صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۳۵ - ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۶

لباس محافظ به‌ جای اسکلت بیرونی + ویدئو

پژوهشگران سوئیسی به تازگی یک تکنولوژی پوشیدنی را رونمایی کرده‌اند که فقط در مواقع خطر فعال می‌شود و تعادل صاحبش را حفظ می‌کند.
کد خبر : 179098

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به‌ نقل از ArsTechnica، اسکلت بیرونی و انواع اسکلت‌های رباتیک مدت‌هاست که در علوم پزشکی برای کمک به بیماران به‌کار گرفته می‌شوند. اکنون بیماران پارکینسون با اسکلت بیرونی راه می‌روند و ربات‌ها به کودکانی که ضعف عضلات دارند برای بازی کردن کمک می‌کنند اما تکنولوژی تازه رونمایی‌شده مؤسسه پلی‌تکنیک فدرال لوزان نیازی به پوشیدن یک ربات یا همراهی یک تکنولوژی اضافه ندارد و به سادگی مانند لباس قابل پوشیدن است.


این شلوارک در قسمت بالای ران‌ها و کفل و لگن خاصره ثابت می‌شود و از این نواحی، راه رفتن صاحب خود را زیرنظر می‌گیرد. تمامی قدم‌هایی که شخص برمی‌دارد در کامپیوتر این شلوارک تحلیل شده و در صورتی که برهم خوردن تعادل یا کج گذاشتن پا یا باز شدن مفصل ران را حس کند، ظرف 350 میلی ثانیه واکنش نشان می‌دهد و ران‌ها را به‌حالت با‌ثبات و کشیده باز می‌گرداند. این مکانیسم فقط در زمانی که خطر زمین‌خوردن وجود دارد فعال می‌شود و در دیگر زمان‌ها غیرفعال است و مزاحمتی برای راه‌ رفتن میزبان ندارد.


95 درصد از آسیب‌دیدگی‌های ضربه مغزی، شکستگی لگن خاصره و مفصل ران در سال که در افراد بالای 65 سال رخ می‌دهد، ناشی از نقص‌های ناگهانی‌ است که در راه‌ رفتن اتفاق می‌افتد و هزینه‌های زیادی بر دستگاه بهداشت و درمان و زحمت و مشقت بیشتری بر بیماران و سالخوردگان وارد می‌کند.


این شلوارک که از جنس فیبر کربن ساخته شده است، وزنی معادل چهار کیلوگرم دارد که هنوز برای استفاده بسیاری از سالخوردگان نحیف، سنگین محسوب می‌شود و برای ارائه به بازار نیازمند پیشرفت و توسعه و کم کردن وزن است. شلوارک فیبر کربنی از سوی سازندگان به نام «کمک‌رسان فعال لگنی» یا APO معرفی شده و قرار است با جذب حمایت مالی، روی توسعه و سبک‌سازی آن فعالیت شود تا بتوان از آن در امور نگهداری از سالمندان بهره گرفت.





مترجم: محمدرضا احمدی‌نیا


انتهای پیام/

ارسال نظر