صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۱۴ - ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۴
تحلیل روزنامه اسرائیلی هاآرتص از نگرانی اعراب درباره احتمال توافق هسته‌ای با ایران

چرا ملک سلمان به کمپ دیوید نرفت؟

یک روزنامه صهیونیستی در تحلیلی علت عدم سفر پادشاه عربستان به آمریکا برای شرکت در نشست کمپ‌دیوید را مخالفت وی با سیاست اوباما در قبال ایران عنوان کرد.
کد خبر : 17661

به گزارش سرویس بین‌الملل آنا، هاآرتص در ادامه گزارش خود آورده است: ملک سلمان از سفر به آمریکا برای شرکت در این نشست امتناع کرد و به جای خود ولیعهدش را به واشنگتن فرستاد، اقدامی که به نظر می‌رسد به دلیل مخالفت ریاض با تلاش اوباما برای دستیابی به توافق هسته‌ای با ایران انجام شده است.


این در شرایطی است که مقامات عربستان اعلام کرده‌اند سلمان از پیشنهاد آمریکا برای جبران توافق هسته‌ای استقبال نکرده و از سفر به‌ آمریکا و دیدار با باراک اوباما سر باز زده است.


ملک سلمان دو روز پس از آنکه کاخ سفید اعلام کرده بود وی با باراک اوباما در کاخ سفید و در حاشیه اجلاس کمپ‌دیوید دیدار خواهد کرد، اعلام کرد که به این سفر نمی‌رود و این در شرایطی است که در بیانیه کاخ سفید اعلام شده بود سلمان و اوباما در دیدار با یکدیگر درباره مذاکرات هسته‌ای ایران گفت‌وگو خواهند کرد.


این در حالی است که خبرگزاری رسمی عربستان اعلام کرد دلیل شرکت نکردن سلمان در نشست مذکور اختلاف میان دو کشور بر سر آتش‌بس پنج روزه در یمن است.


اما نکته‌ای که در اینجا حائز اهمیت است این است که یک مقام ارشد آمریکا از عدم عذرخواهی سلمان از این اقدام خود به طور تلویحی انتقاد و اعلام کرد: اگر فردی قصد انتقاد از سیاست یک دولت را داشته باشد، شیوه‌های مختلفی برای امر وجود دارد.


مقامات کشورهای حوزه خلیج فارس از دولت اوباما خواسته‌اند که به آنان درباره دفاع از این کشورها در صورت مورد حمله قرار گرفتن از سوی ایران تعهد بدهد، اما دولت اوباما از دادن این تعهد امتناع و اعلام کرده است که تحقق این امر منوط به تصویب کنگره است که اکنون نیز در اولویت آنان نیست و در آینده نزدیک نیز محقق نخواهد شد.


در عوض رئیس‌جمهور آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرده است که از کشورهای حوزه خلیج فارس در برابر هر حمله‌ای دفاع خواهد کرد، اما این تعهد لزوما به معنای تداوم آن در دولت بعد از اوباما نخواهد بود.


از سوی دیگر رهبران کشورهای عربی از اظهارات اخیر اوباما مبنی بر اینکه متحدان آمریکا از جمله عربستان باید نگرانی‌های خود را معطوف مسائل داخلی کشورشان مانند بیکاری جوانان کنند، آزرده خاطر شده‌اند.


انتهای پیام/

ارسال نظر