صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۳۰ - ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۶

تهیه لوزالمعده مصنوعی با چاپگر سه‌بعدی

دانشجویان دانشگاه بینگمتون در اقدامی بی‌سابقه با کمک سلول‌های بنیادی انسان موفق به تولید لوزالمعده مصنوعی با استفاده از چاپگرهای سه‌بعدی شدند.
کد خبر : 176747

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر آنا از مهر، لوزالمعده یکی از بخش‌های حیاتی بدن انسان واقع در شکم است که هورمون‌ها و آنزیم‌های مهمی را تولید می‌کند که به تجزیه و هضم غذا در بدن کمک می‌کند.


تولید لوزالمعده مصنوعی یکی از آرزوهای پزشکان برای کمک به افرادی است که به هر علت دچار مشکل در این عضو حیاتی بدن خود هستند. این کار کیفیت زندگی افرادی را که از بیماری دیابت نوع یک رنج می‌برند، بهبود می‌بخشد. البته این دستاورد هنوز در مراحل ابتدایی است و تا تکمیل آن زمان قابل توجهی باقی مانده است.


دانشمندان برای این کار بعد از دریافت سلول‌های بنیادی اتولوگ، سلول‌های پانکراس را از آنها مشتق می‌کنند و سپس این سلول‌ها را به گونه‌ای مناسب و قابل استفاده در بدن انسان لایه‌بندی می‌کنند. سلول‌های بنیادی یاد شده باید متعلق به بیماری باشد که قرار است لوزالمعده مصنوعی در بدن وی به کار گرفته شود. این کار خطر پس زده شدن لوزالمعده توسط بدن را کاهش می‌دهد.


در نهایت در فرایندی پیچیده و با کمک چاپگرهای سه‌بعدی این لایه‌های دو بعدی به یک محصول سه‌بعدی مبدل می‌شوند. محققان می‌گویند امیدوارند با تکمیل این فرایند ظرف یک دهه آینده بتوان لوزالمعده‌های مصنوعی تهیه شده به این شکل را برای پیوند به بدن انسان مورد استفاده قرار داد.


انتهای پیام/

ارسال نظر