صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۵۱ - ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۶
حجت الاسلام علی عسکری*

مطهری معلم آزادگی و عشق

کد خبر : 175914

در روزهای بهاری و لحظه های عشق به خدا و امامان معصوم(ع) در ماه پرفیض شعبان و در ایام میلاد امام حسین(ع) و دیگر معصومان پاک یاد و خاطره معلم و استاد بزرگ شهید مطهری را گرامی می داریم؛ انسان دلداده و عاشقی که به عنوان یک نظریه‌پرداز و تحلیل‌گر دینی در احیاء مکتب ولایت در دوران معاصر نقش‌آفرین بود. زبانش گویای کلام حق و اندیشه‌اش نماد روشن اسلام ناب شناخته می‌شد.


استاد و معلمی که فرمان رسول خاتم (ص) قَیدُّوا العلمَ بالِکِتابهِ را وظیفه خود دانست و علوم دینی متنوع و زیادی را به رشته تحریر درآورد و از خود به یادگار گذاشت. آزادمردی که با پیروی از امام حسین(ع) حماسه حسینی را به نگارش درآورد و خودش در دوران معاصر به عنوان الگوی آزادمردی در میان روحانیت، برای آزاد‌اندیشی دینی از هیچ کوششی فرو گذار نکرد و در عاقبت امر هم در این راه شربت شهادت نوشید.


شخصیت برجسته‌ای که راضی به رضای خدا و مقدرات الهی بود و عشق به خالق هستی و تسلیم در برابر حق و ذات ربوبی در وجودش موج می‌زد و آشکار بود و بارها در جایگاه خطابه و سخن با صدای شیوا و اثر گذارش اعلام می‌کرد: «فاش می‌گویم و از گفته خود دلشادم/ بنده عشقم و از هر دو جهان آزادم»


از همین جهت بود که به عنوان یک معلم، سرمایه مهم و خدادادی خود را آزادی و معنویت می‌دانست و می‌گفت: «بشر باید در ناحیه وجود خودش، در ناحیه روح خودش آزاد بشود تا بتواند به دیگران آزادی بدهد.» وقتی هم که در جایگاه منبر و خطابه قرار می‌گرفت می‌فرمود: «بند بگسل، باش آزاد ای پسر/ چند باشی بند سیم و بند زر»


عالم عامل و مهذبی که هرگز اسیر طمع دنیا و هوای نفس نگردید. آزاد زیست و آزادانه با قبول شهادت در راه دین و خدا جان به جان‌آفرین لبیک گفت. استاد و مرادش امام خمینی(ره) در موردش فرمود: «مطهری که در طهارت روح و قوت ایمان و قدرت بیان کم‌نظیر بود رفت و به ملکوت اعلی پیوست. لکن بدخواهان بدانند که با رفتن او شخصیت اسلامی و علمی و فلسفی‌اش از بین نمی رود. آثار قلم و زبان او بی‌استثنا، آموزنده و روانبخش است. مواعظ و نصایح او که از قلبی سرشار از ایمان و عقیده نشات می‌گرفت برای عارف و عامی سودمند و فرح‌زاست. مطهری فرزند عزیز برای من، پیشتوانه محکم برای حوزه‌های دینی و علمی، خدمتگزاری سودمند برای ملت و کشور بود.»


باچنین جایگاه و منزلتی که امام راحل(ره ) برای استاد مطهری ترسیم فرمود باید گفت او معلم آزادگی و عشق بود و توانست با فکر و اندیشه ناب دینی و مطلوبی که داشت از نهضت عاشورا و انقلاب اسلامی به درستی پاسداری کند. روز معلم و سالروز شهادت این یگانه دوران را به اصحاب حوزه و دانشگاه تبریک می‌گویم. یادش گرامی و راهش پر رهرو باد و پایان سخن اینکه، نگارنده مجذوب شخصیت استاد و دیگر شهدای روحانیت بویژه شهید مظلوم آیت الله دکتر بهشتی بودم و وقتی هم که در یادمان فراق و شرایط حس و حال آنها قرار می‌گیرم عرض می‌کنم:


«کی شود لحظه‌ای از غربت و غم‌ها بر هم/ رخت بر بندم و تا پیش شهیدان بروم


ساغری چنگ زنم عشق به کف آرم باز/ تا در میکده با مطرب جانانه روم»



* معاون پارلمانی دانشگاه آزاد اسلامی


انتهای پیام/

ارسال نظر