صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۰ - ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۶
معاون دفتر حیات وحش و آبزیان داخلی سازمان حفاظت محیط زیست در گفت‌وگو با آنا:

ثبت 26 گونه پرنده در معرض تهدید انقراض در اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت/ 100 میلیون جریمه شکار درنا

معاون دفتر حیات وحش و آبزیان داخلی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به ثبت 26 گونه پرندگان در معرض تهدید انقراض در اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت و منابع طبیعی گفت: در راستای جلوگیری و کاهش شکار پرندگان، سال گذشته میزان جریمه‌ها را دو برابر کردیم و حتی جریمه شکار برخی از پرندگان و گونه‌های کمیاب را بیش از دو برابر افزایش دادیم به عنوان مثال جریمه شکار درنا حدود صد میلیون تومان در نظر گرفته شده است.
کد خبر : 178780

حمید امینی، معاون دفتر حیات وحش و آبزیان داخلی سازمان حفاظت محیط زیست در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا در مورد روز جهانی پرندگان مهاجر اظهار کرد: برای تداوم زندگی سالم پرندگان و انسان‌ها در زیست بوم کره زمین، باید این اجزا با یکدیگر کنش و واکنش متقابل داشته باشند تا بستر حیات پایدار و پویا باقی بماند. پرندگان مهاجر بخشی از اکوسیستم و زنجیره حیات هستند که وظیفه داریم از آنان حفاظت کنیم و مانع از ایجاد خلل و آسیب به زندگی آنان شویم.


وی افزود: این پرندگان مهاجر در بخشی از زندگی سالانه خود به کشور ما مهاجرت می‌کنند. برخی از آنان حتی در دوران تولید مثل خود به ایران می‌آیند و زمانی که جوجه‌هایشان رشد کرده و قابلیت پرواز پیدا کردند، در کشور ساکن می‌شوند و یا به همراه جوجه خود از کشور مهاجرت می کنند و برای دوره زمستان گذرانی به کشورهای گرم‌تر مهاجرت می‌کنند.


معاون دفتر حیات وحش و آبزیان داخلی سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: برخی از پرندگان مهاجر در قطب شمال تولید مثل می‌کنند و در قطب جنوب زمستان‌گذرانی می‌کند، بنابراین سالانه در حال مهاجرت به قطب شمال و جنوب هستند، این پرندگان در طول مسیر مهاجرت از کشورهای مختلفی عبور می‌کنند و چنانچه در آن کشورها محیط سالم و امنی وجود داشته باشد می‌توانند سیکل زندگی خود را به سلامت سپری کنند و بقای آنان ادامه داشته باشد.


امینی یادآور شد: در حالی که اگر امنیت آنان در کشور مقصد تامین نشود به مرور زمان از جمعیت آنان کاسته و نسل گونه‌های کمیاب منقرض می‌شود، اگر کمکی از سوی ما انسان‌ها نشود انقراض گونه‌ها باعث تهدید زندگی انسان‌ها می‌شود.


وی تاکید کرد: ما به عنوان میزبان موقتی برخی از پرندگان مهاجر به ایران موظفیم از این گونه‌ها حمایت و حفاظت کنیم، این روز جهانی به جامعه بشری هشدار می‌دهد که از پرندگان مهاجر مراقبت کنید تا شکار نشوند و استرس به آنان وارد نشود، همچنین شرایطی را مهیا کنیم که بتوانند به راحتی در کشور به حیات خود ادامه دهند.


این مقام مسئول در سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: براساس قانون اساسی حفاظت و حراست از پرندگان مهاجر و پرندگان وحشی به سازمان حفاظت محیط زیست واگذار شده است. برای این کار از سال‌های گذشته مناطقی که پرنده‌های مهاجر و گونه‌های جانوری وحشی بیشتر متمرکز می‌شوند محدوده‌های آن به عنوان پارک ملی مشخص و تعریف شده است که در این مناطق حفاظت شده هرگونه شکار و صید ممنوع است و محیط‌بانان و شکاربان‌ها از این مناطق حفاظت می‌کنند و از هرگونه آسیب و گزندی در امان هستند.


وی در مورد گونه‌های در حال انقراض نیز اظهار کرد: با توجه به بررسی جمعیت این گونه‌های حیات وحش نسبت به دهه‌های گذشته از جمعیت آنان کاسته شده است، بنابراین اگر روند کاهشی بسیار سریع داشته باشد گونه‌های کمیاب در معرض انقراض شدید قرار دارند. به عنوان مثال پرندگانی مانند کرکس پشت سفید، درنای سیبری، گیلانشاه خالدار و خروس کولی جزو پرندگان در حال انقراض هستند.


امینی با اشاره به اینکه 26 گونه از پرندگان در معرض تهدید در اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت و منابع طبیعی ثبت شده‌اند، ادامه داد: برخی دیگر از گونه‌های پرندگان از قبیل عروس غاز، سینه زرد، بالابان، اردک سر سفید، کرکس مصری و اردک سیاه مخملی در معرض تهدید و انقراض قرار دارند و تمام کشورهای دنیا موظفند اقدامات حمایتی از آنان به اجرا در آورند.


معاون دفتر حیات وحش و آبزیان داخلی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به پدیده قاچاق پرندگان مهاجر و گونه‌های کمیاب گفت: برخی از گونه‌های پرنده که از نظر اقتصادی قابل توجه هستند و قیمت بالایی برای خرید و فروش آنان در جامعه پرداخت می‌شود از سوی عده‌ای سودجو شکار می‌شوند برهمین اساس سازمان حفاظت محیط زیست با گشت و پایش‌های مستمر نسبت به جمع آوری و دستگیری شکارچیان غیرمجاز اقدام می‌کند.


وی افزود: شکارچیان پرنده در محل‌های مختلف برای آنان دام و تله می‌گذارند از جمله برای پرندگان شکاری مانند هوبره، بحری و شاهین که در کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس خریداران خوبی دارند.


امینی ادامه داد: سازمان حفاظت محیط زیست با گشت و کنترل مناطقی که از قبل شناسایی کرده از این کار جلوگیری می‌کند و دام‌گذاران را دستگیر و به مراجع قضایی معرفی می‌کند، حتی اگر متخلفان را پیدا نکند دام ها را جمع آوری می‌کند. همچنین نیروهای انتظامی و بسیج در صورت مشاهده چنین محموله‌هایی آنان را جمع می‌کنند و گمرک کشور هم بر این موضوع نظارت دارد.


وی یادآور شد: در راستای جلوگیری و کاهش شکار پرندگان، سال گذشته میزان جریمه‌ها را دو برابر کردیم و حتی جریمه شکار برخی از پرندگان و گونه‌های کمیاب را بیش از دو برابر افزایش دادیم به عنوان مثال جریمه شکار درنا حدود صد میلیون تومان در نظر گرفته شده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر