کاهش آمار زندانیان ایرانی در خارج از کشور در سال 93/ ماموریت جدید مجلس به دستگاه دیپلماسی
حسین آذین در گفتوگو با خبرنگار بینالملل خبرگزاری آنا درباره گزارش وزارت امور خارجه به کمیسیون متبوعش در مورد آمار زندانیان ایرانی خارج از کشور گفت: این گزارش به درخواست مجلس آماده شد تا زمینه برای نقل و انتقال ایرانیان زندانی در خارج به کشور فراهم شود.
این نماینده مجلس ادامه داد: بر اساس این گزارش 2371 ایرانی تا پایان سال 93 در زندانهای خارج از کشور به سر میبرند. این آمار کاهش پیدا کرده است زیرا تعداد زندانیان ایرانی تا پایان سال 1392، 3500 نفر بود.
نماینده رفسنجان در مجلس شورای اسلامی ادمه داد: به دلیل این آمار، کمیسیون اصل 90 در مکاتبه با وزارت امور خارجه خواستار ارائه گزارش شد. همچنین در این گزارش اقدامات حمایتی ایران از این زندانیان نیز تشریح شده است.
وی تاکید کرد: بر اساس این گزارش بنا شد همکاریهای بیشتری میان قوه مقننه، وزارت امور خارجه و وزارت کشور برقرار شود تا روند بازگشت زندانیان به ایران و سپری کردن دوران محکومیتشان در کشور تسهیل شود.
به گفته آذین، این گزارش نشان میدهد تعداد زندانیان آزادشده و انتقالیها به ایران رو به افزایش بوده است.
آذین گفت: بر اساس گزارش وزارت امور خارجه در سال 93، 774 نفر از زندانیان هموطن آزاد شده و به ایران بازگشتهاند که از این تعداد 131 نفر در قالب موافقتنامه انتقال محکومین صورت گرفته و برخی از آنها مابقی محکومیت خود را در داخل کشور سپری خواهند کرد. همچنین 7 تن از زندانیان ایرانی در خارج از کشور که به دلیل نقض قوانین تحریمهای ناعادلانه بینالمللی یا خصومت دولت آمریکا در سایر کشورها زندانی بودهاند، آزاد شدهاند.
وی یادآور شد: در این گزارش همچنین آمده که در سال 93 بیش از 643 نفر از هموطنان زندانی در خارج از کشور از زندان آزاد شده و به میهن اسلامی مراجعت نکردهاند و تعداد 131 نفر نیز برابر موافقتنامههای انتقال محکومان و رایزنیهای کنسولی با مسئولان کشورهای مخاطب به داخل کشور منتقل شدهاند تا مابقی دوران محکومیتشان را در زندانهای ایران سپری کنند.
به گفته آذین، اکثر ایرانیان به دلیل ناآگاهی از قوانین کشورهایی که به آن سفر میکنند، به مشکل برمیخوردند و برخی نیز راهی زندانهای این کشورها میشوند. برهمین اساس ما پیشنهادی به وزارت امور خارجه مبنی بر اطلاع و آگاهی ایرانیان از قوانین کشورها پیش از سفر دادیم و این وزارتخانه باید شرایط را برای این مساله مهیا کند.
سخنگوی کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی بیان کرد: این کمیسیون از وزارت امور خارجه درخواست کرده است که برنامههای خود را برای ایرانیان مقیم خارج از کشور تشریح کند.
وی تاکید کرد: با این کار میتوانیم با آگاهیبخشی و تبیین قوانین و مقررات از ایجاد مشکل برای هموطنانمان جلوگیری کنیم چرا که اغلب ایرانیانی که در زندانهای خارج از کشور به سر میبرند، قصد سفر تفریحی، سیاحتی یا تجارتی داشتهاند که به دلیل ناآشنایی با قوانین آن کشورها گرفتار شدهاند.
آذین در پاسخ به این سوال که در این گزارش درباره پناهندهگان ایرانی به سایر کشورها هم اشارهای شده است، گفت: خیر. آمار درباره اتباع ایرانی بود زیرا کسی که پناهنده یک کشور دیگر شده است و پاسپورت خود را مخدوش کرده است، در این آمار رسمی به شمار نمیرود و شامل اقدامهای حمایتی کشور نیز نخواهد شد.
انتهای پیام/