صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۲۴ - ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۶

دیدار و گفت‌وگوی هنرمندان با 4 وزیر+ تصاویر

مراسم گفت وگوی اهالی فرهنگ و هنر با دولت مردان با حضور محمدجواد ظریف وزیر امورخارجه، بیژن زنگنه وزیر نفت، حسن قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت، سیدرضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از هنرمندان برگزار شد.
کد خبر : 179910

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، شب گذشته (دوشنبه 25 اردیبهشت) دومین نشست اهالی فرهنگ و هنر با دولتمردان، با حضور 4 وزیر و جمعی از هنرمندان در تالار وحدت برگزار شد.


ظریف: شهامت آن است که حیثیت چندین ساله‌ات را برای آبروی مردم هزینه کنی


جواد ظریف در این نشست با تاکید بر جایگاه و شان فرهنگی و تاریخی ایران و ایرانیان سخنان خود را با بیتی از فردوسی آغاز کرد و گفت: بکوشید و نیکی به بار آورید/ چو دیدید سرما بهار آورید.


وی افزود: به مردم سرمایی را وارد کرده بودند که مردم با حضور گسترده خود در سال 92 آن را به بهار تبدیل کردند. آن سرما، سرمای تحقیر بود که ایران را با و جود فردوسی و مولانا و سعدی را با 7 قطعنامه فصل هفتمی به عنوان تهدید جهانی تحریم کرده بودند.



وزیر امور خارجه گفت: آمریکایی ها سی و چند سال تلاش کردند این دروغ را به کرسی بنشانند که بارها شکست خوردند. اما به دلیل ناکارآمدی توانسته بودند به این امر دست پیدا کنند. این سرمایی بود که مردم را گرفتار کرده بود.


وی گفت: این شرایط باید تغییر می‌کرد. فشار اقتصادی و تهدیدها را ایجاد کرده بودند تا قدرت واقعی ایران که قدرت مشارکت مردم است، تضعیف شود؛ مشارکتی که به امید خدا روز جمعه در انتخابات بار دیگر شاهد آن خواهیم بود.


ظریف اظهار داشت: مردم خودشان با حضور در انتخابات سال 92، شرایط را عوض کردند، ما فقط مجری بودیم.


وی با اشاره به مساله نفت گفت: بعضی می گویند چرا خام فروشی می‌کنید، این در حالی است که در گذشته نفت ما را سودجویانی مانند بابک زنجانی می‌بلعید، اما حالا وزارت نفت فروشنده نفت است.


وی افزود: شهامت آن است که حیثیت چندین ساله‌ات را برای آبروی مردم هزینه کنی. این کار را اول از همه مقام معظم رهبری با نرمش قهرمانانه و بعد رئیس جمهوری انجام داد.


وی خطاب به هنرمندان خاطر نشان کرد: ما دست نیاز به سمت اهالی هنر دراز می‌کنیم. این شمایید که می توانید فرهنگ ایران را با فیلم و تئاتر و موسیقی و... ایران هراسی ها از بین ببرد. ما افتخار می کنیم که فیلم‌های فرهادی و کیارستمی در جهان مطرح اند و صدای استاد شجریان در تمام دنیا برایمان افتخار است.


وزیر فرهنگ: به جای اشاعه بداخلاقی با هم گفت و گو کنیم


سیدرضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این نشست با اشاره به 4 سال دولت تدبیر و امید گفت: ما در دولت آقای روحانی عدالت فرهنگی را آغاز کردیم و هنوز نیازمند گام های بلندی در این مسیر هستیم.



وزیر فرهنگ افزود: باور داریم سرمایه ما برای توسعه فرهنگ، اصحاب فرهنگ هستند و فکر مسکنم امروز آن ها با دولت آشتی کرده اند.


صالحی امیری ادامه داد: هدف ما این بود که کارها را به اهالی فرهنگ بدهیم و تنه سیاست گذاری، حمایت و نظارت را دنبال کند. در این مسیر مقدمات برای ایجاد سازمان رسانه ای، سازمان نظام هنری قدم هایی برداشته شده و در حوزه نشر برای اولین بار مسئولیت نمایشگاه های کتاب را به تشکل ها سپرده ایم و قول دادم در سال های آینده کلید نمایشگاه ها را به اهالی نشر بدهیم.


وزیر فرهنگ اظهار داشت: ما در سال جاری توانستیم با بیش از 60 میلیارد تومان در صندوق هنر 30 هزار هنرمند را بیمه اصلی و 15 هزار نفر را بیمه تکمیلی کنیم.


وی گفت: ما اصرار داریم که با اهالی فرهنگ رو در رو گفت و گو داشته باشیم. باید باور کنیم به نقد و گفت وگو نیاز داریم. جامعه ایی که گفت وگو محور نیست، به سمت بداخلاقی پیش می رود؛ اتفاقی که به دلیل فضاهای گذشته امروز بعضا شاهد آن هستیم.


وزیر فرهنگ اظهار داشت: آقای ظریف قهرمان سیاست های خارجی، آقای هاشمی قهرمان سلامت، و آقای زنگنه قهرمان عرصه اقتصاد نفت است.


صالحی‌امیری تاکید کرد: ما باید به جای اشاعه بداخلاقی با هم گفت و گو کنیم تا به درک بیشتری از هم برسیم.


زنگنه: برجام نقطه عطفی در تاریخ ایران است


وزیر نفت در نشست اهالی هنر و فرهنگ با دولتمردان گفت: من بیش از ۲۵ سال وزیر بوده ام و نمی خواهم تملق کنم. اما به جرات می گویم حتی اگر دستاورد کار آقای ظریف در وزارت امور خارجه صرفا برجام هم بود، من خودم را تا آخر عمر مدیون ایشان می دانستم.



بیژن زنگنه اظهار داشت: برجام صرفا یک قرارداد نیست. بلکه نقطه عطف تاریخی در حوزه های اقتصادی، سیاسی و حتی اجتماعی است و باید آن را پاس بداریم.


زنگنه گفت: تحریم چاه عمیق بود که تلاش های دولت و آقای ظریف ما را از آن بیرون آورد.


وی افزود: برجام باعث شد بتوانیم تولید و صادرات نفت را بالا ببریم و اجناس و کالاهای مورد نیاز خود را تهیه کنیم. در حالی که در زمان تحریم ها ما مجبور بودیم مبالغ زیادی را به افرادی بدهیم که تحریم برای آن ها نعمت بود.


هاشمی: از فشار جسمی و روحی که آقای ظریف در مذاکرات متحمل می شد اطلاع داشتم


وزیر بهداشت در این مراسم ضمن اشاره به تغییر فضا در دولت تدبیر و امید گفت: برجام باعث امید و آرامش در جامعه شد.


وی افزود: در بخش بهداشت ما توانستیم برخی اقدامات را برای محرومان انجام دهیم. بگذریم از اینکه در ابتدا دارو هم نبود اما به عنوان مثال در سیستان و بلوچستان 40 درصد از مراکز پزشکی، پزشک داشت اما امروز 100 درصد.



امروز همه مردم این استان بیمه شدند، آن هم بعد از گذشت 20 سال از گذشت تصویب قانونی آن.


هاشمی گفت: در حوزه پیشگیری هم اقدامات خوبی شد. همچنین معاونت اجتماعی در این دوره تاسیس شد که حلقه وصل ما با جامعه است. در این بخش جشنواره‌های متعددی با حضور هنرمندان برگزار شد، مثل جشنواره فیلم سلامت.


وی گفت: اما در مورد برجام فکر می کنم همه می‌دانند چه اتفاقی افتاده است. من اهل اغراق نیستم اما اگر برجام نبود سال به سال گرفتار تر می شدیم.


وی اظهار داشت: قبل از برجام هیچ کدام از مقالات ما را در نشریات جهان نمی‌پذیرفتند. از 10 همایش علمی، شاید امکان حضور در یکی را پیدا می کردیم. امروز 12 کشور اروپایی درخواست ملاقات با ما را دارند.


وی اظهار داشت: با تشکر از آقای روحانی و ظریف باید یادی بکنیم از آقای هاشمی. ایشان زمانی به من گفت به آقای روحانی بگو زیاد روی. فصل 7 اصرار نکنند، اوباما دیگر تکرار نمی شود. به آقای روحانی گفتیم و تایید کردند اما تلاش خود را ادامه دادند و ایران اولین کشوری شد که از ذیل این بند بیرون آمد.


وی افزود: ما علاوه بر بحث سلامت جسمی، بحث سلامت روان را داریم. مردم نیاز به امید داشتند و از هر طرف با بن بست فکری روبرو بودند. اما بعد از برجام مردم به آرامش فکری رسیدند.


وی درباره برجام گفت: من به عنوان پزشک از فشار جسمی و روحی که آقای ظریف متحمل می شد خبر داشتم. او ایستاد تا به دین خود عمل کند و در این راه پیروز شد.


نصیریان: هیچ سفیری به اندازی هنر نمی تواند پیام صلح را به جهانیان مخابره کند


علی نصیریان در نشست اهالی فرهنگ و هنر با دولتمردان بعد از برجام همیشه دنبال فرصتی بودم که آقای ظریف را ببینم و به دلیل تلاش و جانفشانی هاشان در میدان مذاکرات تشکر کنم، هرچند خیلی ها می خواهند این دستاورد نادیده گرفته شود.


وی ادامه داد: ایران در طول تاریخ فرزندانی مانند آرش داشته که از آن حمایت کرده اند. امروز چهره هایی مانند آقای ظریف، اصغر فرهادی و عباس کیارستمی این کار را می کنند. آنها فرهنگ ایرانی را به جهانیان شناساندند.



این هنرمند با تشکر از وزیر فرهنگ برای برگزاری این نشست: فرهنگ و هنر فقط به پشتیبانی مالی نیاز ندارد، بلکه نیاز معنوی هم دارد که در چنین جلساتی امکان تحقق آن ایجاد می شود.


وی افزود: هیچ سفیری به اندازی هنر نمی تواند پیام صلح را به جهانیان مخابره کند. یک نوازنده با یک کمانچه در دنیا، با بهترین نوازندگان جهان کار می کند ولی متاسفانه دست کم گرفته می شود.


نصیریان گفت: ما از وزیر فرهنگ می خواهیم در اعزام گروه های هنری به سایر کشورها اقدامات لازم را انجام دهند، چراکه این کار بسیار تاثیر گذار است.


معتمدآریا: می‌دانیم به چه کسی رای بدهیم


هنرمند سینمای کشورمان در این مراسم گفت: ادای احترام می کنم به تمام هنرمندانی که با وجود بی حرمتی‌ها در دوره‌های قبل، ایستادند و به کار خود ادامه دادند.


وی اظهار داشت: خوشحالم بعد از سال ها که متهم بودم به اقدام علیه امنیت ملی، امروز در کنار سیاستمدارانی هستم که شرافتمندانه زندگی خود را وقف مردم کرده اند و حافظان امنیت ملی هستند.



معتمد آریا گفت: مردم مظلوم اند اما با هوش اند. مثل ما هنرمندان که جنس تقلبی را از اصلی می شناسیم. وقتی هم که باید رای بدهیم می دانیم به چه کسی باید رای بدهیم و چه کسی حامی ماست.


این هنرمند ضمن بیان اینکه با وجود مشکلاتی که برای من ایجاد شد، من از ایران نرفتم ، چرا که این وطن، وطن من است افزود: ما هیچ وقت به این مملکت پشت نکرده و نمی کنیم. اگرچه گاهی کنار می رویم اما ما شن های کف رودیم و جایی نمی رویم.


وی گفت: ما جز انسانیت و افتخارات کشورمان خواسته ای نداریم. آقای ظریف بستری را برای ما ایجاد می کنند که در جهان پیام صلح را انتشار دهیم.


معتمدآریا اظهار داشت: ما می توانستیم در دوره تحریم ها در کنار مردم باشیم و به آن ها آرامش بدهیم تا شرایط را تحمل کنند. اما امروز آقای ظریف و دولت این امکان رر به ما داده است.


داریوش پیرنیاکان: موسیقی می تواند امنیت را تعریف کند


داریوش پیرنیاکان پیشکسوت موسیقی در این مراسم گفت: در ابتدای انقلاب سازهای ما را می گرفتند و می‌شکستند. به ارشاد آمدیم و به ما نامه‌ای دادند که مجاز به حمل ساز شدیم.


وی ادامه داد: ما در آن شرایط هم مقاومت کردیم و از کشور نرفتیم. آقای شجریان جلوتر به آمریکا رفته بود که اقدامات برگزاری کنسرت را فراهم کند که خبر دادند من ممنوع الخروج شدم. دو ماه تلاش کردیم ولی رئیس دولت اطلاعت با تغیر معاون خود رفع ممنوع الخروجی من را گرفت.



وی گفت: مجاهدت های زیادی در طول این سال ها انجام شده تا امروز به جوانان مان که ساز روی دوش شان دارند، افتخار کنیم.


پیرنیاکان افزود: ما مطالبات زیادی داریم. هنوز موسیقی در کشور ما به رسمیت نمی شناسند و با وجود مجوز های ارشاد برای اجرای کنسرت با کارشکنی می کنند.


وی گفت: ما با این وجود معتقدیم که آقای روحانی می تواند کم و کاست ها را رفع کند. هنوز نیمی از مشکلات وجود دارد.


وی اظهار داشت: موسیقی می تواند امنیت را تعریف کند. ما در حال حاظر بدترین شرایط را داریم. موسیقی زیرزمینی شده و در شهرهای مرزی دیگر به موسیقی ایرانی گوش نمی دهند. الان تمام دهات آذربایجان موسیی عثمانی گوش می دهند و این مایه تاسف است.


این هنرمند تاکید کرد: این مشکلات باید رفع شود تا موسیقی در رفع مشکلات اجتماعی نقش آفرین شود.


ناهید طباطبایی: ظریف تصویر قهرمان را در ذهنم عوض کرد


این نویسنده نیز در این مراسم با اشاره به شرایط کشور در سال های اخیر گفت: من در این 4 سال که آقای روحانی رئیس جمهوری بودند در آرامش بودم و این آرامش به من مزه کرده است. از این بابت از دولت و آقای ظریف تشکر می‌کنم.


وی خطاب به ظریف گفت: شما تصور من را از قهرمان عوض کردید. مردی میانه سال و میانه قامت که سلاحش آگاهی است و گفت و گو.



وی گفت: تصویر مخدوشی که از ما ایرانیان در جهان وجود دارد، تا حدودی رفع شده است. در سفر به خارج از کشور من این تغییر محسوس را دیده ام. ما دیگر خجالت نمی کشیم از اینکه بگوییم ایرانی هستیم و رئیس جمهوری مان چه کسی است.


وی افزود: امیدوارم در حوزه ادبیات تمهیدات لازم برای توسعه مبادلات بین ما و نویسندگان و نشر جهان ایجاد شود.


در پایان بخش گفت و گو ها، از علی نصیریان به پاس سال ها تلاش و مشارکت فرهنگی تجلیل شد و اجرای سالار عقیلی پایان بخش این مراسم بود



علی نصیریان، کیومرث پوراحمد، احمد مسجد جامعی، حمیدرضا نوربخش، فریدون شهبازیان، محمد سریر، فرهاد توحیدی، فاضل جمشیدی، بیژن بیژنی، محمود دعایی، محمود آموزگار، محمود بصیری، اکبر عالمی، اصغر همت، علیرضا تابش از جمله اهلی فرهنگ و هنر حاضر در این مراسم بودند.


انتهای پیام/

ارسال نظر