صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۳۲ - ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۴

چاقی و سندرم متابولیک، یکی از دلایل ناباروری در مردان

چاقی و سندرم متابولیک منجر به افزایش رادیکال‌های آزاد و در نتیجه اختلال در اسپرماتوژنز و کاهش کیفیت اسپرم از جمله اختلال در DNA و کروماتین اسپرم می‌شود.
کد خبر : 17973

به گزارش گروه اجتماعی آنا، سندرم متابولیک از طریق تغییرات هورمونی و ایجاد شرایط اکسیداسیون در بدن نقش مهمی در کاهش قدرت باروری و ناباروری مردان دارد. چاقی در مردان عمدتا با کاهش غلظت تستسترون و کاهش پروتئین حامل هورمون‌های جنسی (SHBG) همراه است.


همچنین به دنبال افزایش بافت چربی و بروز سندرم متابولیک با کاهش هورمون تحریک کننده بیضه برای تولید تستسترون (LH) همراه است. در بافت چربی بدن مردان چاق، میزان تبدیل هورمون‌های جنسی مردانه (آندروژن) به هورمون‌های جنسی زنانه (استروژن) افزایش می‌یابد. به همین دلیل غلظت تستسترون در سرم این افراد به شدت کاهش می‌یابد و لذا تغییر در نسبت تستسترون به استروژن، فاکتوری مهم در ابتلا به ناباروری در مردان چاق است.


در یک مطالعه که در زمینه تعامل چاقی و سندرم متابولیک با ناباروری در مردان صورت گرفت، مشخص شد چاقی به هنگام بلوغ نوجوانان سبب اختلال در تکثیر سلول‌های حمایت کننده و پشتیبان اسپرماتوژنز (سرتولی) دارد. لذا چاقی و سندرم متابولیک منجر به افزایش رادیکال‌های آزاد و در نتیجه اختلال در اسپرماتوژنز و کاهش کیفیت اسپرم از جمله اختلال در DNA و کروماتین اسپرم می‌‌شود.


گفتنی است، که اطلاعات تکمیلی این مطالعه، در اولین کنگره بین‌المللی تولیدمثل که همزمان با اولین جشنواره برترین‌های حوزه تولیدمثل از تاریخ 2 تا 4 خرداد ماه سالجاری در مرکز همایش‌های رازی برگزار خواهد شد، ارائه می‌‌شود.


در ادامه باید اشاره کرد که بیش از 70 گروه تخصصی حوزه پزشکی و علوم پزشکی هدف این کنگره هستند که به آنها امتیاز بازآموزی تعلق خواهد گرفت، که شامل متخصصان زنان، مامایی، اورولوژی، جنین شناسی، پزشکان عمومی، دامپزشکان، کلیه گرایش‌های علوم پایه پزشکی، زیست شناسی، علوم آزمایشگاهی، پاتولوژی و ... هستند.


انتهای پیام/

ارسال نظر