صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۲۹ - ۱۵ بهمن ۱۳۹۳

گلخانه‌ای که از پلاستیک، قارچ خوراکی تهیه می‌کند + ویدئو

قارچ، پلاستیک و خوراکی سه کلمه‌ای هستند که هیچ‌وقت با هم تناسبی ندارند و با هم در یکجا نمی‌گنجند اما یک شرکت استرالیایی سعی کرده این کلمات را به نوعی به هم ربط دهد. این شرکت نمونه مفهومی از گلخانه‌ای ارائه داده که از روش‌های زیست‌پالایی برای از بین بردن پلاستیک و تبدیل آن به قارچ‌های خوراکی به شکل پیاله‌های کوچک بهره می‌برد.
کد خبر : 1768

به گزارش خبرگزاری آنا به نقل از GizMag، استفاده از قارچ‌ها برای زیست‌پالایی، یعنی استفاده از موجودات زنده برای از بین بردن یا خنثی کردن آلاینده‌ها کار جدیدی نیست. قارچ صدفی –قارچ‌هایی با کلاهی صدفی یا بادبزنی شکل و پهن – که خیلی از ما استفاده می‌کنیم، نوعی از این قارچ‌هاست که با روش زیست‌پالایی تهیه می‌شوند.


نوع دیگری از این قارچ‌ها، قارچ چتری شیزوفیلوم برزن است که در کشورهای غرب کمتر شناخته شده است ولی در بخش‌هایی از آسیا و مکزیک، مردم آن را به عنوان خوراک استفاده می‌کنند. این دو نوع قارچ در گلخانه «میوتاریوم» (Mutarium) همراه با یک بستر آگار و البته پلاستیک مورد استفاده قرار می‌گیرند. آگار ماده‌ای ژلاتینی است که برای تولید محیط واسطه با مواد غذایی ترکیب می‌شود.


شاید تصور استفاده از پلاستیک برای تهیه مواد خوراکی کار واقعا سختی باشد اما روش کار این گلخانه بسیار ساده است. در این گلخانه، پلاستیک به شکل ورق‌های بسیار نازک شبیه به کاربن به کار می‌روند که پس از استریلیزه شدن، در معرض نور UV تا پلاستیک شروع به شکسته شدن کند.


سپس، فنجان‌هایی که «فو» نامیده می‌شوند، با ترکیبی از آگار، نشاسته، قند ساخته می‌شوند و به عنوان محیطی برای رشد قارچ‌ها به کار می‌روند. پلاستیک در داخل این فنجان‌های فو قرار می‌گیرند و در واقع، میسلیوم قارچ (رشته رشد کننده قارچ) با پلاستیک پر می‌شود. زمانی که میسلیوم رشد می‌کند، این رشته‌ها رشد می‌کنند و در حالی که آگار را استعمار می‌کنند، ساختار پلاستیک را می‌شکنند.




مراحل رشد قارچ در فنجان‌‌های فو








اگر محصول نهایی این گلخانه شبیه به موادی باشد که به مدت طولانی در یخچال مانده و کپک زده است، هنوز آماده نیست. زیرا کپک مرحله بعد از رشد یک قارچ پدیدار می‌شود. در واقع، محصول نهایی این گلخانه کوچک، قارچ صدفی غوطه‌ور در مایعی خوراکی شبیه به سوپ است. این محصول چند هفته طول می‌کشد تا آماده خوردن شود.










نکته جالب اینجاست که این خوراکی فنجانی شکل را هم به تنهایی می‌توان خورد و هم می‌توان به آن چاشنی و ادویه اضافه کرد تا عطر و طعم و بوی آن را تغییر داد. اضافه کردن این چاشنی‌ها هیچ تغییری در فرآیند درست شدن این خوراکی ندارد.


مترجم: نسترن صائبی



دانلود فایل صوتی

انتهای پیام/

ارسال نظر