صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۵۱ - ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۴
وکیل خانواده روژین میهمی در گفت‌وگو با آنا:

قانونی مبنی بر رعایت حقوق بیمار نداریم/ وزیر بهداشت درباره مرگ مادر باردار دستور ویژه دهد

یک وکیل دادگستری با انتقاد از نبود قانون رعایت حقوق بیمار در کشور گفت: یکی از خلاهای قانونی حقوق پزشکی در ایران فقدان قانونی در باب حقوق بیمار است و منشور حقوق بیمار، قانون به شمار نمی‌آید.
کد خبر : 17976

حسین احمدی نیاز، وکیل همسر روژین میهمی با اشاره به حادثه اخیر در بیمارستان شهید بهشتی قروه گفت: متاسفانه در کشور ما در کنار پزشکان متعهد و دلسوز، پزشکان غیر متعهدی نیز وجود دارند که اخلاق پزشکی را رعایت نمی‌کنند. در طرح تحول نظام سلامت این سوال وجود دارد که ما تا چه اندازه به رعایت حقوق بیماران توجه کرده‌ایم؟ آیا همین که هزینه پرداختی از جیب بیماران کاهش یافته کفایت می‌کند؟ حس تعهد و مسئولیت پذیری اطبا و پزشکان نسبت به سلامتی و جان بیماران کجاست؟


وی با تاکید بر اینکه وزارت بهداشت تا چه اندازه توانسته با پزشکان متخلف و خاطی برخورد کند، افزود: الزام جامعه پزشکی به رعایت حقوق بیماران توجه کنند.


این وکیل پایه یک دادگستری با بیان اینکه وزارت بهداشت باید به الزام جامعه پزشکی به رعایت حقوق بیماران توجه کند، افزود: روژین میهمی طبق بررسی‌های موجود در سلامتی و تندرستی کامل به بیمارستان شهید بهشتی قروه برای عمل زایمان و وضع حمل مراجعه کرده است، اما نحوه تشخیص و روند درمانی و برخورد با این بیمار خلاف قانون بوده و هم اکنون خانواده این مادر باردار شاکی هستند و تقاضای رسیدگی به این حادثه را دارند.


احمدی نیاز تصریح کرد: معضل عمده ما در حوزه وزارت بهداشت و جامعه پزشکی، عدم رعایت حقوق بیماران از سوی پزشکان و کادر درمانی است، تاکنون هیچ گونه اطلاع رسانی از سوی وزارت بهداشت در خصوص مرگ این مادر باردار صورت نگرفته و نگفته اند که علت اصلی مرگ این مادر جوان چه بوده است.








متاسفانه هیچ قانونی در کشور در باب رعایت حقوق بیمار وجود ندارد، منشور حقوق بیمار نیز قانون نیست بلکه این منشور بیشتر رعایت بار اخلاقی پزشکان در طبابت است و این امری است که در بیمارستان ها و مراکز درمانی نوشته می شود و به شکل قانون نیست و تنها بار اخلاقی دارد که متاسفانه اخلاق هم ضمانت اجرای حقوقی ندارد

وی ادامه داد: این مادر باردار بدون هیچ گونه سابقه بیماری به بیمارستان وارد شده و حتی سن او برای امر باروی مناسب بوده است، اما نوع تشخیص و اشتباه بودن روش درمانی برای آمادگی وضع حمل و جراحی نامناسب گزارش شده است؛ به طوری که به سلامتی و جان بیمار اصلا توجهی نکرده اند.


این وکیل دادگستری با انتقاد از عدم وجود قانون رعایت حقوق بیمار در کشور گفت: متاسفانه هیچ قانونی در کشور در باب رعایت حقوق بیمار وجود ندارد، منشور حقوق بیمار نیز قانون نیست بلکه این منشور بیشتر رعایت بار اخلاقی پزشکان در طبابت است و این امری است که در بیمارستان ها و مراکز درمانی نوشته می شود و به شکل قانون نیست و تنها بار اخلاقی دارد که متاسفانه اخلاق هم ضمانت اجرای حقوقی ندارد.


وی با بیان اینکه بین حقوق بیمار و اخلاق پزشکی رابطه تنگاتنگی وجود دارد، افزود: اگر موارد درج شده در منشور حقوق بیمار از سوی پزشکان رعایت نشود به منزله جرم و تخلف محسوب نمی‌شود و از سوی قانونگذار نیز جرم انگاری نشده است. ما در کشور قانونی به عنوان رعایت حقوق بیمار نداریم و متاسفانه در این مورد خلاء قانونی در کشور وجود دارد. زیرا تمام منشورهای حقوقی بیمار از سوی پزشکان نوشته می شود و آیین نامه ها و بخشنامه ها نیز قانون نیست.


این وکیل دادگستری از وزیر بهداشت خواست طبق مسئولیت‌ها و تعهدات خود در وزارت بهداشت و درمان نسبت به رسیدگی به این پرونده اقدام کرده و دستور ویژه‌ای در این خصوص صادر کنند. زیرا موارد بسیاری از قصور پزشکان در کردستان تاکنون گزارش شده است و بسیار عجیب است که در قرن بیست و یکم مرگ باردار داشته باشیم .


انتهای پیام/

ارسال نظر