ساخت ابرکامپیوتری فراتر از علم
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از Engaget، شرکت IBM یکی از شناختهشدهترین نامها در عرصه پردازش و اتوماسیون اداری است که از زمان ماشین حسابها و ماشینهای تحریر یعنی بیش از 6 دهه قبل در حال فعالیت بینالمللی است. اگرچه IBM دیگر روی میز هر اداره و خانه و دانشگاهی نیست و نامش بر سر در فروشگاهها نوشته نمیشود اما نقش خود در بازار تحلیل و پردازش دادهها را حفظ کرده است.
به تازگی این شرکت طی اعلامیهای خبر داد که جدیدترین سوپرکامپیوتر کوانتومی خود را با توان پردازش 16 و 17 کوبیت (کوانتوم بیت) آماده کار کرده است و از عموم مردم دعوت کرد برای استفاده از این کامپیوتر، مسائل و معادلات خود را پیشنهاد دهند. در واقع مشکل این است که سرعت و جهش ارتقاء این سوپرکامپیوتر آنقدر زیاد بوده است که هنوز کاربردی برای توان آن وجود ندارد.
آخرین کامپیوتر قدرتمند IBM توان پنج کوبیت را ثبت کرده بود که کمی هم از نیاز امروز بشر بالاتر بود و اکنون با این مدلهای تازه، توان پردازش به سه برابر توان تولید علم افزایش یافته است. در حال حاضر IBM یک دستورالعمل استفاده از سوپر کامپیوتر به زبان ساده را منتشر کرده است تا عموم مردم امکان یادگیری و بهرهگیری از سوپر کامپیوتر را داشته باشند. این شرکت پیش از این دسترسی عمومی به سوپر کامپیوتر Q5 خود را در تابستان 2016 آزاد کرد که تا امروز 300 هزار بار این کامپیوتر برای حل مسائل دانشگاهی و علمی و اقتصادی مورد استفاده قرار گرفته است.
کاربرد چنین کامپیوترهای قدرتمندی برای ساخت داروها، بررسی احتمالات، پیشبینی وضع هوا، پیشبینیهای اقتصادی و مسائل پیچیدهای از این دست است اما هنوز مسالهای که آنقدر پیچیده باشد که به 16 کوبیت توان پردازش نیاز داشته باشد وجود ندارد و این نخستین بار در عصر مدرن است که توان پردازش انسان از پیچیدگی مسائل علمی او جلو افتاده است.
مترجم: محمدرضا احمدینیا
انتهای پیام/