صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۱۸ - ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۶
رئیس انجمن جنین‌شناسی ایران:

بیش از 60 درصد علل ناباروری‌ها در ایران مربوط به مردان است

رئیس انجمن جنین‌شناسی ایران با بیان اینکه بیش از 60 درصد علل ناباروری در زوجین نابارور مربوط به مردان است، بیان کرد: متاسفانه در جامعه مردم زنان را عامل ناباروری می‌دانند.
کد خبر : 175654

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر محمدمهدی آخوندی، رئیس انجمن جنین‌شناسی ایران در نشست خبری که به مناسبت افتتاح کمپین حمایت از زوجین نابارور برگزار شد، اظهار کرد: در دنیا 40 درصد ناباروری مربوط به مردان، 40 درصد زنان و 20 درصد عوامل مشترک است، اما در کشور ما بیش از 60 درصد ناباروری‌ها مربوط به مردان، حدود 20 درصد زنان و مابقی به عوامل مشترک بستگی دارد.


وی افزود: اما متاسفانه باور عمومی مردم بر این است که در کشور زن عامل اصلی ناباروری است، به همین دلیل زنان متوجه فشارهای روحی و روانی بسیاری می‌شوند. در برخی موارد نیز وقتی زوجین برای تشخیص و درمان مراجعه می‌کنند و متوجه می‌شوند که مشکل ناباروری مربوط به مرد است، زنان این مساله را می‌پذیرند و به همه عنوان می‌کنند که مشکل از آنهاست و اجازه نمی‌دهند به دلیل حفظ کانون خانواده کسی متوجه ناباروری همسرشان شود.


رئیس انجمن جنین‌شناسی ایران با بیان اینکه ناباروری در زنان و مردان به عوامل متعددی بستگی دارد، گفت: آلودگی‌های محیطی، سابقه بیماری خانوادگی و غیره در بروز ناباروری تاثیر دارد.


آخوندی در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: امروزه در تابلوی متخصصان زنان عنوان می‌شود؛ متخصص زنان و نازایی و در تابلوی ارولوژیست‌ها ذکر شده اورولوژی، درمان ناباروری یا عقیمی؛ که این مساله باعث افزایش مراجعات زوجین نابارور به مطب‌ها می‌شود. این در حالی است که به زوجین توصیه می‌شود برای رفع مشکل باروری حتما به جای مراجعه به مطب، به مراکز فوق‌تخصصی درمان ناباروری مراجعه کنند.


وی افزود: در مطب پزشکان، تشخیص‌ها به صورت جامع داده نمی‌شود و زوجین به مدت 3 تا 4 سال باید تحت درمان باشند که این مساله علاوه بر تاخیر در درمان، زمان طلایی و مناسب باروری را نیز از دست می‌دهد، اما زمانی که زوجین به مراکز تخصصی مراجعه کنند، می‌توانند در زمان کمتر و بدون از دست رفتن زمان مناسب باروری صاحب فرزند شوند.


رئیس کمپین حمایت از زوجین نابارور تصریح کرد: وزارت بهداشت اعلام کرد 3.5 میلیون (20‌درصد) زوج در کشور نابارور هستند. نتایج سرشماری نفوس نشان می‌دهد 24 میلیون و 200 هزار زوج در کشور وجود دارد که با احتساب آمار 20درصدی می‌توان گفت نزدیک به 5 میلیون زوج ایرانی دچار مشکل ناباروری هستند.


وی افزود: این در حالی است که میزان سیکل درمان ناباروری در کل کشور حدود 50هزار است که در هر زمان 25 تا 35 درصد احتمال باروری وجود دارد، یعنی می‌توان گفت سالانه 10 میلیون زوج نابارور صاحب فرزند می‌شوند که این میزان با آمار زوجین نابارور فاصله بسیاری دارد. در واقع می‌توان گفت بسیاری از زوجین نابارور از درمان‌ها محروم هستند.


آخوندی در بخش دیگری از سخنانش با توجه به افتتاح کمپین درمان ناباروری در کشور گفت: سال گذشته بیش از 1000 زوج برای تشخیص اولیه و مشاوره به مراکز اعزام شده توسط کمپین مراجعه کردند که امید است امسال با افزایش اطلاع‌رسانی‌ها میزان مراجعات زوجین نابارور افزایش یابد.


وی افزود: 30 اردیبهشت مصادف با روز ملی جمعیت است، به همین مناسبت انجمن علمی زمین‌شناسی و بیولوژی تولیدمثل در این روز نسبت به برگزاری این کمپین اقدام کرده‌ است.


رئیس انجمن جنین‌شناسی ایران هدف از برگزاری این کمپین را اطلاع‌رسانی به عموم زوجین خصوصا زوجین نابارور دانست و گفت: قرار است در این کمپین در تشخیص علل ناباروری به زوجین کمک شود. همچنین درخصوص سلامت باروری پیشگیری از عوامل خطر باروری مشکلات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ناباروری و روش‌های نوین درمان‌های ناباروری اطلاع‌رسانی شود که بنا بر این اهداف همه افراد جامعه می‌توانند نسبت به ثبت‌نام و حضور در کمپین اقدام کنند.


وی در پایان خاطرنشان کرد: تاکنون 17 مرکز برای ارائه خدمات به زوجین نابارور اعلام آمادگی کرده‌اند که افراد می‌توانند با ثبت‌نام در سایت www.barvari.org ثبت‌نام و علاوه بر کمپین در حاشیه کنگره نیز حضور پیدا کنند و مورد تشخیص و شناسایی قرار بگیرند.


به گزارش خبرنگار آنا، مراکز درمانی که در تهران برای ارائه خدمت به زوجین نابارور اعلام آمادگی کرده‌اند، شامل: پژوهشگاه رویان، کلینیک ناباروری امید، هلال‌احمر و بیمارستان بهمن است. همچنین بیمارستان ام‌لیلا در بندر عباس، بیمارستان بابل در بابل، مرکز درمانی رویش در کرج، مرکز درمانی مهرنوین در رشت، بیمارستان مادر در تبریز، جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی در تبریز، بیمارستان بعثت در سنندج، بیمارستان شفا در خرم‌آباد، مرکز تحقیقات امید رویان در اراک، مرکز ناباروری حضرت مریم در ساری، دانشگاه علوم‌پزشکی همدان، مرکز ناباروری ارمغان در مشهد و مرکز درمان ناباروری ایران در رشت نیز آماده خدمت‌رسانی به زوجین نابارور از تاریخ 23 تا 29 اردیبهشت به صورت رایگان‌ خواهند بود.


انتهای پیام/

برچسب ها: زوج ناباروری
ارسال نظر