صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۸:۲۲ - ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۶

یافته‌های یک فیزیکدان: مشارکت مردم در انتخابات فرانسه، عامل شکست راست افراطی است

در حالی که بیشتر نظرسنجی‌ها از پیروزی امانوئل ماکرون در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری خبر می‌دهند، اما یک فیزیکدان با معادلات ریاضی از احتمال پیروزی نهایی مارین لوپن می‌گوید.
کد خبر : 175393

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از ایندیپندنت، دور نخست انتخابات ریاست جمهوری فرانسه با برتری امانوئل ماکرون نامزد مستقل چپ‌گرا و مارین لوپن، نامزد حزب به شدت دست راستی جبهه ملی به پایان رسید.


این دو نامزد پیروز باید در روز 7 می (17 اردیبهشت) دور دوم انتخابات ریاست جمهوری را برگزار کنند تا رئیس بعدی کاخ الیزه مشخص شود.


در تمامی نظرسنجی‌های اخیر، ماکرون با اختلاف قابل توجهی پیروز نهایی انتخابات لقب گرفته، اما یک فیزیکدان با انتشار مقاله‌ای 14 صفحه‌ای نظر متفاوتی ارائه کرده است.


سرژ گالام، در این مقاله با انجام محاسباتی از احتمال پیروزی مارین لوپن نوشته است. نظریه او که «امتناع تفاوت» نام دارد بیان می‌کند که ترکیب نهایی رای‌دهندگان و چگونگی حضور فرانسوی‌ها پای صندوق‌های رای می‌تواند پیروز نهایی را کس دیگری جز ماکرون رقم زند.


ماکرون در دور نخست انتخابات، 24 درصد آرا را به دست آورد و لوپن در مقابل 21.3 درصد رای کسب کرد. تفاوت آرا میان این دو نامزد در دور نخست، 1 میلیون رای بود.


بیشتر نامزدهای شکست خورده در دور نخست و اکثر شخصیت‌های سیاسی شناخته شده در فرانسه با ابراز نگرانی از رهبری راست افراطی بر کشور از هواداران خود خواسته‌اند تا به ماکرون رای بدهند.


گالام در مقاله‌اش نوشته که تحت شرایطی، لوپن می‌تواند با 50.07 درصد آرا پیروز انتخابات شود.


او در مقاله‌اش احتمال پیروزی لوپن را مورد بررسی قرار داده و می‌نویسد: «اگر 90 درصد کسانی که گفته‌اند به لوپن رای خواهند داد، به پای صندوق‌های رای بیایند و اگر در همان روز 65 درصد کسانی که تصمیم دارند به ماکرون رای بدهند، در انتخابات شرکت کنند، در آن صورت لوپن برنده خواهد شد.»


این فیزیکدان می‌گوید نحوه مشارکت مردم می‌تواند لوپن را از نامزد «غیر ممکن» به نامزد «غیر محتمل» برای پیروزی در انتخابات تبدل کند.


به گزارش آنا، ارزیابی گالام نشان می‌دهد نمی توان لوپن را بازنده قطعی و نهایی انتخابات دور دوم ریاست جمهوری فرانسه دانست، اما قهر مردم تنها وضعیتی است که باعث پیروزی او بر ماکرون خواهد شد.


ارزیابی این فیزیکدان فرانسوی بار دیگر اثبات کننده این فرضیه است که شرکت نکردن مردم در انتخابات یکی از مهمترین فرصت‌ها برای پیروزی نامزدهای احزاب به شدت راست‌گرا و پوپولیستی است.


انتهای پیام/

ارسال نظر