روزنامه اسرائیلی: برای مهار قدرت ایران باید تهدید به تسلیح هستهای عربستان کرد
بهگزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا بهنقل از پایگاه خبری شبکه «العالم»، روزنامه «هاآرتص» در جدیدترین شماره خود نوشت: اگر ایران مقررات توافق خود با کشورهای ابرقدرت را نقض کند و تصمیم به دستیابی به تسلیحات هستهای بگیرد، اسرائیل باید بر خلاف خط مشی رایج خود واکنش نشان دهد. اسرائیل نباید به تهدید خود مبنی بر انجام حمله کمتاثیر به برنامه هستهای ایران ادامه دهد بلکه باید هشدار دهد که ایران را تحت فشار قرار خواهد داد و اجازه نخواهد داد تا در خلیج(فارس) ایران تسلیحات هستهای را در انحصار خود بگیرد و به عربستان در دستیابی به سلاح هستهای کمک خواهد کرد.
«هاآرتص» نوشت: این ایده از سویی با خط مشی موجود منافات دارد زیرا اسرائیل بیم آن دارد که مصر و عربستان و ترکیه در واکنش به دستیابی ایران به تسلیحات هستهای در صدد دستیابی به تسلیحات هستهای برآیند . این موضوع برای طراحان راهبردی در تلآویو و همچنین واشنگتن کابوس به شمار میرود. اما نکته اصلی طرح موجود آن است که ایرانیان متقاعد شوند که بهتر است از دستیابی به تسلیحات هستهای خودداری کنند و در مقابل بسته تشویقی از جمله تقویت اقتصاد ایران در اختیارشان قرار داده شود. درست است که تهدید اسرائیل و آمریکا مبنی بر انجام عملیات نظامی علیه ایران همچنان دراوج خود بهسر میبرد اما در میزان اعتبار نظامی و سیاسی چنین تهدیدی شک و تردید وجود دارد.
این روزنامه اسرائیلی افزود: ظهور سلاح هستهای در جهان به صورت سلسلهوار بوده است، تا زمانیکه سلاح هستهای در دست آمریکاییها بود، میبایست شوروی نیز به آن دست مییافت. پس از آن برخورداری چینیها به این سلاح ضروری مینمود زیرا از شوروی ترس و هراس داشتند. همچنین باید هندیها نیز به سلاح هستهای دست مییافتند و این امر برخورداری پاکستان از سلاح هستهای را ایجاب میکرد و تا زمانیکه آمریکاییها با انگلیسیها همکاری میکنند، فرانسه نیز نباید سلاح هستهای که در اختیار دارد، کنار بگذارد.
این روزنامه به سران اسرائیل توصیه میکند که ما به عنوان ناظر در کمیته پیگیری معاهده منع گسترش سلاح هستهای که برای بررسی طرحهای این معاهده در نیویورک گرد هم آمده است، میتوانیم بگوییم که به ایران اجازه احتکار هستهای به صورت تکقطبی (و یا به صورت دوقطبی همانطور که «محمد جواد ظریف» وزیر امورخارجه ایران میگوید) نمیدهیم بلکه در گسترش آن سهیم خواهیم بود و به عربستان نیز کمک خواهیم کرد تا به توازن دست یابد، از این رو ایران باید بار دیگر به فواید تلاش خود بیندیشد. ایران در مقابل گزینه جدیدی قرار خواهد گرفت و تمام آن تلاشهای صورت گرفته، فایدهای نخواهد داشت زیرا ایران در میان کشورهای منطقه، تنها عضو باشگاه هستهای منطقه نخواهد بود.
انتهای پیام/