پاسخ طه هاشمی به یک دانشجو درباره فاصله نسلی معاونان فرهنگی با دانشجویان
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، حجت الاسلام دکتر سید طه هاشمی در حاشیه گردهمایی کانونهای فرهنگی و نشریات دانشجویی دانشگاههای آزاد سراسر کشور در واحد اصفهان در جلسه پرسش و پاسخ که با حضور جمعی از معاونان و دانشجویان فعال فرهنگی برگزار شد، تصریح کرد: هیچ وقت اجازه نمی دهیم دانشگاه، پیاده نظام جریان ها و تفکرات سیاسی بیرون باشد، بلکه معتقدیم آنها باید در چارچوب مقررات شورای عالی انقلاب فرهنگی قدم بردارند و هر فعالیت فرهنگی، سیاسی و اجتماعی باید بر پایه مقررات انجام شود.
امروز شاهد هستیم که در دوره جدید مدیریتی، نشریات بیشتری مجوز فعالیت گرفتهاند. سال آینده نیز اگر مسئولان امر به ارتقای نشریات دانشجویی توجه ویژهای نداشته باشند، قطعا پیگیری میکنیم |
هاشمی در پاسخ به سؤال دانشجوی غرفه تبریز مبنی بر اینکه چرا فاصله نسلها میان معاونتهای فرهنگی در دانشگاهها با دانشجویان باید زیاد باشد، اظهار کرد: آیا شما ترجیح میدهید که یک جوان بسته تندخو و خشک، مسئول امور فرهنگی شما باشد یا یک پیرمرد خوش اخلاق و مدافع جوانان؟ وقتی قرار بود نشریه «ارغوان» به خاطر یک سری سیاستکاریها تعطیل شود، معاونت فرهنگی که مربوط به نسلهای گذشته بود، از حقوق آن نشریه دفاع کرد.
وی ادامه داد: از جمله ملاکهای ما برای انتخاب معاونان فرهنگی دانشگاها، فرهنگی بودن و دارا بودن شخصیت علمی آنان است و مهمتر از همه اینکه به جریان های مختلف فکری نیز توجه ویژهای کند.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی با تاکید بر اینکه کسانی که به عنوان معاون فرهنگی دانشگاهها انتخاب می شوند، حتما جنس آن فرد دانشگاهی باشد، افزود: داشتن چنین شخصیتی از ملزومات یک معاون فرهنگی است و ما نیز به توانمندی های مدیریتی و دیدگاه آنها توجه خاصی می کنیم.
وی گفت: ما به این نتیجه رسیدهایم که حوزه فرهنگی ما به تغییرات زیادی نیاز دارد. از جمله، تغییر در نوع نگاه نسبت به موضوعات فرهنگی است که باید نسبت به دیگر حوزهها متفاوت باشد.
هاشمی تصریح کرد: در گذشته اگر واحدی ارتقاء پیدا میکرد، یا عملکرد رئیس واحدی بررسی می شد، هیچ توجهی به موضوع فرهنگ نداشتند اما الان فرهنگ، یکی از محورهای اصلی دانشگاهها شده است، به طوری که یکی از مهمترین شاخصه ها این است که به طرح های ماندگار فرهنگی توجه بیشتری می شود.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: امروز شاهد هستیم که در دوره جدید مدیریتی، نشریات بیشتری مجوز فعالیت گرفتهاند. سال آینده نیز اگر مسئولان امر به ارتقای نشریات دانشجویی توجه ویژهای نداشته باشند، قطعا پیگیری میکنیم.
وی در پاسخ به سوال مسئول یکی از غرفههای دانشجویی مبنی بر اینکه بعد از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، چرا دانشگاه ها همچنان سیاست های قبلی را دنبال می کنند؟ گفت: وقتی چنین تغییراتی رخ میدهد، به معنای این نیست که تغییرات در همه افکار و ایده های مسئولان در سمتهای مختلف اتفاق بیفتد.
باید کاری کنیم که شخصیت افراد، فرهنگی شود نه شعار فرهنگی. در یک نظام مردمسالار باید به سمتی گام برداشت که شخصیت آحاد مردم، دموکراتیک شود و نهادهای مدنی شکل گیرد |
هاشمی ادامه داد: اکنون بزرگترین مشکل نظام این است که با وجودی که نظامی ساختاری و مردمسالار داریم اما متاسفانه لوازم آن را در اختیار نداریم، یعنی نهادهای مدنی به معنای حقیقی شکل نگرفته است. این در حالی است که در نظام های دموکراتیک، احزاب، مطبوعات آزاد و سایر نهادهای مدنی، جزو ضروریات محسوب میشوند.
وی گفت: اگر سابقه فعالیت هر یک از معاونان فرهنگی دانشگاهها در سالهای گذشته خوب بوده باشد، دیگر لزومی به تغییر آن فرد نیست. اکنون نظام ما یک رنج ساختاری دارد که دانشجویان باید آن را حل کنند.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه شخصیت یک جامعه اگر دموکراتیک شد، دموکراسی حاکم می شود، گفت: ما باید کاری کنیم که شخصیت افراد، فرهنگی شود نه اکتفا به شعار فرهنگی. در یک نظام مردمسالار باید به سمتی گام برداشت که شخصیت آحاد مردم، دموکراتیک شود و نهادهای مدنی شکل گیرد.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: امروز طرحهای بزرگی مانند طرح اخلاق حرفهای، توجه به مفاخر سراسر کشور، سبک زندگی ایرانی و اسلامی و ... در دانشگاه آزاد اسلامی در حال اجرا هستند که باید به آنها توجه شود؛ این در حالی است که در گذشته به خاطر مدیریت ضعیف این حوزه، توجه چندانی به مسائل فرهنگی دانشگاهها نمیشد اما الان در حال برنامهریزی هستیم که برای حوزه هنر نیز بودجه های مکفی را در نظر بگیریم.
انتهای پیام/