امضای قرارداد با سه شرکت بزرگ خودروساز تا پایان سال / تولید 23 محصول با پلتفرم جدید تولید محصولات
به گزارش خبرنگار اقتصادی آنا، هاشم یکهزارع در مراسم امضای قرارداد و تفاهمنامه برای طراحی پلتفرم محصولات جدید ایران خودرو گفت: صنعت خودرو در تمامی دنیا به عنوان یک صنعت پیشران محسوب میشود که صدها صنعت دیگر به آن وابستگی دارد و در ایران نیز این صنعت سهم بسزایی را در اقتصاد کشور ایفا میکند.
وی ادامه داد: در سال گذشته یکمیلیون و 300هزار خودرو در داخل کشور تولید و به بازارهای داخلی عرضه شد. حال تصور کنیم که جای این صنعت در اقتصاد ما خالی بود، آنگاه برای تامین نیاز داخل مجبور به خروج 13 میلیارد دلار ارزش از کشور بود تا بازار داخل تامین شود؛ در حالیکه این رقم تنها یکبیستم آن صرف ساخت و عرضه تولیدات داخلی شده است.
یکهزارع با تاکید بر آنکه نمیتوانستیم همکاریهای بینالمللی را دستکم بگیریم گفت: کارخانههای خودروسازی برای آنکه زنجیره کاری خود را تکمیل کنند، باید با همکاریهای بینالمللی زمینه آغاز مجدد ارتباط با دنیا را شروع کنند.
وی افزود: در هفته گذشته نخستین تولید مشترک با کارخانه پژو آغاز شد که محصول آن خودروی 2008 بود که با حضور رئیسجمهوری این خط افتتاح شد و تا پایان سال مدل 301 نیز به تولید خواهد رسید.
مدیرعامل ایرانخودرو با اشاره به اهداف این کارخانه برای سالجاری افزود: هدف نهایی در تولید مشترک با شرکتهای خارجی دستیابی به تولید ملی 70درصدی در این صنایع است، ضمن آنکه تا پایان سال حداقل با سه شرکت خودروساز بزرگ دیگر قراردادهای مشارکت تولیدی به امضا میرسد.
وی تصریح کرد: در کنار تمامی همکاریهای بینالمللی، نگاه و تمرکز به ظرفیتهای داخلی از مهمترین اولویتهای ایرانخودرو به شمار میآید و بر همین اساس در قراردادهای جدید نیز بهرهوری از دانش شرکتهای خودروسازی خارجی را در دستور کار قرار دادیم تا بتوانیم در زمینههای داخلی نیز برای تولید خودرو از دانش آنها استفاده کنیم.
وی درخصوص پیشبینیها برای تولید خودرو با این پلتفرم جدید نیز اشارهای داشت و گفت: نخستین پیشبینی از محصول جدید پلتفرمی که امروز به امضا میرسد، آن است که تا دو سال آینده خودروها براساس تنوع صندوقدار، هاچبک، فیبریدی و برقی، SUV، CUV به بازار عرضه شود.
وی ادامه داد: همچنین مباحثی مانند گیربکس، موتور، اکسل و غیره را در تولید پلتفرم جدید در نظر گرفتیم و درصدد آن هستیم تا شرکتهای قطعهسازی داخلی نیز به کار گرفته شوند تا نقش موثری را از خود برجای بگذارند.
وی تاکید کرد: طی 10 سال آینده، 23 محصول از این پلتفرم تولید خواهد شد که عمده تکیه خودروسازان بر قطعهسازان داخلی است.
یکهزارع خاطرنشان کرد: در هر دوره زمانی باید محصولات قدیمی از چرخه کار خارج شوند و محصولات جدید جایگزین آنها شوند که در این راستا قطعهسازان با به روز کردن دانش فنی خود، سهم بسزایی را در این امر دارند.
در ادامه این مراسم، عزیز اکبریان، رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی نیز درخصوص همکاریهای بینالمللی این کنسرسیوم 10 جانبه گفت: حرکت بسیار بزرگی شکل گرفت تا اقتصاد کشور بتواند با دیگر کشورهای صنعتی تعامل داشته باشد.
وی ادامه داد: برجام فرصت بزرگی برای ماست، زیرا زمانی که برجام در مجلس رای آورد، حرفهای بسیاری به ما زده شد که هیچکدام منصفانه نبود. هدف ما این نبود که در داخل دعوا راه بیندازیم، بلکه مهمترین اولویت بخش اقتصادی مجلس استفاده از فرصتهایی بود که برجام در اختیار اقتصاد کشور ما میگذاشت.
وی تاکید کرد: تکیه ما بر توانمندیهای داخلی و دانشگاهها باید باشد و هرکجایی که دانش وجود داشته باشد باید برای تعامل با آن کشور پیشقدم شویم، زیرا فعال شدن کارخانههای صنعتی با استفاده از دانش روز دنیا منجر به افزایش تولید، اشتغالزایی و بهرهوری در کشور میشود.
وی در پایان گفت: هدفگذاری کشور و به خصوص صنایع باید به سمت صادرات باشد و نباید بر این پایه طرحریزی شود که تنها تولیداتمان بر مبنای تامین بازار داخلی تولید شود.
انتهای پیام/