صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۰۹ - ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۶
رئیس اتاق بازرگانی تهران :

اقتصاد ایران و ونزوئلا مشابه بود ولی سقوط ایران مهار شد

رئیس اتاق بازرگانی گفت: کشورهایی مثل ایران، روسیه و ونزوئلا که وابستگی شدید، به نفت داشتنداما ایران شباهت زیادی از نظر اقتصادی در دوره گذشته به ونزوئلا داشت، ولی سقوط اقتصاد ایران مهار شد.
کد خبر : 179931

به گزارش گروه اقتصادی آنا مسعود خوانساری رئیس اتاق بازرگانی در بیست و دومین نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی با اشاره به عدم وجود ثبات اقتصادی در دوره‌های گذشته، گفت: در دهه‌های گذشته همواره شاهد این قضیه بوده‌ایم که در زمینه اقتصاد عدم وجود ثبات در بازار، بنگاه های اقتصادی را با چالش های فراوانی مواجه ساخته بود اما رای ملت سرنوشت‌ساز است و مهمترین دغدغه مردم ایجاد ثبات و آرامش در کشور است.


وی ادامه داد: ثبات و نظم در اقتصادی که طی چند سال با مشکلات فراوانی مواجه بود، از اهمیت بالایی برخوردار بود زیرا اقتصاد به تنهایی می تواند برای یک کشور بحران‌زا باشد اما زمانی که سایه ثبات بر اقتصاد حاکم شد، آرامش نیز به سرمایه گذاری ها بازگشت.


خوانساری اضافه کرد: معمولا با تغییر دولت‌ها روند سیاست‌ها تغییر می‌یابد و یک اشتباه می‌تواند منجر به فاجعه شود.


وی با اشاره به بحران نفت و افزایش قیمت آن و سپس سقوط قیمت نفت اظهار داشت: این موضوع کشورهای وابسته به نفت به لحاظ اقتصادی را دچار بحران کرد.


خوانساری افزود: البته کشورهایی که وابستگی زیادی به نفت نداشتند، خیلی مشکلی نداشتند، ولی کشورهایی که وابسته به نفت بودند، دچار بحران شدند.


وی با بیان اینکه کشورهایی که دچار بحران شدند، به دو دسته قابل تقسیم است، تصریح کرد: یک سری کشورهای دارای ذخیره ارزی بودند، مثل کشورهای حاشیه خلیج فارس که بعد از بحران با استفاده از این ذخایر بحران نفتی و اقتصادی خود را با تغییر درآمدها از محل مالیات بحران را کنترل کردند.


رئیس اتاق بازرگانی تهران افزود:‌کشورهایی مثل ایران، روسیه و ونزوئلا که وابستگی شدید، به نفت داشتند، دچار بحران شدند البته در ایران در سال 90 با 3 برابر شدن قیمت بحران افزایش یافت و در روسیه هم با کاهش ارزش روبل این مشکل بیشتر شد.


رئیس اتاق بازرگانی تهران با اشاره به تورم 700 درصدی در ونزوئلا تصریح کرد:‌ پیش‌بینی سازمان‌های بین‌المللی این است که تورم در این کشور شاید به بالاتر از 1200 درصد هم برسد.


وی در ادامه بیان کرد: ایران شباهت زیادی از نظر اقتصادی به ونزوئلا داشت، ولی سقوط اقتصاد ایران مهار شد.


خوانساری تصریح کرد: هر روز شاهد افزایش قیمت اجناس بودیم و قیمت مسکن به بیش از 7 تا 8 برابر افزایش یافت و واردات بی‌رویه کارخانه‌ها و صنعت را دچار مشکل کرده بود و تحریم‌ها باعث قطع رابطه ایران با کشورهای توسعه یافته شده بود.


وی با اشاره به اینکه در مقطعی تورم بالای 40 درصد را تجربه کردیم،‌ اظهار داشت: رشد سرمایه‌گذاری منفی از سال 90 شروع شد و قدرت خرید مردم تا 50 درصد کاهش یافت و اشتغال تقریباً به صفر رسید.


خوانساری با اشاره به اینکه مهمترین موضوع اقتصاد ما ثبات در بازار است، گفت: هم اکنون ثبات را در بازار مشاهده می‌کنیم، اگر چه هنوز رکود و عدم رشد بالا دیده می‌شود؛ اما در سال گذشته تورم تک‌رقمی شد و اشتغال صفر که در طول 8 سال گذشته با توجه به درآمدهای نفتی ایجاد شده بود، تا حدودی جبران شده است.


رئیس اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه در ارتباط با محیط کسب و کار اگر چه راه زیادی برای رسیدن به بحث امن برای بخش خصوصی وجود دارد، اما اوضاع بهبود یافته است و نمونه آن این است که سازمان مالیاتی کشور اظهارنامه واحدهای کوچک و متوسط را با توجه به شرایط اقتصادی کشور پذیرفته است.


وی با بیان اینکه باید بدانیم شرایط سختی را پشت سر گذاشته‌ایم، گفت: رکود در خیلی از بخش‌ها برداشته شده، اما هنوز بر مسکن وجود دارد.


نائب رئیس اتاق بازرگانی ایران افزود: اتفاقاتی که در سال‌های گذشته افتاد، مانند صف تهیه دارو، گرانی مواد غذایی ورشکستگی بسیاری از کارخانه‌ها در سال 90 و به زندان افتادن کارآفرینان‌مان را نباید فراموش کنیم.


وی افزود:‌ انتظار ما این است که دولت جدید انتظارات بخش خصوصی را فراهم کند و اگر قرار است بیکاری حل شود، باید بدانیم که نیاز به سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی داریم و این مهم تنها با ثبات اقتصادی فراهم می‌شود.


وی افزود: طبق فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی همه ما وظیفه داریم که روز جمعه پای صندوق‌های رأی حاضر شویم.


همچنین در این نشست گزارشی از بازار فولاد کشور ارائه شد که مهمترین نکته آن افزایش ارزش تولید در معادن کشور بود.


بهادر احرامیان عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با اشاره به این نکته که «بخش معدن در حال تبدیل شدن به گلوگاه است» گفت:‌ در سال ۹۵ صادرات فولاد با رشد ۱۰۷ درصدی مواجه بود که البته واردات فولاد نیز در مقایسه با سال ۹۴ حدود ۴۴درصد رشد داشته اما با وجود این واردات و رشد تولید، میزان مصرف داخلی با کاهش روبه رو بود.


وی افزود:‌ بازار داخلی مصرفی فولاد کشور در مقایسه با سایر کشورها از پایین ترین نرخ فولاد در دنیا برخوردار است ضمن آنکه در اغلب ماه های سال گذشته قیمت این محصول در بازار داخلی حتی در مقایسه از بازار چین نیز پایین تر بود.


احرامیان اظهار کرد: زمانی که نرخ فولاد در بازار کاهش یابد، عملا فضا را برای افزایش مصرف این کالا در بازار و پروژه های ساختمانی و عمرانی بهبود می بخشد.


این عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران اضافه کرد: این رشد تولید و استخراج باعث می شود که معادن کشور به یک گلوگاه اقتصادی تبدیل شوند.


همچنین در ادامه فریال مستوفی عضو هیات نماینگان اتاق بازرگانی تهران و رئیس کمیسیون سرمایه گذاری اتاق بازرگانی ایران نیز در ارائه گزارش خود از روند سرمایه گذاری ها در تولید و میزان اشتغالزایی گفت: ورود و جذب سرمایه گذار نیازمند ایجاد بسترهای مناسب سرمایه گذاری در بازار کسب و کار کشور است البته اتاق های بازرگانی ظرفیت های مناسبی را برای ایجاد بسترهای سرمایه گذاری مشترک دارند.


این عضو اتاق بازرگانی در ادامه گزارش خود از سامانه اطلاع رسانی سرمایه گذاری خارجی با زبان انگلیسی خبر داد و گفت: این سامانه قابلیت‌های فراوانی را برای اطلاع رسانی به سرمایه گذاران خارجی دارد از این لحاظ که تمام اطلاعات مورد نیاز سرمایه گذاران خارجی از طریق همین سایت تشریح می شود.


وی اضافه کرد: همچنین در این سامانه سوالات سرمایه گذاران خارجی درباره قوانین و مقررات، مالیات، تشریح بخش های مناسب سرمایه گذاری، شرکت های مناسب و ... همچنین معرفی محصولات مختلف ایرانی و بازارهای بین المللی این محصولات را ارائه کرده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر