صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۴۲ - ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۴
واشقانی فراهانی خبر داد

اعطای جایزه تشویقی و دو برابر اعتبار پژوهشی برای پژوهشگر برتر دانشگاه آزاد اسلامی

معاون پژوهش وفناوری دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه در جشنواره فرهیختگان از تعداد 70 واحد (واحد یا اعضای هیات علمی) در زمینه‌های مختلف سپاسگزاری و قدردانی می‌شود، از جایزه تشویقی نقدی و دو برابر آن اعتبار پژوهشی برای پژوهشگر برتر خبر داد.
کد خبر : 17848

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر ابراهیم واشقانی فراهانی با اشاره به رایزنی‌های دانشگاه آزاد اسلامی با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر تقبل 50 درصدی هزینه‌های خرید کتاب از ناشران بین‌الملل حاضر در نمایشگاه کتاب، این فرصت را زمان مناسبی برای تجهیز کتابخانه‌های دانشگاه آزاد اسلامی دانست و اظهار کرد: از سال 1391 تاکنون کتابخانه‌های دانشگاه آزاد اسلامی به دلیل تغییر نرخ ارز از خرید کتاب‌های جدید بین‌المللی محروم مانده‌اند. این در حالی‌ست که با توجه به گسترش تحصیلات تکمیلی در دانشگاه آزاد اسلامی و ضرورت آگاهی از آخرین یافته‌ها، استفاده از منابع اصلی همواره الزامی بوده و هست.


معاون پژوهش وفناوری دانشگاه آزاد اسلامی با بیان این‌که واحدها متناسب با ظرفیت‌هایشان از فرصت به وجود آمده استفاده کردند، بر نقش حائز اهمیت مجلات بین‌الملل در تحصیلات تکمیلی تاکید کرد و گفت: درست است که کشور ما به طور رسمی قانون کپی‌رایت را امضا نکرده است اما در مراودات بین‌المللی به ویژه دسترسی به منابع علمی رعایت این مساله ضرورت دارد.








درست است که کشور ما به طور رسمی قانون کپی‌رایت را امضا نکرده اما در مراودات بین‌المللی به ویژه دسترسی به منابع علمی رعایت این مساله ضرورت دارد.

واشقانی فراهانی که در غرفه دانشگاه آزاد اسلامی در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران حضور یافته بود، درباره بودجه‌ اختصاص یافته به طرح خرید کتاب‌های بخش بین‌الملل توضیح داد: اگر همه واحدها از ظرفیت ایجاده‌شده استفاده می‌کردند، در مجموع حدود هفت، هشت میلیارد تومان امکان خرید وجود داشت. البته باید توجه داشت که واحدها موظف به رعایت معیارهایی در خرید کتاب‌ها هستند که می‌توان به کیفیت بالای کتاب، شناخته‌شده بودن ناشر، شاخص بودن نویسنده اثر در سطح بین‌المللی و همچنین زمینه موضوعی کتاب اشاره کرد تا کتاب مورد نظر متناسب با نیازهای این حوزه باشد. بر اساس این موارد و الویت‌هایی که برای هر واحد وجود دارد خریدها انجام می‌شود.


واشقانی فراهانی با بیان اینکه در مجموع از 267 واحد حاضر، تاکنون 52 واحد دانشگاهی خرید داشتند، گفت: هر واحد دانشگاهی بر اساس نیازهایش خرید می‌کند. دانشگاه آزاد اسلامی به هیچ ناشری تعهد ندارد. بازار تابع عرضه و تقاضاست، به این ترتیب هر ناشری که محصول با کیفیت‌ بالاتر، قیمت مناسب‌تر و متناسب با نیازهای ما داشته باشد، امکان خرید بیشتر از آن ناشر وجود دارد.


معاون پژوهش وفناوری دانشگاه آزاد اسلامی درباره جشنواره فرهیختگان نیز توضیح داد: تمامی واحدها در این جشنواره شرکت می‌کنند و در زمینه‌های مختلف پژوهشگران برجسته ارزیابی می‌شوند، به این ترتیب واحد، پژوهشگر، معاونت پژوهشی، مقاله، پایان‌نامه، رسانه دکتری، اختراع، طرح پژوهشی و دانشمند برتر انتخاب می‌شود.


جایزه ویژه حضرت امام خمینی(ره) معادل با جایزه‌ استاد نمونه کشور است


وی با بیان اینکه در این جشنواره از تعداد 70 واحد (واحد یا اعضای هیات علمی) در زمینه‌های مختلف سپاسگزاری و قدردانی می‌شود، گفت: برای پژوهشگرانی که در سطح بالا موفق شده‌اند، جایزه ویژه حضرت امام خمینی(ره) اختصاص می‌یابد که البته این جایزه معادل با جایزه‌ای است که به استاد نمونه کشور تعلق می‌گیرد.


واشقانی فراهانی با بیان اینکه جایزه تشویقی نقدی و دو برابر آن اعتبار پژوهشی برای پژوهشگر برتر پیش‌بینی شده است، ادامه داد: پژوهشگر می‌‎تواند از محل آن برای کارهای پژوهشی و آزمایشگاهی خود هزینه کند. به این ترتیب در ازای اسناد مثبتی که ارائه می‌دهد، هزینه‌ها از محل اعتبار پژوهشی پرداخت می‌شود. در ضمن کسانی که از این امتیاز برخوردار می‌شوند، در اعتبار پژوهشی که هر سال با ارزیابی عضو هیات علمی ارایه می‌شود، امتیاز دیگری نیز دریافت می‌کنند.


وی با اشاره به غرفه‌ای که در جشنواره فرهیختگان برای پروژه‌هایی که منجر به تجاری‌سازی می‌شوند، پیش‌بینی شده است، بر حمایت از پروژه‌ها از سوی دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد وگفت: برای نخستین بار دانشگاه آزاد اسلامی در راستای تشویق دانشجویان، اعضای هیات علمی و دانش آموختگانی که بتوانند نتایج پژوهشی خود را به سمت تجاری‌سازی و تولید ثروت ببرند، تا 35 درصد برای هر شرکت دانش بنیان در سطح تصمیم‌گیری استانی و تا 49 درصد در سطح شواری اقتصاد دانش‌بنیان سازمان مرکزی مشارکت می‌کند. در واقع دانشگاه با مشارکت خود بخشی از خطر را بر عهده می‌گیرد که این مساله نیز نوعی تشویق پژوهشگران است.








پژوهشگر می‌‎تواند از محل آن برای کارهای پژوهشی و آزمایشگاهی خود هزینه کند. به این ترتیب در ازای اسناد مثبتی که ارائه می‌دهد، هزینه‌ها از محل اعتبار پژوهشی پرداخت می‌شود

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: اگر بعضی از دستارودهای تجاری نیاز به سرمایه‌گذاری کلان داشته باشد، دانشگاه آزاد اسلامی خارج از چارچوب شرکت‌های دانش بنیان، شرکت سرمایه‌گذاری مادری با مشارکت بانک پاسارگاد ثبت کرده که می‌توان در پروژه‌هایی که مبالغ بسیار بالاست، کسب و کار مشخصی داشته و سودآوری آن تایید شده باشد، فعالیت‌ داشته باشد.


وی با بیان این‌که می‌توان از سرمایه‌گذاری‌های خارجی هم استفاده کرد اما در گام نخست می‌خواهیم از ظرفیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی استفاده شود، گفت: همچنین برنامه‌‌هایی مبنی بر ارائه توانمندی‌های دانشگاه آزاد اسلامی در بورس دیده شده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر