صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۲۵ - ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۶
نشست تخصصی توسعه زرند در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد

امیری: استفاده از توانمندی‌های ناشناخته کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی زرند با توجه به شاخص های توسعه گفت: «یکی از شاخص‌های توسعه که کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد، استفاده از توانمندی‌های ناشناخته است.
کد خبر : 176625

به گزارش خبرنگار آنا،‌ دکتر علی امیری در نشست تخصصی توسعه زرند که به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد، تصریح کرد: «رشد و توسعه دو مقوله متفاوت هستند که اغلب به اشتباه به جای هم به کار می روند و تاکید شد مطابق با معانی دقیق این واژه ها مسائل طرح و پیگیری شوند. رشد به معنی افزایش در اندازه، تعداد و مقدار است و به صورت کمّی قابل بیان و ارزیابی است. مثلاً وقتی میزان جاده های یک منطقه از ۱۰۰ کیلومتر به ۱۲۰ کیلومتر افزایش می یابد، به این افزایش رشد گفته می شود. افزایش در میزان تولید، تعداد واحدهای صنعتی، تعداد پروانه های کسب و نظایر آنها مثال هایی از رشد قلمداد می شوند و این افزایش را نباید به عنوان توسعه در نظر گرفت.»


وی اظهار کرد: «توسعه در واقع افزایش در کیفیت زندگی است و یک مفهوم کیفی دارد. به عبارت دیگر افزایش در میزان شایستگی آحاد یک جامعه نمودی از توسعه یافتگی آن است. در این راستا عقیده بر این است که توسعه چیزی نیست که دولت ها از بالا به جامعه تزریق کنند، بلکه باید از درون جامعه بجوشد و نمو کند. برای بررسی توسعه یافتگی یک جامعه، رشد اقتصادی می تواند یک پیش نیاز و شرط لازم باشد، اما این رشد شرط کافی برای توسعه نیست. ممکن است از طریق رشد اقتصادی به توسعه رسید اما توسعه واقعی و همه جانبه در اغلب موارد به رشد اقتصادی نیز منجر می شود.»


معاون پژوهشی و فناوری واحد زرند گفت: « برای بررسی توسعه یافتگی شاخص های مختلفی وجود دارد که برخی از آن ها شامل «شاخص در آمد سرانه»، «شاخص برابری قدرت خرید»، «شاخص درآمد پایدار»، «شاخص توسعه انسانی»، «شاخص مشارکت اجتماعی زنان» و «شاخص استقلال ملی» است و البته هر یک از این شاخص ها نیاز به توضیح بیشتر دارند که خارج از حوصله این جلسه است.»


این استاد دانشگاه با توجه به شاخص های توسعه افزود: « یکی از شاخص های توسعه که کمتر مورد توجه و عنایت قرار می گیرد، استفاده از توانمندی های ناشناخته است. برای مثال ممکن است منطقه ای نظیر زرند بتواند از توانمندی گردشگری، بدون سرمایه گذاری هنگفت به اندازه بسیاری از صنایع موجود درآمد پایدار کسب نماید. استفاده از این ظرفیت ها نیز نشان از توسعه دارد.»


تعیین محورهای مهم رشد و توسعه زرند، مسئولیت کمیته های تخصصی معدن (اکتشاف و استخراج)، کشاورزی، گردشگری، حمل و نقل و توسعه شهری و در نهایت سلامت و درمان به عهده اعضا هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زرند، محوریت بررسی توسعه صنایع معدنی به عهده دانشگاه صنعت و معدن ازجمله مهمترین مصوبات این نشست بود که به تایید اعضا نیز رسید.


نشست تخصصی توسعه زرند به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی و با حضور اعضای هیات علمی گروه‌های مختلف آموزشی دانشگاه و جمعی از مسئولان و مقامات محلی از جمله رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت زرند به همراه نماینده دانشگاه صنعت و معدن و سنگ آهن جلال آباد زرند برگزار شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر