مدیرعامل یاهو و یوتیوب و مادر اینترنت در لیست 60تایی فوربس / قسمت دوم و پایانی
نسترن صائبی، گروه علم و فناوری آنا- دیروز در قسمت اول این گزارش برخی از این زنان فناور را معرفی کردیم. در ادامه به معرفی بقیه آنها میپردازیم:
نفر بیست و نهم
مری وست 71 ساله
بنیانگذار شرکت بازاریابی تلفنی WATS
میزان ثروت: 500 میلیون دلار
مری وست یکی از پیشگامان صنعت بازاریابی تلفنی (telemarketing) است. هر چند که او اصلا به دانشگاه نرفت اما در سال 1978 به همراه همسرش، گری، مدیر یک بیمارستان، شرکتی را در گاراژ خانهشان در نبراسکا تاسیس کرد. ایده این شرکت زمانی به ذهن وست رسید که در حال تماشای برنامه تلویزیونی بود که در آن مخاطبان از مجری برنامه میخواستند تا آهنگهای درخواستی برایشان پخش کند و به این فکر کرد که این روش میتواند روش بهتری برای بازاریابی محصولات روی تلویزیون باشد. وی شرکت قبلیاش را رد سال 1980 فروخت و شش سال بعد شرکت West TeleService رو راه انداخت. هماکنون وست 10 درصد سهام شرکت را در دست دارد و تاکنون نیز دست به کارهای خیریه بسیاری زده است که از میان آنها میتوان به 350 میلیون دلار اشاره کرد که در زمینه مراقبتهای بهداشتی و پزشکی برای شهروندان سالمند اهدا کرده است.
نفر سیام
جایشری اولال
56 ساله
بنیانگذار و مدیرعامل شرکت آریستا نتورکز
میزان ثروت: 470 میلیون دلار
جایشری اولال (Jayshree Ullal) در سال 2008، زمانی که شرکت «آریستا نتورکز» درآمدی نداشت و تعداد کارمندانش به 50 نفر هم نمیرسید، به عنوان رئیس و مدیرعامل این شرکت انتخاب شد. در سال 2014 این شرکت وارد بورس شد و یک سال بعد این شرکت گزارش داد که درآمدش به 838 میلیون دلار رسیده است. اولال تنها 10 درصد از سهام این شرکت را به خود اختصاص داده است اما با این همه به یکی از مدیران زن ثروتمند آمریکا تبدیل شده است. دیوید چریتون، یکی از بنیانگذاران شرکت آریستا میگوید: «اولال این شرکت را از یک تیم مهندسی که فقط برخی کارهای فنی را خوب بلد بودند به یک شرکت سوئیچ شبکه تبدیل کرد».
اولال قبل از پیوستن به این شرکت، در شرکت سیسکو به مدت 15 سال کار میکرد. قبل از آن هم نائب رئیس بازاریابی در یک شرکت بود.
اولال در لندن به دنیا آمده و در هند بزرگ شده است و مدرک کارشناسی مهندسی الکترونیکش را از دانشگاه سانفرانسیسکو و کارشناسی ارشد مدیریت مهندسی را از دانشگاه سانتا کلارا گرفته است. وی تمام ثروت خود را به نام دو فرزندش و برادرزاده و خواهرزادهاش کرده است.
نفر سی و سوم
مریسا میر
41 ساله
مدیرعامل یاهو
میزان ثروت: 430 میلیون دلار
مریسا میر چهار سال بعد از گرفتن سکان یاهو، هسته کسبوکار اصلی فناوری این شرکت را به دلیل افت ترافیک اینترنتی موتور جستوجوی یاهو و همچنین کاهش درآمدهای حاصل از تبلیغات آنلاین فروخت. در اواخر سال 2015 با تصمیم میر، یاهو که قصد داشت داراییهای خود را برگرداند، 15 درصد از غول تجارت الکترونیک چین یعنی شرکت علیبابا را خرید که هماکنون ارزش آن به 30 میلیارد دلار رسیده است.
بخش عمده ثروت شخصی میر مربوط به 13 سالی میشود که وی در گوگل کار میکرد. میر یکی از اولین کارمندان گوگل بود. هماکنون که گوگل به شرکت مادر آلفابت تبدیل شده است، سهم میر از این شرکت نیز با افزایش بسیاری مواجه شده است.
نفر چهلم
سوزان ووجسیکی
48 ساله
مدیرعامل یوتیوب
میزان ثروت: 350 میلیون دلار
شاید کارمندانی بیایند و بروند اما کار سوزان ووجسیکی (Susan Wojcicki) این است که مطمئن باشد یوتیوب از هر کسی که در این شبکه فعالیت میکند، درآمدزایی میکند. ووجسیسکی کارمند شماره ۱۶ گوگل است. وی در سال ۱۹۹۸ روی طرح نوینی کار کرد که در ساخت و توسعه موتور جستوجوی گوگل تاثیرگذار بوده است. ووجسیکی خواهر مدیرعامل شرکت 23AndMe «آن وجسیسکی» است. همچنین وی همسر سابق سرگئی برین، از موسسان گوگل است. این زوج چهار سال پیش از هم جدا شدند. جالب است بدانید که ووجسیکی به جای سالار کمانگر، مدیر ایرانی که از سال ۲۰۱۰ مدیریت بخش سرویس ویدئویی را در دست داشت، برای این سمت انتخاب شد.
ووجسیکی کسی بود که در سال 2006 به مدیر خود در گوگل پیشنهاد داد که سایت یوتیوب را خریداری کند و گوگل نیز از این پیشنهاد استقبال کرد و این سایت را به مبلغ 1/65 میلیون دلار خرید. یوتیوب هماکنون بیش از یک میلیارد بازدید در ماه دارد و ارزش آن به 70 میلیارد دلار رسیده است.
نفر چهل و نهم
آدی تاتارکو
49 ساله
بنیانگذار سایت بازسازی خانه
میزان ثروت: 300 میلیون دلار
آدی تاتارکو کارش را به همره همسرش از Houzz، سایت طراحی خانه، و زمانی که با مشکل پیدا کردن ایدهای برای بازسازی خانه چهار اتاق خوابهشان مواجه شده بود، شروع کرد. تاتارکو به عنوان مدیرعامل توانست میزان مخاطبان این سایت را ماهانه به 40 میلیون نفر برساند و از راهاندازی این سایت در سال 2009 یک میلیون خانه را به صورت حرفهای بازسازی کند. این استارتاپ چنان گسترده شد که سال گذشته در هفت کشور دیگر نیز نمایندگی ایجاد کرد که از میان آنها میتوان به سنگاپور، اسپانیا و سوئد اشاره کرد. براساس تخمین فوربس، این زوج هنوز یک سوم سهام شرکت را که ارزش آن به 2 میلیارد دلار میرسد، در دست دارند.
نفر پنجاه و هفتم
لیندا وینمن
62 ساله
سازنده پلاتفرم یادگیری آنلاین
میزان ثروت: 260 میلیون دلار
بعضیها لیندا وینمن را «مادر اینترنت» میخوانند. وی پلاتفرم یادگیری آنلاینی را با نام Lynda.com راهاندازی کرده بود که در ماه مه 2015 به شرکت شبکه اجتماعی لینکداین به مبلغ 1/5 میلیارد دلار فروخته شد. وی کسی است که یکی از اولین کتابهای متنی طراحی وب را منتشر کرد و در 40 سالگی کسبوکاری را برای خود دست و پا کرد تا بتواند از طریق آن با دانشآموزانش ارتباط داشته باشد. وی سپس کلاسهای آموزشیای را به صورت آنلاین دایر کرد. هماکنون بیش از نیمی از 50 شرکت بزرگ جهان مثل مایکروسافت از کلاسهای درس آنلاین Lynda.com و ویدئوهای خودآموز آن برای بالا بردن مهارت کارمندان خود استفاده میکنند. گفتنی است که حدود 40 درصد دانشجویان و دانشگاههای جهان در این پلاتفرم عضو هستند و از کلاسهای آنلاین آن بهره میبرند.
انتهای پیام/