صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۲۵ - ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۶
معاون پژوهشی مرکز تحقیقات حلال سازمان غذا و دارو مطرح کرد

رنگ‌های طبیعی مطلوب‌ترین گزینه برای مصرف در صنعت/ حکم شرعی محصولات حشره با حشره‌خواری متفاوت است

معاون پژوهشی مرکز تحقیقات حلال سازمان غذا و دارو در پاسخ به برخی اظهار نظرها که از غیر شرعی بودن برخی رنگ‌های خوراکی به دست آمده از حشرات حکایت دارد، گفت: در مباحث شرعی موضوع استفاده از محصولات حشره با حشره‌خواری دو مقوله کاملا متفاوت است.
کد خبر : 176712

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از سازمان غذا و دارو، عبدالعظیم بهفر، معاون پژوهشی مرکز تحقیقات حلال سازمان غذا و دارو با نام بردن از عسل به عنوان محصولی از یک حشره که مصرف فراوان هم دارد، تاکید کرد: مراجع دینی نیز در باب استفاده از محصولات حشرات، فتوا و نظرات مشخص دارند.


وی با اشاره به اینکه فرآورده‌هایی که با مجوز سازمان غذا و دارو تولید و وارد سطح عرضه می‌شوند عموما به صورت بسته بندی بوده و شامل تاریخ انقضاء، تولید، شماره بهداشتی و نشان سازمان غذا و دارو هستند، تصریح کرد: دقت در اصالت موارد فوق نه تنها فراورده خریداری شده را از نظر بهداشتی و سلامت مورد تایید قرار می‌دهد بلکه از منظر حلیت هم بر آن صحه می‌گذارد.


بهفر همچنین اظهار کرد: رنگ‌های طبیعی به ‌لحاظ خواص تعذیه‌ای و درمانی مطلوب‌ترین گزینه مصرفی در صنعت هستند؛ ولی متاسفانه در مقایسه با رنگ‌های مصنوعی، به دلیل قدرت رنگ کنندگی کمتر باید به مقدار بیشتری مصرف شوند. در ضمن به‌ دلیل پایداری کمتر این نوع رنگ‌ها، در مقابل تغییرات pH، درجه حرارت و غیره به سرعت تجزیه‌پذیر هستند. پس برای استفاده تجارتی از این رنگ‌ها نیاز به فرآوری و اصلاحات در فرمولاسیون وجود دارد.


معاون پژوهشی مرکز تحقیقات حلال سازمان غذا و دارو خاطر نشان کرد: اعضای هیات علمی و محققان برجسته‌ای با مرکز تحقیقات حلال جمهوری اسلامی ایران همکاری می‌کنند که نتیجه تلاش‌های آنان و تاثیری که بر ارتقاء جایگاه علمی ایران در حوزه حلال کشورهای منطقه و جهان خواهد داشت در آینده بیش از پیش مشخص می‌شود.




انتهای پیام/

ارسال نظر