صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۰۹ - ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۴
جانشین فرمانده انتظامی در نشست تخصصی روسای پلیس مبارزه با مواد مخدر:

کشت خانگی خشخاش وجود ندارد/ پلیس با قاچاق انسان به شدت برخورد می‌کند

جانشین فرمانده نیروی انتظامی با بیان اینکه مبارزه با ترانزیت مواد مخدر جزو اولین اولویت‌های پلیس است، گفت: در یک ماه و بیست روزی که از سال جدید گذشته، پلیس موفق به کشف ۶۴ تن مواد مخدر شده است با این حال کشت خانگی خشخاش را تکذیب می کنم.
کد خبر : 17831

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی آنا، سردار اسکندر مومنی در نشست تخصصی روسای پلیس مبارزه با مواد مخدر که صبح امروز برگزار شد با بیان اینکه موضوع مبارزه با مواد مخدر از اهمیت بالایی برای همه کشور‌ها از جمله ایران برخوردار است، اظهار کرد: در تمام نظرسنجی‌ها و پرسش‌هایی که از مردم طی سال‌های اخیر صورت گرفته، بزرگ‌ترین دغدغه آن‌ها در حوزه امنیت عمومی، مواد مخدر بوده است.
وی افزود: مقام معظم رهبری که فرمانده کل قوا هستند تاکید خاصی روی مبارزه با مواد مخدر دارند، زیرا این موضوع امنیت روانی در جامعه را تحت تاثیر قرار می‌دهد. شاید خیلی از جرایم و موضوعات امنیتی قابل بازگشت باشد اما استفاده از مواد مخدر و اعتیاد غیر قابل جبران است.
جانشین فرمانده نیروی انتظامی تاکید کرد: وقتی یک جوان در یک خانواده معتاد باشد برای آن خانواده و چند خانواده دیگر احساس ناامنی به وجود می‌آورد به همین دلیل بیش از ۹۰ درصد از دغدغه‌های مردم در حوزه استفاده از مواد مخدر است. کسی که گرفتار مواد مخدر شود راه بازگشت سختی دارد. درست است که اعتیاد یک جرم است اما یک بیماری هم محسوب می‌شود یک بیماری صعب العلاج که راه بازگشت سختی دارد.








ارتقای امنیت در حوزه مبارزه با مواد مخدر جزو اولویت‌های نیروی انتظامی است. قاچاق مواد مخدر جزو سه تجارت اول دنیا است و سوداگران در کمین هستند به همین علت باید راهکار مناسبی را در جهت مبارزه با مواد مخدر در پیش بگیریم

سردار مومنی با اشاره به اینکه ارتقای امنیت در حوزه مبارزه با مواد مخدر جزو اولویت‌های نیروی انتظامی است، بیان کرد: قاچاق مواد مخدر جزو سه تجارت اول دنیا است و سوداگران در کمین هستند به همین علت باید راهکار مناسبی را در جهت مبارزه با مواد مخدر در پیش بگیریم.
این مقام ارشد انتظامی بیان کرد: در خصوص مبارزه با ورود مواد مخدر به کشور و همچنین پیشگیری از اعتیاد ۵ راهکار مد نظرمان است. کشور ما در مسیر ترانزیت قرار دارد و ما با توجه به آموزه‌های دینی و سیاست کلان کشورمان هیچ تفاوتی بین انسان‌ها قائل نیستیم و به‌‌ همان میزان که با توزیع مواد در داخل کشور مبارزه می‌کنیم با ترانزیت آن نیز مقابله خواهیم کرد.
سردار مومنی با اشاره به اینکه تعداد زیادی از ۸۷ شهیدی که در سال ۹۳ به شهادت رسیدند در حوزه مبارزه با مواد مخدر بوده‌اند، عنوان کرد: این موضوع نشان می‌دهد که همچنان مبارزه با ترانزیت در اولویت نیروی انتظامی و جمهوری اسلامی است.
این مقام ارشد انتظامی با بیان اینکه در سالی که گذشت ۴۹۰ تن کشفیات انواع مواد مخدر داشتیم گفت: این میزان مواد مخدر می‌توانست به کشورهای دیگر ترانزیت شود اما ما تلاش کردیم تا از به خطر افتادن جان انسان‌های دیگر جلوگیری کنیم.
وی با اشاره به اینکه در یک ماه و بیست روزی که از سال جدید گذشته، موفق به کشف ۶۴ تن مواد شده‌ایم، اظهار کرد: اولویت دیگری که برای ما اهمیت دارد، پیشگیری است و خانواده‌ها باید در این زمینه اهتمام بیشتری بورزند. سوداگران در کمین فرزندان آن‌ها هستند.
سردار مومنی تاکید کرد: بسیاری از جوانان فکر می‌کنند با یک بار استفاده از مواد مخدر معتاد نمی‌شوند که این طور نیست آن‌ها باید بدانند راه بازگشت بسیار سخت است و اینکه خطر فراوانی در کمین خانواده‌ها و فرزندان آن‌ها است. به همین دلیل پیشگیری در کنار دیگر اولویت‌های نیروی انتظامی از اهمیت بالایی برخوردار است.
سردار مومنی درمان را یکی دیگر از راهبردهای مبارزه با مواد مخدر دانست و گفت: درست است که ما متولی درمان نیستیم و بخش‌های دیگری متولی این موضوع هستند اما نیروی انتظامی نیز تلاش خود را در این جهت انجام می‌دهد.
وی جمع آوری جلوه‌های خیابانی معتادان را یکی دیگر از اولویت‌های نیروی انتظامی دانست و گفت: این جلوه‌ها موجب ناامنی در جامعه می‌شوند. مردم باید بدانند که پاکسازی معتادان از خیابان با پاکسازی محیط زیست تفاوت دارد. کسانی که جمع می‌شوند در واقع انسان هستند و باید به دنبال جایی برای نگهداری آن‌ها باشیم. مراکزی که موقعیت درمان را برای آن‌ها به وجود بیاورد و اینکه مجددا امکان بازگشت آن‌ها به خیابان‌ها وجود نداشته باشد. در این راستا باید همه دستگاه‌ها با ما همکاری کنند.


کشت خانگی خشخاش در ایران وجود ندارد
سردار مومنی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه عده‌ای مدعی شدند که در داخل کشور و در زمین‌های کشاورزی کشت خشخاش وجود دارد، افزود: پلیس مبارزه با مواد مخدر همواره در حال رصد است و به صورت رسمی در این باره گزارشی به دست ما نرسیده است. مردم در خصوص مواد مخدر خود دغدغه جدی دارند و به طور حتم هیچ‌گاه چنین عملی را انجام نمی‌دهند و باید بدانیم که پلیس هم اجازه چنین کاری را نمی‌دهد.
در سال ۹۴ ظرفیت مراکز نگهداری از معتادین افزایش می‌یابد
این مقام ارشد انتظامی با تاکید بر اینکه از سال گذشته جمع آوری معتادان از سطح خیابان‌ها آغاز شده است، بیان کرد: استفاده از ظرفیت مراکز نگهداری آغاز شده است. البته قرار بود یک ظرفیت ۱۲ هزار نفری داده شود و ما امیدواریم مراکز بیشتری ایجاد شود تا بتوانیم در آنجا از معتادان نگهداری کنیم. گفته شده است که در سال ۹۴ این مراکز افزایش می‌یابد. اگر مراکز کافی نباشند یا بیش از ظرفیت به این مراکز اعزام شوند اثرات سوء بعدی را به همراه دارد.
وی ادامه داد: بیشتر ظرفیت‌ها عمدتا مربوط به تهران است اما باید در کل کشور ظرفیت کافی فراهم شود تا جلوه‌های خیابانی معتادان به عنوان یکی دیگر از معضلات کاهش یابد.
در شرق و جنوب شرقی کشور همچنان مرزهای باز وجود دارد
سردار مومنی با اشاره به قاچاق مواد مخدر از مرزهای شرقی کشور، اظهار کرد: مرزهای ما بسیار طولانی است و در شرق کشور و جنوب شرقی کشور ما همچنان مرزهای باز داریم. ما با کشوری مثل افغانستان که از نظر شاخص‌های توسعه پایین است هم مرز هستیم. به همین دلیل ترانزیت از سوی این کشور که آمادگی کامل برای کشت تولید و ترانزیت را دارد به داخل کشور ما صورت می‌گیرد.
جانشین فرمانده نیروی انتظامی ادامه داد: با انسداد کامل مرزهای شرقی و جنوب شرقی کشور تلاش می‌کنیم که ترانزیت را به حداقل برسانیم البته باید در خصوص انسداد مرز‌ها منابع لازم در اختیار نیروی انتظامی قرار بگیرد.
در دو ماه گذشته ۷ درصد سرقت مسلحانه کاهش داشته است
وی با اشاره به سرقت‌های مسلحانه‌ای که طی روزهای اخیر در برخی از شهرهای کشور از جمله مشهد اتفاق افتاده است، بیان کرد: سرقت مسلحانه از بانک‌ها در سال ۹۴ نسبت به سال گذشته کاهش داشته است. سرقت مسلحانه در یک ماه و بیست روزی که گذشته است، نسبت به سال گذشته ۷ درصد کاهش سرقت مسلحانه داشته‌ایم. در خصوص سرقت اخیری که در مشهد اتفاق افتاده است آگاهی پیگیر این موضوع است.
از قاچاق انسان به داخل کشور جلوگیری می‌کنیم
جانشین فرمانده انتظامی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه برنامه‌ای در خصوص مبارزه با قاچاق انسان به خصوص از سمت افغانستان به داخل کشور دارید، اضافه کرد: افغانستان از لحاظ شاخص‌های توسعه نامطلوب است. به همین دلیل زندگی برای مردم این کشور در شهرهای حاشیه‌ای کشور ما نیز بسیار مطلوب به نظر می‌رسد. اینکه آن‌ها به صورت کاروانی به داخل کشور قاچاق شوند صحیح نیست، زیرا به دلیل گستردگی بالای مرز‌ها آن‌ها می‌توانند از راه‌های فرعی و صعب العبور وارد کشور ما شوند. اگر منابع لازم در دسترس ما برای انسداد مرز‌ها قرار گیرد ما از ورود هر گونه ناامنی از نوع قاچاق مواد و یا انسان جلوگیری می‌کنیم. مقابله با قاچاق انسان به داخل کشور از اولویت‌های پلیس است.


انتهای پیام/

ارسال نظر