تک فرزندها خلاقتر، اما ناسازگارتر/ مشکلات تکفرزندها چیست؟
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از تلگراف، تحقیقات صورت گرفته روی 250 دانشجو در دانشگاه «ساوتوست» تفاوتهای مغزی مهمی را بین کودکان تکفرزند و کودکانی که دارای خواهر و برادر هستند، مشخص کرد. براساس این مطالعات، نواحی خاصی از مغز که با تصویرسازی، سازگاری و تنظیم احساسی مرتبط است، در کودکان تکفرزند متفاوت است.
دانشمندان با بررسیهای متعدد به این نتیجه رسیدند که ساختار مغزی کودکان تکفرزند به گونهای شکل گرفته است که ویژگیهای شخصیتی نظیر وابستگی، خودخواهی و ناکارآمدی اجتماعی در آنها بیشتر دیده میشود.
اثرات اجتماعی داشتن خواهر و برادر در زندگی کودک این تصویر را به او میدهد که در مرکز دنیا قرار ندارد. کودکان تکفرزند به خاطر نداشتن خواهر و برادر فرصتهای خوبی را برای تجربه جنبههای پیچیدهتر روابط درونی و روابط محیطی ایمن و نیز بسیاری از فرصتهای توسعه مهارتهای روانی، حمایتهای عاطفی و یادگیری فرصتها را در مقایسه با کودکانی که خواهر و برادر دارند، از دست میدهند.
محققان بر این باورند که محیط خانواده نقش مهمی در رشد و بهبود رفتارهای فردی و ساختار مغزی ایفا میکند. همچنین تحقیقات نشان میدهد که کودکان تکفرزند آگاهی بیشتری نسبت به انتظارات والدین خود دارند که همین امر تأثیر قوی روی خلاقیت آنها به جا میگذارد.
در واقع، تکفرزندها فرصتهای بیشتری برای انجام فعالیتهای مستقل دارند و همین مستقل عمل کردن، تفکر خلاق را در آنها تقویت میکند و آنها را کودکانی خلاق و باهوش بار میآورد.
مترجم: ندا اظهری
انتهای پیام/