صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۱۲ - ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۴

70 میلیون حیوان در مصر باستان به همراه صاحبان‌شان قربانی و مومیایی شده‌اند + ویدئو

مصری‌های باستان برای اینکه مرده‌هاشان بعد از مرگ هم به شکل خوبی ظاهر شوند، آنها را مومیایی می‌کردند و اغلب نیز حیوانات خانگی‌‌شان را نیز در کنار آنها به خاک می‌سپردند تا بعد از مرگ هم در کنارشان باشند. تحقیقات جدید دانشمندان نشان می‌دهد که مومیایی کردن حیوانات نیز در مصر باستان به صنعت بزرگی تبدیل شده بود چنانچه حدود 70 میلیون حیوان مومیایی شده با صاحبان‌شان زیر گور رفته‌اند.
کد خبر : 17733

به گزارش آنا به نقل از DailyMail، اخیرا دانشگاه منچستر پروژه‌ای را آغاز کرده است که در آن با استفاده از ماشین‌های سی‌تی‌اسکن و اشعه ایکس، مجسمه‌ها و اجساد مومیایی‌شده باستانی را مورد بررسی قرار می‌دهد.


آنها با این کار از اسرار پنهان‌شده 3000 ساله رمزگشایی کردند. محققان دریافته‌اند که در یک دوره زمانی، حیوانات بسیاری از جمله کوروکودیل، پرندگان و گربه‌ها در مصر باستان به همراه صاحبان‌شان مومیایی شده‌اند و این امر ریشه در نگرش مذهبی مردم آن دوران داشته است. البته جالب اینجاست که یک‌سوم این مومیایی‌ها خالی بودند و با چوب، گل و نی پر شده‌اند.




گربه مومیایی‌شده


مومیایی کردن و خاک سپردن حیوانات به همراه مرده‌ها ریشه در اعتقادات مردم داشته است. آنها معتقد بودند که این حیوانات هدایایی هستند که به خدایان تقدیم می‌شدند و آنها در سفر مردگان به دنیای بعد از مرگ کمک خواهند کرد.


دانشمندان حدس می‌زنند که در آن دوران، آن‌قدر صنعت مومیایی کردن حیوانات شایع شده بود که برخی از گونه‌های حیوانات را به مرز نابودی و انقراض کشانده بوده است. یکی از این حیوانات، عنتر دم‌کوتاه یا بابون بوده که در مصر به کلی نسلش منقرض شده است.




نمونه یکی از بابون‌های مومیایی شده



یکی از مومیایی‌هایی که در پروژه دانشگاه منچستر مورد بررسی قرار گرفته، خانواده‌ای از بچه کوروکودیل‌هایی است که با دقت زیاد و به طور جمعی مومیایی شده‌اند


در مصر در قرن هفتم، صنعت دامداری رونق زیادی گرفته بود و مردم حیوانات را نه تنها برای اهلی کردن بلکه برای مومیایی کردن پرورش می‌دادند.


لیدیا مک‌نایت، یکی از اعضای تیم پژوهشی دانشگاه منچستر می‌گوید: «حیوانات مومیایی‌شده‌ای را که اسکن کرده‌ام همه از مجموعه‌های موزه‌ها جمع‌آوری شده‌اند و همه آنها حیواناتی بوده‌اند که «نذر» خدایان و برای آنها قربانی شده‌اند؛ با برای تشکر از خداوند یا برای گرفتن کمک خدایان».



نمونه‌های دیگری از حیوانات مومیایی‌شده


مترجم: نسترن صائبی



دانلود فایل صوتی

انتهای پیام/

ارسال نظر