صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۱۹ - ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴

روابط منحصر به فرد ایران و انگلیس در دوران کامرون؛ از انتصاب کاردار غیرمقیم تا تبریک به ملکه

روابط ایران و بریتانیا در دوره اول نخست‌وزیری دیوید کامرون با یکی از پرفراز و فرود‌ترین دوره روابط دو کشور همزمان شد.
کد خبر : 17537

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا به نقل از بی‌بی سی، بسیاری از وقایعی که در مناسبات دو کشور در این دوره پنج ساله رخ داد، صفت اولین یا بی‌سابقه دارد.


۱. شدید‌ترین تحریم‌ها


دولت دیوید کامرون نخست‌وزیر بریتانیا در سال ۱۳۹۰با تحریم بانک مرکزی ایران بی‌سابقه‌ترین تحریم‌های مالی و بانکی را علیه ایران اعمال کرد. این تحریم‌ها به دنبال تحریم‌های مالی و بانکی ایالات متحده علیه ایران تصویب شد و زمینه سلسله‌ای از تنش‌های بی‌سابقه را در روابط دو کشور فراهم کرد.


۲. ماجرای سفارت انگلیس


به دنبال تحریم بانک مرکزی ایران شماری از دانشجویان در مقابل سفارت انگلیس در تهران تجمع کردند.


۳. کاهش بی‌سابقه روابط


پس از تصویب تحریم بانک مرکزی ایران٬ مجلس ایران طرح کاهش روابط سیاسی با بریتانیا را تصویب کرد و سطح روابط را علیرغم مخالفت دولت وقت ایران، به کاردار کاهش داد. در این دوره پس از مدت‌ها غیبت، بریتانیا سفیر تازه‌ای را به تهران فرستاده بود که در انتظار دیدار با رییس‌جمهور ایران، تقدیم استوارنامه و شروع به کار رسمی بود اما دولت بریتانیا به دلیل حمله به اماکن دیپلماتیک این کشور در تهران، تمام کارکنان خود را از ایران فراخواند و رای به اخراج دیپلمات‌های ایرانی از بریتانیا داد. در این شرایط سفارتخانه‌های هر دو کشور در پایتخت‌های یکدیگر تعطیل شد و روابط دو کشور به پایین‌ترین سطح پیش از قطع کامل٬ کاهش یافت.


۴. نه در تهران نه در لندن


طی دوره اول نخست‌وزیری دیوید کامرون که تنش‌های کم‌سابقه‌ای در روابط ایران و بریتانیا رخ داد٬ هیچ سفر رسمی از سوی مقام‌های بلندپایه دولتی در سطح وزیر به بالا میان دو کشور انجام نشد.


۵. انتصاب کاردار غیرمقیم برای اولین بار


با پیروزی حسن روحانی در انتخابات خرداد ۱۳۹۲ دیوید کامرون این انتخاب را تبریک گفت و حدود ۴ ماه بعد هم وزرای خارجه دو کشور با هم در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل دیدار کردند. وزیران امور خارجه در این دیدار تصمیم به انتصاب کاردار غیرمقیم در تهران و لندن گرفتند. این اولین بار در تاریخ مدرن روابط دو کشور بود که سطح روابط ایران و بریتانیا به کاردار غیر مقیم می‌رسید.


۶. تبریک به ملکه


در پی تولد فرزند پرنس ویلیام و همسرش کیت همیلتون که سومین وارث تاج و تخت در بریتانیا محسوب می‌شود، عباس عراقچی، سخنگوی وقت وزارت خارجه ایران تولد عضو جدید خانواده سلطنتی را به ملکه الیزابت و پرنس چارلز، ولیعهد این کشور تبریک گفت که در نوع خود اقدامی بی‌سابقه در مخاطب قرار دادن مقام‌های دربار بریتانیا از سوی ایران محسوب می‌شد. این تبریک با انتقاد شماری از چهره‌های محافظه کار در ایران رو به رو شد.


۷. اولین شادباش نوروزی


دیوید کامرون اولین نخست‌وزیر بریتانیا است که طی یک پیام ویدیویی جشن نوروز و سال نوی ایرانی را به شهروندان ایران و ایرانیان و بریتانیایی‌های ایرانی‌الاصل تبریک گفت.


۸. بی‌سابقه‌ترین دیدار


حسن روحانی رئیس‌جمهور ایران و دیوید کامرون نخست‌وزیر بریتانیا اولین رهبران کشورشان بودند که برای نخستین بار از زمان انقلاب بهمن ۱۳۵۷ با هم دیدار کردند. به بیان دیگر برای اولین بار در تاریخ یک رئیس جمهور ایران با یک نخست‌وزیر بریتانیا دیدار کرد. این ملاقات آخرین روزهای تابستان سال ۱۳۹۳ در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک انجام شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر