صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۰۱ - ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۶

چگونه سازمان سیا گربه‌ها را به جاسوس‌ تبدیل کرد؟ + تصاویر

سازمان سیا با کاشت یک میکروفون و آنتن، گربه‌ها را تبدیل به جاسوس‌های سایبورگی می‌کند.
کد خبر : 175969

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از دیلی‌میل، یک بار سازمان جاسوسی سیا در تلاشی عجیب میکروفونی را روی یک گربه جاسازی کرد تا از آن برای جاسوسی از روسیه شوروی بهره ببرد. این گربه دارای یک میکروفون، آنتن و بسته‌ای باتری بود که با جراحی زیر پوست جانور جاسازی شده بود. بنابراین این گربه‌سان به عنوان یک دستگاه ضبط صدای مخفیانه عمل می‌کرد.


اخیرا اطلاعات طبقه‌بندی شده و محرمانه‌ای منتشر شده است که نشان می‌دهد چگونه دانشمندانی که مسئول این تحقیقات بیرحمانه بودند توسط روسای سازمان جاسوسی برای این عمل پیشگامانه مورد تمجید و ستایش قرار گرفتند. هرچند، این تکنیک استراق سمع عجیب و غریب هیچ وقت در میدان عملیاتی استفاده نشد. در هفته گذشته «ویکی‌لیکس»، سایت جنجالی که پرونده‌های محرمانه را فاش می‌کند، لینکی را توئیت کرد که یادداشت‌های طبقه‌بندی شده سیا، که اولین بار در سال 2001 منتشر شد، درباره این مطالعه را نشان می‌داد.



اسناد محرمانه منتشر شده از سیا


این مطالعه که «پروژه آکوستیک گربه» نامیده می‌شد، در طی توسعه پنج ساله خود در دهه 1960 بیش از 13 میلیون دلار هزینه برای سازمان جاسوسی سیا دربرداشته است. دم گربه به عنوان آنتن استفاده می‌شده که توسط یک سیم از طریق ستون فقرات به میکروفون جاسازی شده در گوش جانور متصل می‌شده است. تجهیزات بسته باتری نیر به قفسه سینه گربه بخیه زده می‌شد.


ویکتور مارچیتی، مامور سابق سیا، در این باره می‌گوید: «آنها بدن گربه را کاملا باز می‌کردند، باتری‌ها را داخل بدن جانور می‌گذاشتند و سیم‌پیچی داخلی را انجام می‌دادند. آنها یک هیولا ساخته بودند و این هیولای بیچاره را مرتبا آزمایش می‌کردند. پس از مدتی دانشمندان فهمیدند که اگر گربه گرسنه شود، کار را رها می‌کند و به دنبال غذا می‌رود. بنابراین برای خنثی کردن این عمل، سیم دیگری را در بدن جانور کار گذاشتند».




نتایج گزارش نهایی این پروژه در سال 1967 حاکی از آن بود که این روش غیرعملی است و قابلیت استفاده در میدان عملیاتی را ندارد. بدین ترتیب این مطالعه بیرحمانه پایان یافت. اما یادداشت‌ها نشان می‌دهد که سازمان جاسوسی آمریکا این تحقیق را به عنوان «موفقیت‌ علمی قابل توجهی» مورد ستایش قرار داده و از تمامی پرسنل درگیر در این پروژه تشکر ویژه کرده است.


مترجم: هانا حیدری


انتهای پیام/

ارسال نظر