صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۴۶ - ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۶

سند سیاسی حماس امروز رونمایی می‌شود + مهم‌ترین بندها

جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) اعلام کرد سند سیاسی جدید که مورد اقبال منطقه‌ای و بین‌المللی است امروز (دوشنبه) رونمایی می‌شود.
کد خبر : 176109

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از خبرگزاری رسمی ترکیه (آناتولی)، خالد مشعل، رئیس دفتر سیاسی حماس عصر امروز (دوشنبه) در کنفرانسی خبری در دوحه، پایتخت قطر از سند سیاسی حماس رونمایی می‌کند.


هدف حماس از رونمایی از این سند که «سند از اصول و سیاست‌های کلی» نام دارد، اصلاح برخی بندهایی است که در منشور اولیه صادره در سال 1988 درج شده بود و به وضوح نشان می‌داد که این جنبش شاخه‌ای از شاخه‌های جماعت اخوان‌المسلمین است و در آن هیچ تفاوتی میان عموم یهودیان به‌عنوان یک دین آسمانی و یهودیان اشغالگر فلسطین قائل نشده بود.


یک منبع اگاه در جنبش حماس گفت: «مهم‌ترین بندهای وارد شده در این سند به تعریف خود جنبش، موضعش درباره ایجاد دولت فلسطین در اراضی اشغال شده از سوی اسرائیل در سال 1967 و همچنین موضع کلی‌اش درباره یهودیان و افراط‌گرایی دینی اختصاص دارد.»
در زیر مهم‌ترین بندهای سند سیاسی حماس را مشاهده می‌کنید:


- حماس، جنبشی آزاد، وابسته به مقاومت ملی فلسطین با مرجعیت اسلامی و هدف آن آزادسازی فلسطین و تقابل با پروژه‌های صهیونیستی است.


- ایجاد دولت فلسطینی در مرزهای سال 1967 مورد پذیرش حماس است. این مطلقا به معنای اعتراف به موجودیت اسرائیل نیست و این جنبش از واگذاری هیچ‌یک از خاک تاریخی فلسطین و حقوق فلسطینیان کوتاه نمی‌آید. حماس معتقد به ایجاد دولت مستقل فلسطین به پایتختی قدس در خطوط مرزی سال 1967 و خواهان بازگشت آوارگان و پناهجویان به منازلشان است.


- حماس مخالفتی با حضور یهودیان به‌دلیل دینشان ندارد بلکه اشغال‌گری آن ها را در خاک فلسطین نمی‌پذیرد.


- دین اسلام مخالف همه انواع افراط‌‌گرایی، تعصبات دینی و طایفه گری است. حماس «اسلام» را با همه جنبه‌های روح بخش و اعتدال‌گرایانه آن قبول دارد.


- حماس طبق قوانین و اصول ملی، دینی و طایفه‌ای مخالف آزار و اذیت هر کس یا جلوگیری از دسترسی افراد به حقوقشان است.


- حماس، سازمان آزادی‌بخش فلسطین را جنبش فعال در چارچوب اهداف ملت فلسطین در داخل و خارج می‌داند که باید موجودیتش حفظ شود و ضروری است همکاری با این تشکیلات طبق اصول دموکراسی توسعه یابد و تقویت شود.


- درگیری با اسرائیل، درگیری میان حق و باطل است و حماس با یهودیان جهان و کسانی که دینشان یهود است درگیری ندارد، بلکه دشمنی این جنبش با رژیم صهیونیستی است.


انتهای پیام/

ارسال نظر