صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
به بهانه سالروز تولد

مرد سنتور ایران 62 ساله شد+ تصنیف جان جهان

پرویز مشکاتیان متولد 24 اردیبهشت ماه 1334، امروز 62 ساله شد.
کد خبر : 179443

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، پرویز مشکاتیان از آهنگسازان، موسیقی‌دانان، استادان دانشگاه، پژوهشگران و نوازندگاه بنام سنتور ایران است. وی در چنین روزی به دنیا آمد و توانست با تلاش از دوره کودکی مسیر موفقیت‌آمیزی را در زندگی هنری خود در پیش گیرد.


پرویز مشکاتیان 24 اردیبهشت ۱۳۳۴ در نیشابور چشم به جهان گشود. او از شش سالگی نزد پدرش، حسن مشکاتیان، که استاد سنتورنوازی و آشنا با ویولن و سه‌تار بود، مقدمات موسیقی را آموخت و با ورود به دانشکده هنرهای زیبا در دانشگاه تهران ردیف موسیقی سنتی نزد دکتر داریوش صفوت را آموخت.


او در مرکز حفظ و اشاعه موسیقی به صورت بسیار جدی نوازندگی سنتور را ادامه داد و توانست هم کارهای بزرگی در زمینه آهنگسازی و نوازندگی سنتور انجام دهد و هم در نوازندگی این ساز به مهارت ویژه و چشمگیری دست پیدا کند.



مشکاتیان از سال ۱۳۵۶، همکاری با رادیو را زیر نظر هوشنگ ابتهاج آغاز کرد اما پس از واقعه ۱۷ شهریور ۱۳۵۷ از رادیو استعفاء داد و مؤسسه چاووش را با همکاری هنرمندان گروه عارف و شیدا تشکیل داد.


او همچنین با همکاری شهرام ناظری، تصنیف «مرا عاشق» را بر روی شعر مولانا ساخت. از سال ۱۳۵۸ تا سال ۱۳۶۷ با محمدرضا شجریان همکاری داشت که نتیجهٔ این همکاری، آثار ماندگاری چون «بیداد»، «آستان جانان»، «سِرّ عشق»، «نوا»، «دستان»، «گنبد مینا» و «جان عشاق »بود. او همچنین کارهای بسیار پرباری با نوازندگانی چون حسین علیزاده سرپرست گروه عارف و گروه شیدا و محمدرضا لطفی سرپرست گروه شیدا داشته است.



این هنرمند پیشکسوت در کارنامه هنری خود آثار و قطعاتی با همکاری علی جهاندار، ایرج بسطامی، علیرضا افتخاری، حمیدرضا نوربخش، علی رستمیان و شهرام ناظری را ثبت کرده است.


مشکاتیان که برگزیده فستیوال جهانی موسیقی انگلستان نیز بوده است، آلبوم تکنوازی تمنا را در سال 1384 منتشر کرد. او همچنین در آذرماه ۱۳۸۶ به عنوان سرپرست گروه عارف کنسرتی در تهران برگزار کرد که حمیدرضا نوربخش به عنوان خواننده در آن شرکت داشت. مشکاتیان در همین سال نیز در کنسرت محمدرضا شجریان حضور یافت.


در مراسم جشن خانه موسیقی در ۲۳ مهر ۱۳۸۶، لوح تقدیر از یک عمر فعالیت هنری توسط محمدرضا شجریان به عنوان رئیس شورای عالی خانهٔ موسیقی به پرویز مشکاتیان داده شد.


از آثار منتشر شده این هنرمند پیشکسوت می‌توان به کتاب‌های « بیست قطعه برای سنتور»، « بیداد- دونوازی سنتور»، « دستور سنتور»، « گل آئین»، « گل آوا»، « شعر بی واژه» و« در کوچه باغهای ترنم» اشاره کرد.


پرویز مشکاتیان پس از سالها فعالیت در حوزه آهنگسازی و نوازندگی سنتور در 30 شهریورماه 1388 دارفانی را در سن 54 سالگی وداع گفت و به دیار باقی شتافت. سال گذشته آلبوم «طریق عشق» به سرپرستی پرویز مشکاتیان و به خوانندگی محمدرضا شجریان منتشر شد. این آلبوم جزء کارهای پرفروش زمان خودش محسوب می‌شود.






دانلود فایل صوتی

انتهای پیام/

ارسال نظر