صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۳۳ - ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۶

یک مدرس دانشگاه تاکید کرد: اجرای حق مالکیت، تضمینی برای رشد صنایع فرهنگی است

یک مدرس دانشگاه با بیان این‌که پیوستن به کنوانسیون برن بیش از نپیوستن به آن منافع جامعه فرهنگی ما را تأمین می‌کند، گفت: اجرای حق مالکیت فکری، تضمینی برای رشد در اقتصاد نوین جهانی در صنایع فرهنگی است.
کد خبر : 180250

به گزارش گروه فرهنگی آنا از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حمیدرضا ششجوانی مدرس دانشگاه و سخنران هفتمین همایش ملی حقوق مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط با تاکید بر این مطلب افزود: اقتصاد جهان دچار یک سلسله تغییرات جدی از نوع چرخش به سوی اقتصاد فرهنگ­پایه شده است.


وی در عین حال تصریح کرد: به‌عبارت دیگر میزان رشد صنایعی که در حوزه اقتصاد فرهنگ و اقتصاد خلاق وجود دارد، نسبت به صنایع معمولی بیشتر است. رشد اقتصاد خلاق در جهان نسبت به سایر بخش‌ها تقریباً ٤درصد بیشتر است.


ششجوانی توضیح داد: حتی نرخ اشتغال‌زایی اقتصاد فرهنگ‌پایه و اقتصاد خلاق بیشتر است. به‌این دلیل که تولید شغل در این صنایع احتیاج به زیرساخت‌ها و سرمایه­ گذاری­ های خاص مانند کارخانجات ندارند. از این گذشته صنایع فرهنگ­پایه سرمایه‌ بر نیستند بلکه کاربر هستند یعنی صرف داشتن انسان‌های آموزش‌دیده کافی است و سرمایه خاصی نیاز ندارد.


سخنران هفتمین همایش ملی حقوق مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط بیان کرد: پیشران اقتصاد آینده جهان اقتصاد، فرهنگ­پایه و اقتصاد خلاق است. به همین دلیل یکی از موضوعات مهم موضوع حق مالکیت است که گلوگاه راهبردی چنین صنایعی است. به‌عبارت دیگر اگر حق مالکیت اجرا شود تضمینی برای رشد بیشتر صنایع خلاق یا صنایع فرهنگی است.


وی با بیان اینکه حقوق مالکیت رکن اصلی در اقتصاد جدید جهانی به شمار می‌آید گفت: به‌ این دلیل حقوق مالکیت رکن اصلی در اقتصاد خلاق محسوب می‌شود که اکنون جامعه در حوزه نرم فعالیت می‌کند یعنی فکر انسان‌ها و محصول خلاقیتشان مهم است.


ششجوانی اظهار کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از این منظر نسبت به سایر بخش‌های درباره حقوق مالکیت فکری پیشگام شده است که نمونه آن برگزاری همین همایش است که به‌صورت سالانه شاهد برپایی آن هستیم.


وی درباره اهمیت برگزاری همایش گفت: این همایش باعث ایجاد آگاهی در مردم، مسئولان و نهادها می‌شود و آنها را آماده می‌کند برای اینکه چرخش اقتصادی به طرف اقتصاد خلاق حرکت کند .


سخنران هفتمین همایش ملی حقوق مالکیت ادبی، هنری و حقوق درباره ضرورت پیوستن ایران به کنوانسیون برن بیان کرد: یکی از پیش‌فرض های پیوستن به سازمان قبول معاهده‌هایی مثل تریپس و برن است. برن نیز یکی از پیش‌نیازهای حقوق پیوستن به سازمان تجارت جهانی است.


ششجوانی افزود: منافع پیوستن به سازمان تجارت جهانی زیاد است که از جمله این منافع می‌توان به موضوع جدید حق بازفروش اثر هنری اشاره کرد؛ حق بازفروش اثر هنری چون چون ذیل ماده ١٤ معاهده برن است در آن پیش‌بینی شده که کشورهایی که حق بازفروش را می‌پذیرند به صورت دوجانبه هنرمندان از آن منتفع می‌شوند.


این مدرس دانشگاه عنوان کرد: با توجه به این‌که مزیت رقابتی کشور ما در بخش فرهنگ بسیار است، به نظر می‌رسد که پیوستن به برن بیش از نپیوستن برای ما منفعت تأمین می‌کند.


هفتمین همایش ملی حقوق مالکیت ادبی، هنری و حقوق مرتبط دوم خرداد ماه سال جاری از ساعت ٨ تا ١٧ در مرکز همایش های کتابخانه ملی برگزار می شود و شرکت برای عموم آزاد است.



انتهای پیام/

برچسب ها: مالکیت معنوی
ارسال نظر