صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۳۲ - ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۶
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور تاکید کرد:

نظام مالیاتی در مسیر رفع تبعیض‌های مالیاتی

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور تاکید کرد: نظام مالیاتی در تلاش است تا با اجرای سیاست ها و برنامه های جدید، تبعیض های مالیاتی را رفع و مسیر تحقق عدالت مالیاتی را هموار سازد.
کد خبر : 178499

به گزارش گروه اقتصادی آنا از رسانه مالیاتی ایران، سید کامل تقوی نژاد، با بیان اینکه تبعیض های مالیاتی از دیرباز جزو دغدغه های اصلی مودیان مالیاتی در پرداخت مالیات حقه بوده است، خاطرنشان کرد: افزایش معافیت پایه مالیاتی به صورت سالانه از جمله اقداماتی است که در راستای رفع تبعیض های موجود صورت می گیرد.
وی تصریح کرد: در سال 1392، حقوق بگیران ماهیانه 833 هزار تومان و سالیانه 10 میلیون تومان از معافیت مالیاتی بهره مند می شدند. این در حالیست که سقف معافیت مالیات حقوق بگیران از سال 1392 تا سال 1396 حدود 140 درصد رشد کرده است و حقوق بگیران امسال ( 1396 ) نیز ماهیانه تا سقف 2 میلیون تومان و سالیانه تا سقف 24 میلیون تومان از معافیت مالیاتی بابت حقوق پرداختی بهره مند می شوند.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه در طی سال های اخیر، مالیات بر حقوق بخش دولتی و خصوصی یکسان شده، گفت: این اقدام در راستای رفع تبعیض بین حقوق بگیران بخش دولتی و غیر دولتی و همچنین اجرای عدالت مالیاتی صورت گرفته است; چرا که پیش از این مالیات حقوق بگیران بخش خصوصی تفاوت زیادی با مالیات حقوق بگیران دولتی داشته است.
وی تصریح کرد: همچنین به منظور رفع تبعیض مالیاتی در کشور، نرخ های مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی، ساده‏سازی و تعدیل و سقف آن از 35 درصد به حداکثر 25 درصد کاهش یافته و همچنین با کاهش تعداد طبقات و افزایش فاصله طبقات، نرخ های موثر اشخاص حقیقی به شدت کاهش پیدا کرده است و با نرخ مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی (25% ) یکسان شده است.
وی در خصوص معافیت پایه اشخاص حقیقی (صاحبان مشاغل) توضیح داد: اشخاص حقیقی می‌توانند سالانه از یک معافیت پایه استفاده کنند و هر سال در قانون بودجه مشخص می‌شود. بدیهی است اگر درآمد اشخاص حقیقی بیش از این میزان باشد مالیات آن طبق نرخ ماده 131 قانون محاسبه می‌شود.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه در اصلاحیه قانون مالیات‌های مستقیم، به منظور رعایت حقوق مودیان و ایجاد فضای رقابتی، نرخ‌های مالیاتی اشخاص حقیقی موضوع این ماده قانونی کاهش یافته است، اظهارداشت: در قانون قبلی این نرخ‌ها در پنج طبقه از 15درصد تا 35 درصد تقسیم بندی شده بود اما در اصلاحیه جدید، به سه طبقه از 15درصد تا 25درصد کاهش یافته‌است; بدین صورت که در طبقه اول، درآمد تا 50 میلیون تومان با نرخ 15درصد محاسبه می‌شود.
وی ادامه داد: در طبقه دوم درآمد تا 100 میلیون تومان نسبت به مازاد 50 میلیون تومان با نرخ 20 درصد و در طبقه سوم نیز نسبت به مازاد 100میلیون تومان درآمد به نرخ 25 درصد محاسبه می‌شود که این نرخ در قانون قبلی 35 درصد است.
تقوی نژاد در ادامه به مشوق موضوع تبصره ماده 131 قانون مالیات های مستقیم اشاره کرد و گفت: بر اساس این تبصره به ازای هر 10درصد افزایش درآمد ابرازی مشمول مالیات نسبت به سال گذشته، یک واحد درصد و حداکثر تا پنج درصد از نرخ های مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی کسر می‌شود.
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه برخورداری از تمام این معافیت‌ها منوط به ارائه اظهارنامه مالیاتی و پرداخت به‌موقع مالیات است، خاطرنشان‌کرد: اگر فردی در موعد مقرر اظهارنامه مالیاتی خود را ارائه نکند ضمن اینکه نمی‌تواند از معافیت‌ها و تسهیلاتی که در قانون پیش‌بینی شده استفاده کند، به هر میزان درآمدی که کسب می‌کند مالیات تعلق می گیرد و مشمول جرائم عدم ارایه اظهارنامه و تاخیر در پرداخت مالیات هم می شوند.


انتهای پیام/

ارسال نظر