صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۸ - ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۶
بخشنامه جدید بانک مرکزی؛

بانک‌ها برای پرداخت تسهیلات به صاحبان مشاغل، صورتحساب فروش کالا دریافت کنند

بانک مرکزی با هدف کمک به استقرار شفافیت فعالیت‌های اقتصادی و استقرار نظام یکپارچه اطلاعات مالیاتی از بانک ها و موسسه های اعتباری خواست تا در زمان پرداخت تسهیلات به صاحبان مشاغل، از آنها صورت حساب فروش کالا دریافت کنند.
کد خبر : 180582

به گزارش گروه اقتصادی آنا از روابط عمومی اتاق اصناف ایران، در این بخشنامه که عباس کمرئیم مدیر کل نظارت بر بانک ها و موسسات اعتباری خطاب به مدیران عامل بانک های دولتی، غیردولتی، شرکت دولتی پست بانک و موسات اعتباری غیربانکی ابلاغ کرده، آمده است: به موجب ماده ۱۶۹ مکرر قانون مالیات های مستقیم و دستورالعمل اجرایی آن، مقرر شده است اشخاص حقیقی و حقوقی موضوع بندهای (الف) و (ب) ماده ۹۵ قانون مذکور برای عرضه و فروش کالا و خدمات، از صورتحساب فروش کالا به شرح نمونه مندرج در ماده ۱۶۹ قانون اخیرالذکر استفاده کنند.


با این حال با وجود تصریح ماده مذکور و دستورالعمل مربوط، حسب گزارش های واصله فاکتورهای ماخوذه توسط برخی شعب بانک ها و موسسات اعتباری به منظور اعطای تسهیلات، فاقد مشخصات کامل خریدار، فروشنده، کالای مورد معامله و … وفق ماده قانونی مذکور بوده است.


نظر به اینکه طبق ماده ۲ قانون مدنی، تمامی قوانین پس از ۱۵ روز از تاریخ انتشار لازم الاجرا هستند، لازم است اجرای کامل مفاد ماده قانونی صدرالاشاره و مفاد ماده ۴ آیین نامه فصل سوم قانون عملیات بانکی بدون ربا (بهره) به همه واحدهای تابه آن بانک یا موسسه اعتباری تاکید و بر حسن اجرای آن نظارت و کنترل لازم شود.


طبق ماده ۹۵ قانون مالیات های مستقیم، صاحبان مشاغل مکلفند اسناد و مدارک مثبته کافی برای تشخیص درآمد مشمول مالیات خود نگهداری کنند.


صاحبان مشاغل از لحاظ تشخیص درآمد مشمول مالیات به دو گروه تقسیم می شوند: صاحبان مشاغلی که به موجب این قانون مکلف به ثبت فعالیت های شغلی خود در دفاتر روزنامه و کل موضوع قانون تجارت هستند و باید دفاتر و اسناد و مدارک مربوط را با رعایت اصول و موازین و استانداردهای پذیرفته شده حسابداری نگاهداری کنند و نیز صاحبان مشاغلی که بر حسب این قانون مکلف به ثبت فعالیت های شغلی خود در دفاتر درآمد و هزینه هستند.


در ماده ۱۶۹ مکرر قانون مالیات های مستقیم و به منظور شفافیت فعالیت‌های اقتصادی، باید نظام یکپارچه اطلاعات مالیاتی، پایگاه اطلاعات هویتی، عملکردی و دارایی مؤدیان مالیاتی شامل مواردی نظیر اطلاعات مالی، پولی و اعتباری، معاملاتی، سرمایه‌ای و ملکی اشخاص حقیقی و حقوقی در سازمان امور مالیاتی کشور ایجاد ‌شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر