صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۰۶ - ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۶
رئیس سابق دانشگاه آزاد اسلامی مطرح کرد

ضرورت توجه دولت آینده به اعتبارات برنامه ششم آموزش عالی

رییس سابق دانشگاه آزاداسلامی رشد و توسعه آموزش عالی در عرصه‌های مختلف آموزشی وپژوهشی را از مهم ترین دستاورهای دولت یازدهم و کیفی سازی دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی عالی بر اساس سطح بندی این مراکز، اختصاص بودجه سه درصدی پژوهش، جذب نخبگان و توجه به اقتصاد دانش بنیان در عرصه علم را مهم ترین خواسته‌های دانشگاهیان از دولت آینده است.
کد خبر : 177080

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا دکتر حمید میرزاده در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا درباره وضعیت فعلی آموزش عالی کشور گفت: «ایران قبل از انقلاب در زمره‌ی کشورهای علمی دنیا قلمداد نمی‌شد و توسعه علمی کشور بعد از پیروزی انقلاب اسلامی اتفاق افتاده است، ‌در واقع تلاش‌ها و کوشش‌های چند سال گذشته در کشور باعث توسعه زیربناهای علمی و پژوهشی جامعه شد و امروز ایران در پایگاه شانزدهم تولید علمی دنیا قرار دارد.»


او در ادامه گفت: «در حال حاضر بیش از 76هزار نفر عضو هیات علمی در دانشگاه‌های کشور فعالیت می‌کنند و حدود چهار میلیون و 300 هزار دانشجو نیز مشغول تحصیل هستند، این توسعه آموزش ایران موجب شد که بسیاری از نخبگان در کشور بمانند و امروزه سیل عظیم مهاجرت نخبگان که اوایل پیروزی انقلاب اسلامی صورت گرفت به شدت کاهش پیدا کرده است.»


رییس سابق دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد دستاورد بزرگ علمی و آموزشی کشور باید در دولت آینده ادامه یابد. او گفت:‌ «لازم است دولت آینده به نقاط قوت جامعه علمی و آموزشی کشور توجه و در جهت تقویت‌ آن تلاش کند و کاری بکند که دولت یازدهم در عرصه آموزش عالی انجام داد. به طوری که به امر جذب نخبگان توجه ویژه داشته باشد و اعتبارات مقرر در برنامه پنج ساله ششم را حتما محقق کند.»


میرزاده ادامه داد: «یکی از نقاط ضعف آموزش عالی ما این است که از اول انقلاب تا کنون هیچ یک از دولت‌ها سه درصد بودجه‌ای که قرار بود از تولید ناخالص ملی به امر پژوهش اختصاص بدهند، را عملی نکردند و اگر دولت آینده بتواند این قانون را اجرا کند مطمنا توسعه پژوهشی موجب جذب نخبگان بیشتر و در نتیجه تقویت زیر بناهای اقتصاد مقاومتی خواهد بود.»


او تاکید کرد با توجه به اینکه امسال به عنوان سال اقتصاد مقاومتی نام گذاری شده زیربنای آن نیازمند وجود اقتصاد دانش بنیان است به این دلیل هم دولت آینده باید همانند دولت فعلی که واقعا به امر پژوهش،‌آموزش و جذب نخبگان توجه کرد، به این حوزه توجه کند.


رییس سابق دانشگاه آزاد اسلامی یادآوری کرد بیشترین رشد علمی این دانشگاه در دولت یازدهم اتفاق افتاد. او گفت: «این رشد علمی به علت توسعه زیربناها، جذب هیات علمی، ‌توسعه پژوهش، تولید علمی، کارآفرینی،‌ توسعه اقتصاد دانش بنیان، مراکز رشد اتفاق افتاد. اما معتقد هستیم این میزان رشد کافی نیست و باید این روند را توسعه دهیم تا براساس سند علم و فناوری کشور،انتهای سال 1404 حدود 50 درصد تولید ناخالص ایران از محل تولیدات اقتصاد دانش بنیان اتفاق بیفتد.»


او گفت: «هدف فوق محقق نخواهد شد مگر اینکه نقطه ضعف آموزش عالی یعنی دستیابی به هدف برنامه‌های سنواتی 5 ساله که همان اختصاص سه درصد اعتبارات به عرصه پژوهشی است، را بپوشانیم. البته باید اذعان کرد که تامین دو درصد اعبتار فوق سهم دولت و یک درصد نیز سهم بخش خصوصی است.»


استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر در پایان رتبه‌بندی و سطح بندی دانشگاه‌ها بر اساس کیفیت را از دیگر نیازهای آموزش عالی دانست و گفت: «امروزه جمعیت دانشجویی کشور از سال 86 به شدت کاهش پیدا کرده و به عنوان واقعیت آموزش عالی فعلی به همه دانشگاه‌ها تحمیل شده است، به طوری که جمعیت محدود دانشجویی کشور در بین 2هزار و 850 دانشگاه تقسیم می‌شود. بنابراین لازم است دولت آینده با سطح‌بندی و رتبه‌بندی دانشگاه‌ها،‌ مراکزی غیرکیفی را که استانداردهای آموزشی را ندارند از چرخه خارج کند.»


انتهای پیام/

ارسال نظر