صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۵۷ - ۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۶
نعمت‌زاده در همایش امضای پلتفرم تولید خودروی ایرانی:

آینده خودروسازان را به داخل کشورمحدود نمی‌کنیم/ صادرات قطعات خودرو مزیت ماست

نعمت‌زاده گفت: با توجه به اینکه صادرات مهم‌ترین مولفه ارزآوری در کشور است، خودروسازی  و صنایع وابسته به آن نباید خود را محدود به تامین بازار داخل کنند،‌ بلکه باید از مهم‌ترین مزیت صنعتی کشور یعنی صادرات قطعات بهره‌مند شوند.
کد خبر : 178237

به گزارش خبرنگار اقتصادی آنا، محمدرضا نعمت‌زاده در همایش امضای پلتفرم تولید خودروی ایرانی گفت: اصولا صنایع خودرویی، دریایی، هوایی، نفت، گاز و پتروشیمی به عنوان صنایعی به شمار می‌آیند که نباید تنها آنها را به عنوان یک صنعت داخلی نگاه کرد. بلکه باید این صنایع را با تقویت و توسعه به جایگاهی رساند که در تمامی کشورهای دنیا امکان فعالیت و تعامل وجود داشته باشد.


نعمت‌زاده ادامه داد: تمامی مدیران و همکاران ما در صنایع باید در این راستا حرکت کنند تا مجموعه تولیدات داخلی ایران به کلاس‌های جهانی برسد. خود من هم از اوایل انقلاب در مجموعه ایران خودرو به عنوان عضو هیات مدیره با تمامی چالش‌های این صنعت آشنا بودم. بنابراین باید با هدف تجاری‌سازی، تولیدات را افزایش داد.


وزیر صنعت با اشاره به فعالیت‌هایی که در دوره دولت سازندگی انجام شد نیز گفت: یکی از مهم‌ترین اقداماتی که در آن دولت به ثمر نشست، ایجاد واحد توسعه و تحقیقات در کارخانه‌های تولیدی و به خصوص ایران‌خودرو بود که ماحصل آن تولید خودرویی به نام سمند شد، اما درست از زمانی که باید این خودرو به شکل تجاری درمی‌آمد و نتیجه تولیدات باید به سمت تولید خودروی صادرات‌گرا می‌رفت، 8 سال این مرکز تحقیق تعطیل شد.


وی اضافه کرد: بر این اصل معتقدم که برای واحدهای توسعه و تحقیق اگر 500 نفر هم در مجموع فعال باشند نیز، کم است و باید در راستای افزایش اقدامات توسعه و تحقیقاتی حرکت کنیم.


نعمت‌زاده با تاکید بر آنکه رسیدن به کلاس‌های جهانی از جمله اولویت‌های صنایع تولیدی به خصوص خودروسازی کشور است و باید برای رسیدن به این هدف تلاش کنیم، گفت: شرکت‌های ایران‌خودرو و سایپا باید تا رسیدن به این هدف دست از کار نکشند، زیرا مهم‌ترین مبحث در تولید خودرو، تولید در اشل جهانی است؛ این صنعت به عنوان صنعتی به شمار می‌آید که نمی‌توان آن را در داخل مرزها محدود کرد، زیرا حجم تقاضای داخلی تا یک مدتی به اتمام می‌رسد و بنابراین باید به فکر بازارهای هدف دیگری نیز بود.


وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره اینکه کماکان به برجام انتقادهایی وارد می‌کنند، گفت: برخی‌ در این تصورند حال که برجام به ثمر رسیده، باید همه‌چیز به داخل کشور بیاید، اما این‌طور نیست، زیرا برجام موانع ورود سرمایه‌گذار را برطرف کرده و شرایط اقتصاد و سیاسی کشور را با دیگر کشورهای جهان به یک حالت توازن رسانده است.


وی ادامه داد: گویا فراموش کرده‌ایم که در دوره تحریم‌ها شرکت‌های خارجی حتی پاسخ ایمیل یا مکاتبات ما را به همین دلیل نمی‌دادند و به خاطر عدم‌ همکاری با عذرخواهی دست رد به سینه ما می‌زدند.


نعمت‌زاده گفت: برجام این موانع را برداشت تا امروز با توجه به نیازمندی و توانایی‌هایی که در سطح کشور وجود دارد، بتوانیم تعامل مناسبی را با سایر کشورها داشته باشیم.


وی با تاکید بر صادرات خودرو و قطعات آن تاکید کرد: مهم‌ترین هدف ما صادرات است و صادرات قطعات خودرو به عنوان مهم‌ترین مزیت ما برشمرده می‌شود و اگر نتوانیم صادرات قطعات خودرو را در دستور کار صنعتگران قرار دهیم، طبیعتا پس از چند سال این حوزه نیز دچار بحران می‌شود.


وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین با پیشنهاد به صنعتگران گفت: به تمامی واحدهای تولیدی توصیه می‌کنم که با تمام ظرفیت خود به امور بازاریابی و جلب نظر مشتری خارجی حرکت کنند تا میزان ظرفیت تولیدی بنگاه خود را افزایش داده تا حجم صادرات کشور بهبود بخشد، زیرا تا زمانی که ظرفیت تولیدی بنگاه‌های اقتصادی در حد معمول نیز نباشد، هیچ صادراتی پایه‌گذاری نمی‌شود.


وی در پایان خاطرنشان کرد: ما صنعتی‌ها باید به دنبال دانشگاهی‌ها حرکت کنیم؛ زیرا در تعامل بین صنعت و دانشگاه این صنعت است که 70درصد منفعت را از این ارتباط می‌برد، ما صنعتی‌ها باید تفاوت ادبیات‌مان را با یکدیگر کنار بگذاریم، زیرا لازمه پیشرفت و ارتقای دانش صنعتی نوآوری و تولید ارتباط موثر با دانشگاه است.


انتهای پیام/

ارسال نظر