صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۰۳ - ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۶
در گفت‌وگو با آنا عنوان شد

رشد 54 برابری درآمد طرح‌های برون‌دانشگاهی واحد بجنورد در سال گذشته

مدیر ارتباط با صنعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد از رشد 54 برابری درآمدی طرح‌های برون‌دانشگاهی این دانشگاه در سال 95 خبر داد.
کد خبر : 175893

دکتر مزدک تیمورتاشلو در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا در باره توسعه ارتباط با صنعت و درآمدزایی طرح های پژوهشی از دیدگاه دانشگاه اظهار کرد:نسل‌های جدید دانشگاهی به سمت توسعه ارتباط با صنعت و درآمدزایی با محوریت پژوهش پیش می­‌روند به شکلی که در درجه بندی کیفی دانشگاه ها درآمد صنعتی مهم است و رتبه بندی آسیایی تایمز همچون رتبه‌­بندی جهانی تایمز، از ۱۳ شاخص در قالب ۵ معیار کلی آموزش، پژوهش، استنادات، درآمد صنعتی و وجهه بین‌المللی بهره می گیرد.


عضو هیات علمی گروه برق و مدیر ارتباط با صنعت واحد بجنورد افزود: درآمد پژوهشی حاصل از صنعت به ازای اعضای هیات علمی در معیار درآمد صنعتی گنجانده می شود و وقتی بدانیم سیاست های کلان دانشگاه آزاد اسلامی مبنی بر درآمدزایی غیرشهریه ای است، اهمیت درآمدزایی از طریق ارتباط با صنعت نمود بیشتری می یابد.


وی با توجه به شرایط دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد در ارتباط با اخذ طرح های برون دانشگاهی تشریح کرد: هر واحد باید شرایط خود را با گذشته مقایسه کند؛ خوشبختانه با حمایت های ویژه دکتر علی فیروزنیا رئیس واحد بجنورد و دکتر محمد ضمیریان معاون پژوهش و فناوری این واحد دانشگاهی و حمایت همه جانبه همکاران پژوهش شرایط مناسبی برای رشد این فاکتور ایجاد شده است که در نمودارهای ارائه شدهرشد درآمدی طرح های برون دانشگاهی در سال­‌های تاسیس این واحد دانشگاهی دیده می­‌شود.


درآمد پژوهشی حاصل از صنعت به ازای اعضای هیات علمی در معیار درآمد صنعتی گنجانده می شود و وقتی بدانیم سیاست های کلان دانشگاه آزاد اسلامی مبنی بر درآمدزایی غیرشهریه ای است، اهمیت درآمدزایی از طریق ارتباط با صنعت نمود بیشتری می یابد

تیمورتاشلو ادامه داد: نمودارها رشد چشمگیر درآمد سال 1395 را نمایش می دهد به شکلی که در سال گذشته به تنهایی درآمد ایجاد شده از طریق طرح های برون دانشگاهی نسبت به کل 26 سال قبل رشد 54 برابری داشته است.


این مسئول، میزان همکاری اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد در این باره را یادآور شد: خوشبختانه همکاران در این راستا همکاری لازم را با حوزه پژوهش و فناوری دارند ولی قطعا همکاری بیشتری را در زمینه های پژوهشی می طلبد. مطابق نمودارها، گروه‌­های وابسته به علوم انسانی در سال­‌های گذشته، قسمت اعظم طرح‌­های برون دانشگاهی را به خود اختصاص داده بودند ولی در سال­های اخیر این برتری تعداد نه تنها وجود ندارد، کاهش چشمگیری نیز داشته است و این موضوع در مدیریت طرح ­های برون دانشگاهی بسیار مشهود است و بر خلاف آن گروه علوم پایه که با تعداد کم هیات علمی همکاری بسیار مشهودی در طرح ها داشته اند از نکات بارز نمودارهاست.


مدیر ارتباط با صنعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد با توجه به حضور پررنگ دانشجویان در طرح ­های برون دانشگاهی بویژه در سال 1395که جزو سیاست های کلان بخش پژوهش است، گفت: در هر صورت هدف از تربیت دانشجو تنها بعد آموزش نیست و مهم­تر از آن توجه به بعد تربیت پژوهشی دانشجویان حائز اهمیت است. جا دارد از گروه پرستاری و مامایی که با توجه به تعداد کمتر هیات علمی نسبت به سایر گروه ها همکاری خوبی در طرح ها انجام داده اند، تشکر شود.


وی ادامه داد: تعامل دانشگاه آزاد اسلامی در یک سال گذشته با بسیاری از ارگان ­ها افزایش محسوسی داشته است. از جمله با پارک علم و فناوری، استانداری، اداره صنایع و معادن و تفاهم نامه هایی نیز با شرکت توزیع پخش فراورده های نفتی خراسان شمالی، شرکت گاز خراسان شمالی، اداره استاندارد خراسان شمالی، اداره عمران و بهسازی شهری، شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر، اداره کل بیمه سلامت، اداره کل تعاون رفاه و امور اجتماعی، دفتر منطقه ­ای بنیاد نخبگان شهید فهمیده شمال شرق کشور، سازمان میراث فرهنگی و صنایع گردشگری و اداره کل زندان­های خراسان شمالی و ... منعقد شده است اما به صورت برجسته قراردادهای منعقده بیشتر با شرکت توزیع برق خراسان شمالی، سازمان محیط زیست خراسان شمالی و شرکت صنایع کوچک و شهرک­های صنعتی و اداره آب و فاضلاب روستایی خراسان شمالی است.


تیمورتاشلو در باره تدابیر اندیشیده شده در راستای کیفی­ سازی طرح ­های برون دانشگاهی و تحقیقات خاطرنشان کرد: همواره کیفی ­سازی تحقیقات یک اصل برای ما بوده است متاسفانه در بسیاری از ارگان ­ها به تحقیقات و پژوهش به عنوان یک کالای لوکس نگریسته و در صورت وجود مانده بودجه به آن پرداخته می­‌شود و نتیجه آن هم یک گزارش مفصل است که کنار کتابخانه آن سازمان خاک می ­خورد. اما واقعیت چیز دیگر است؛ پژوهش در ایجاد درآمد برای یک ارگان می تواند رکن اصلی باشد.


وی افزود: بسیاری از شرکت ­های نامی جهان پول تکنولوژی خود را از مشتریان می ­گیرند نه مواد مصرفی را و این نقص اساسی در کشور ما است. در هر صورت دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد در مواردی که شرح خدمات ارگان طرف قرارداد بسته نباشد به دنبال عملی کردن تحقیقات است. از موارد مشهود این امر می توان به تحقیقی که با همکاری پژوهشکده صنایع و مواد غذایی مشهد بر روی آبنبات بجنورد برای ماندگاری بیشتر آن صورت گرفت، نام برد. این تحقیق به کارفرمایی شرکت شهرک­ های صنعتی و صنایع کوچک خراسان شمالی صورت گرفت و نتیجه آن منجر به این شد که بتوان آبنبات که سوغات اصلی بجنورد است را در قندان در باز تا 25روز بدون خشک شدن نگهداری کرد. این تحقیق می­ تواند منجر به افزایش صادرات آبنبات به سایر کشورها و ارزآوری این صنعت بومی و سنتی این شهر شود.


این مسئول یادآور شد: طرح ساخت نمونه درایورهای پاور ال ای دی را نیز می توان نام برد که تاکنون این درایورها از کشور چین وارد می شده و در شرایط اقلیمی و نوسانات برق شهر بجنورد به راحتی می­ سوخت و پژوهشگران دانشگاه موفق شدند در طرح جدید مشکلات را برطرف کرده و قیمت آن را نیز کاهش دهند.


انتهای پیام/

ارسال نظر