹ - ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۶

نتایج جدید دانشمندان درباره سازوکار پرش قورباغه‌ها

تحقیقات جدید نشان داده است قورباغه‌ها اسکلت بی‌نظیری دارند که برای پریدن ساخته شده و طی صدها میلیون سال تکامل یافته است.
کد خبر : 180983

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر آنا از ایسنا، کنترل دقیق پاهای بلند عقبی‌ توسط قورباغه‌ها به این دوزیست‌ها امکان دستیابی به طیف قابل توجهی از زوایای پرش از نزدیک سطح افق گرفته تا وضعیت تقریبا عمودی را می‌دهد.


تیم علمی کالج سلطنتی دامپزشکی در مطالعات خود روی دویدن نوعی قورباغه پاقرمز آفریقایی (Kassina maculata) متمرکز شد. این گونه آفریقایی نه تنها می‌پرد بلکه قادر است راه برود و بالا برود.


دوربین‌های پرسرعت دانشمندان طیف بی‌نهایت زیادی از زوایای جهش این حیوان را آشکارسازی کردند که قورباغه قادر به انجام آن است. شبیه‌سازی‌های رایانه‌ای پیشرفته نشان دادند حرکات سه‌بعدی پاهای قورباغه‌ها به طرز عجیبی پیچیده است.


براساس نتایج به‌ دست‌ آمده، نیروی رو به جلوی قورباغه عمدتا توسط مفصل ران تامین می‌شود در حالی که بخش عمده نیروی این حیوان برای جهش عمودی توسط قوزک آن تامین می‌شود.


همچنین تحلیل‌ها نشان داد مفصل زانو نقش مهمی در وضعیت ران قورباغه و تعیین زاویه نهایی جهش آن ایفا می‌کند. قوراحتمالا توانایی جهیدن در طیف وسیعی از زوایا برای این گونه حیاتی است زیرا آن‌ها شب‌ها حشرات موجود در درختان را شکار می‌کنند و باید بتوانند در محیط سه‌بعدی پیچیده حرکت کنند.


انتهای پیام/

ارسال نظر