دهکده چینی روی ماه
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از news.sky، از زمان اوج رقابتهای فضایی و دورانی که قمر زمین بسیار مهم بود، نزدیک به 60 سال گذشته است. در دهه 1960 میلادی و زمانی که آمریکاییها بارها روی ماه فرود آمدند، چینیها مشغول گرفتاریهای اقتصادی خود بودند اما اکنون وضعیت متفاوتی را تجربه میکنند.
جمهوری خلق چین بسیار دیرتر از دیگر کشورهای قدرتمند، پا به فضا گذاشت. نخستین پرواز انسانی چینیها در سال 2003 انجام شد اما دیر رسیدن به معنی کند بودن نیست و از آن زمان آنها پیشرفتهای بسیار سریعی داشتهاند. پس از آنکه آمریکا با تصویب قانونی، همکاری فضایی با چین را به دلیل نزدیکی سازمان فضایی چین با ارتشش منع کرد، آنها از ایستگاه فضایی بینالمللی خارج شدند و برای خود یک ایستگاه فضایی ساختند. هفته گذشته نیز یک موشک تازه و یک ارابه پشتیبانی برای سفرهای فضایی را با موفقیت به این ایستگاه متصل کردند و اکنون مشخص شده است که برنامه بعدی آنها، فرود روی ماه و همکاری با سازمان فضایی اروپاست.
ESA، سازمان فضایی اروپا، تأیید کرده که با سازمان فضایی چین در حال مذاکره برای همکاری است و امیدوار است که بتواند از ایستگاه فضایی چین نیز برای سفرهای تحقیقاتی فضانوردان خود بهره بگیرد. این برنامه که با عنوان «دهکدهای روی ماه» طراحی شده است، تصمیم دارد یک ایستگاه فضایی روی ماه بسازد که انسانها روی آن سکونت دارند و از آن به عنوان پایگاهی برای تحقیقات و سفرهای دوردستتر مانند مریخ استفاده کند.
این دهکده همچنین میتواند مقصد سفرهای توریستی فضایی باشد و اروپا امیدوار است بتواند شانس انجام آزمایش روی نمونههایی که از ماه به زمین آورده میشود را به دست بیاورد. ناسا، سازمان فضایی ایالات متحده آمریکا، تنها سازمانی است که نمونههای کره ماه را در اختیار دارد و به ندرت اجازه آزمایش و تحقیق روی آنها را به دیگر سازمانهای فضایی داده است.
مترجم: محمدرضا احمدینیا
انتهای پیام/