صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۵۲ - ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۶
معاون مسکن وزیر راه خبر داد:

اخذ مالیات از خانه‌های خالی از خردادماه / تحقق رونق بازار مسکن بدون افزایش قیمت برای نخستین‌بار در دولت یازدهم

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه قیمت مسکن در بازه زمانی سال‌های 84 تا 92 از 650هزار تومان به 3 میلیون و 150 هزار تومان رسید، گفت: قیمت مسکن در 4 ساله اخیر تنها رشد 10درصدی را شاهد بود و می‌توان گفت بازار مسکن برای نخستین‌بار در کشور رونقی را تجربه می‌کند که همراه با افزایش قیمت نیست.
کد خبر : 176636

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، حامد مظاهریان‌ در نشست مطبوعاتی امروز خود با خبرنگاران با بیان اینکه قیمت مسکن در سال 84 تا 92 معادل 6 برابر شده است، افزود: این در حالی است که قیمت مسکن از سال 92 تاکنون به 4 میلیون و 170 هزار تومان رسیده و رشد این بازار تنها 10.6 درصد بوده است.


وی تصریح کرد: قیمت زمین هم در سال‌های 84 تا 92 شیب تند مشابه رشد قیمت مسکن را شاهد بود، به طوری‌که قیمت‌ها در سال 84 تا 92 از 640 هزار تومان برای هر مترمربع به 5 میلیون و 500 هزار تومان رسید. بر این اساس قیمت مسکن در یک دوره 8 ساله 8.6 برابر و از سال 84 تا 96 تنها دو درصد رشد داشته است.


مظاهریان ادامه داد: در بخش اجاره هم قیمت‌ها در سال‌های 84 تا 92 معادل 3.4 برابر شد در حالی که در سال 92 تا 96 تنها 1.5 برابر رشد را تجربه کرد و بر این اساس می‌توان گفت که در 4 ساله‌ گذشته باثبات‌ترین قیمت‌ها در بازار مسکن را تجربه کرده‌ایم.


معاون وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: در سال گذشته قیمت مسکن تنها 5.6 درصد رشد داشت و تعداد معاملات 3.7 درصد و حجم پول مبادله شده در این بازار 21.6 درصد افزایش یافته است.


وی با بیان اینکه بازار مسکن به سمت رونق مصرفی در حال پیشروی است، گفت: دولت به دنبال آن است که قدرت خرید زوج‌های جوان و خانه‌اولی‌ها را نیز در بازار مسکن افزایش دهد و پرداخت تسهیلات تا سقف 160 میلیون تومان از طریق صندوق پس‌انداز یکم برای خرید مسکن در این بازار بی‌سابقه بوده است.


به گفته وی، تاکنون 165هزار نفر در این صندوق سرمایه‌گذاری کرده و مجموع این سرمایه نیز به 3 هزار و 500 میلیارد تومان می‌رسد. این سپرده‌ها تعهدی است و بانک باید تا سال آینده به میزان 2 برابر آن تجهیز منابع کند و پیش‌بینی‌ها بر این است که در آینده‌ای نزدیک رقمی معادل 10هزار میلیارد تومان به بازار مسکن تزریق خواهد شد.


مظاهریان تاکید کرد: اهمیت این تسهیلات برای بازار مسکن از آن جهت است که این وام بر مبنای بودجه دولتی نبوده و به همین علت می‌تواند توسعه پایدار را همراه داشته باشد. از سوی دیگر، این تقاضا به تدریج وارد بازار مسکن می‌شود و بر این اساس شوک قیمتی در این بازار نخواهد داشت.


وی اضافه کرد: امیدواریم روزی بتوانیم به هر خانوار جوان ایرانی بگوییم که مسیر خانه‌دار شدن آنها تسهیل شده است.


اخذ مالیات از خانه‌های خالی از خردادماه


مظاهریان درباره اخذ مالیات از خانه‌های خالی هم گفت: یکی از ابزارهای کنترل خانه‌های خالی در بازار مسکن اخذ مالیات است که طرح آن از سوی مجلس مصوب شده و باید همزمان با مراجعه مودیان از خردادماه اجرایی شود.


وی تاکید کرد: بر این اساس خانه‌های خالی در سال نخست معاف از مالیات خواهند بود و در سال دوم نیمی ازمالیات بر اجاره وضع می‌شود و در سال‌های بعد هم این مالیات افزایش می‌یابد.


معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: اشکالی که وجود دارد میزان این مالیات‌ها به اندازه‌ای نیست که صاحبان خانه‌های خالی ادام به فروش واحدهای خود کنند. از طرفی بخش عمده‌ای از خانه‌های خالی را واحدهای مسکونی لوکس و گران قیمت تشکیل می‌دهند که رقم مالیات تاثیر چندانی برای این افراد ندارد. باید ببینیم که اخذ مالیات از خانه‌هیا خالی چه میزان می‌تواند دز بازار مسکن اثرگذار باشد.


وی درباره تحویلسامانه شناسایی خانه‌های خالی که در دستور کار وزارت راه و شهرسازی بود نیز تاکید کرد: این سامانه باید خردادماه به وزارت اقتصاد تحویل داده شود.


افزایش نرخ اجاره در حد تورم


مظاهریان درباره پیش‌بینی نرخ اجاره در سال جاری هم گفت: پیش بینی می‌شود که نرخ اجاره در حد نرخ تورم حرکت کند و این افزایش نرخ در 6 ماهه آینده معادل رقم تورم خواهد بود.


به گفته وی، اگر دارندگان واحدهای مسکونی خانه‌های خود را با نرخ کم‌تر از تورم اجاره دهند همانند این است که فرد ملک خود را از دست می‌دهد.


ساخت 500 هزار واحد مسکن اجتماعی در 5 سال آینده


مظاهریان با تاکید بر اینکه دولت یازدهم اتمام پروژه مسکن مهر را یکی از اولویت‌های خود قرار داد، گفت: اکنون 130 هزار واحد در برنامه دولت باقی مانده که بنا بر این است تا نیمه سال جاری این پروژه نیز به طور کامل به اتمام برسد.


وی با بیان اینکه طرح مسکن اجتماعی در اسفندماه سال گذشته در هیات دولت به تصویب رسید، تصریح کرد: مجری این طرح بنیاد مسکن انتخاب شده و پیش‌بینی‌ها بر این است که هرسال 100هزار واحد تحت پوشش مسکن اجتماعی قرار گیرند.


مظاهریان اظهار کرد: امیدواریم در 5 سال آینده بتوانیم از طریق طرح مسکن حمایتی و اجتماعی 5 هزار واحد مسکونی را تحت‌پوشش قرار دهیم.


رونمایی از مبحث 22 ساختمان در نیمه دوم امسال


وی درباره ساختمان‌های نا ایمن نیز بیان کرد: بیش‌ترین دغدغه طی چند دهه اخیر در بازار مسکن ساخت خانه بود. این در حالی است که بر اساس اعلام مرکز آمار ایران 25 میلیون واحد مسکونی در کشور وجود دارد که باید توجه ما به سمت نگهداری و ایمن‌سازی این واحدها باشد.


مظاهریان تصریح کرد: خطری که برای این واحدهای مسکونی وجود دارد زلزله است که بر همین اساس به سمتی پیش رفته‌ایم تا گسل‌های تهران، مشهد، تبریز و شهرهای با درجه خطرپذیری بالا شناسایی شوند. از طرفی باید ساختمان‌های پراهمیت در این شهرها جابه‌جا شوند.


معاون وزیر راه و شهرسازی ابراز کرد:آیین‌نامه مربوطه باید اعمال و تضمین شود که در زمان وقوع زلزله کم‌ترین میزان خسارت به ساختمان‌ها وارد شود.


وی گفت: مبحثی تحت عنوان مبحث 22 ساختمان طراحی شده که درباره نگهداری ساختمان است و طی چند ماه آینده بازنگری خواهد شد. این مبحث مصوبه سال 92 است بر اساس قانون باید هر 2 سال یکبار بازنگری شود بنابراین فکر می‌کنم که پیش از نیمه دوم سال 96 مبحث 22 ساختمان رونمایی شود که در ان مسئولیت مالکان و اعضای هیات مدیره ساختمان و نقش و وظایف مهندسان تدوین شده است.


مسکن مهر تولید فقر کرد


معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی درباره معایب مسکن مهر هم تصریح کرد: نخستین انتقادی که می‌توان به این پروژه داشت این است که مسکن مهر بر مبنای نام‌نویسی از افراد اجرایی شد، در حالی که برآورد اولیه ساخت مسکن برای یک میلیون و 200 هزار نفر بود.


به گفته وی، در این پروژه به جای آنکه افراد شناسایی شده از سوی کمیته امداد، بهزیستی و بنیاد مسکن، تحت پوشش قرار گیرند، نام‌نویسی انجام شده و بدین‌ترتیب میزان تقاضا به 2 میلیون و 300 هزار نفر افزایش یافت.


مظاهریان تاکید کرد: مکان‌یابی نادرست از دیگر معایب پروژه‌های مسکن مهر بود. تصور بر این بود که اگر این واحدهای مسکونی در خارج از شهر ساخته شوند، با کاهش قیمت تمام‌شده همراه خواهند بود، اما تجربه جهانی نشان داده انتقال مسکن به خارج از شهر می‌تواند به تولید و تجمع فقر منتج شود.


معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی ابراز کرد: در واقع یک غفلت بزرگ در پروژه‌های مسکن مهر صورت گرفت و آن هم این بود که به جای سرمایه‌گذاری در هسته شهر در واقع زائده‌هایی در اطراف شهر‌ها شکل گرفت که باید دهه‌های طولانی صرف شود تا این واحدها به میانگین خدمات اجتماعی عمومی برسند.


مظاهریان بیان کرد: تامین منابع اعتباری پروژه مسکن مهر متکی بر پول پرقدرت نظام بانکی بود که این امر یک تورم هنگفت را به کشور وارد کرد و براساس تجارب جهانی تبعات چنین تورمی را همواره مردم متحمل خواهند شد.


وی درباره واحدهای مسکن اجتماعی هم گفت: مسکن حمایتی شامل گروه‌هایی است که شغل دارند و تنها با حمایتی از سوی دولت می‌توانند صاحب خانه شوند.


مظاهریان ابراز کرد: صندوق پس‌انداز یکم برای کمک به خانه‌دار شدن این قشر است و افراد می‌توانند با کمترین نرخ میزان تسهیلات صاحب خانه شوند. این تسهیلات بدون کمک بودجه دولت پرداخت می‌شود و به همین جهت همراه با تورم نخواهد بود.


شهرداری مجوز ساخت برج‌های بلند را صادر کرده است


وی درباره برخی اظهارات مبنی بر اینکه مجوزهای ساخت برج‌‌های بلند از سوی وزارت راه و شهرسازی ارایه شده و شهرداری تنها مجری آن بوده است نیز گفت: شورای عالی معمار یو شهرسازی متکی به یک وزارتخانه نیست و همجوعه ای از همکاری تعدادی از دستگاه‌های مرتبط را شامل می‌شود بنابراین اگر این شورا اطلاعیه و یا بیانه‌ای را صادر کند در واقع باید قانونی قلمداد شود. ارایه مجوز ساخت و ساز بنابر بر تصمیم نهادهای محلی و شهرداری ها بوده است


وی تصریح کردک شورای عالی معماری و شهرسازی در یک سال گذشته از شهرداری درخواست کرد تا آیین نامه بلندمرتبه سازی را تدوین کند اما هنوز آیین نامه آن هم از سوی شهرداری ارایه نشده است. درباره اظهارات اخیر هم باید گفت که شهرداری خود به عنوان نهاد محلی مجوز ساخت برج‌های بلند را صادر کرده است.


گفتنی است، شورای عالی شهرسازی و معماری به این اظهارات واکنش نشان داده است که متن این جوابیه تحت عنوان پاسخ شورای عالی شهرسازی و معماری به مطالب خلاف واقع قالیباف قابل مشاهده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر