صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۳۰ - ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۶
وزیر نیرو مطرح کرد:

تمایل ایران برای صادرات برق و گاز طبیعی به اتحادیه اروپا/ دولت حمایت ویژه‌ای از کاربرد انرژی‌های تجدیدپذیر داشته است

وزیر نیرو در نخستین اجلاس تجاری ایران و اتحادیه اروپا در حوزه انرژی پایدار از افزایش تعداد بنگاه‌های خصوصی در زمینه فروش برق تجدیدپذیر خبر داد و گفت: این اقدامات به خودی خود قابل دستیابی نیست و دولت حمایت ویژه‌ای را از کاربرد انرژی‌های تجدیدپذیر داشته است.
کد خبر : 175307

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، حمید چیت‌چیان با اشاره بر اینکه برگزاری این اجلاس نشانه اهتمام سیاست‌گذاران و مدیران نهادهای ایرانی و اروپایی برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای است افزود: ایران بر اثر تغییر اقلیم دچار خشکسالی شده و خشک شدن تالاب‌ها، پدیده ریزگردها، کاهش سطح ایستابی منابع آب زیر زمینی و عدم تکافوی منابع آب برای باغات و مزارع و در نتیجه خالی شدن تعدادی از روستاها از سکنه همگی از خشکسالی و تغییر اقلیم است.


وی با تاکید بر اینکه ایران برنامه‌های گسترده‌ای را برای انطباق با شرایط جدید اقلیمی و کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای داشته است، تصریح کرد: در این زمینه رویکردهای عمده‌ای صورت گرفته که می‌توان به مدیریت مصرف انرژی و کاهش مصرف اشاره کرد همچنین بهینه‌سازی مصرف انرژی از مسائل مهمی است که باید در حوزه عرضه و تقاضا مورد توجه قرار گیرد.


وزیر نیرو تاکید کرد:‌ اکنون برنامه وزارت نیرو تبدیل نیروگاه‌های فسیلی به سیکل ترکیبی، احداث نیروگاه‌های جدید در کلاس H و F، رساندن متوسط راندمان نیروگاه‌ها از 38 درصد به 60 درصد، هوشمندسازی شبکه برق و اعمال کنترل دقیق‌تر در مصرف انرژی است. همچنین باید گاز طبیعی به عنوان یک سوخت پاک جایگزین مصرف سوخت‌های مایع شود.


وی عنوان کرد: سه سال پیش 43 درصد مصارف سوخت نیروگاه‌های حرارتی به سوخت مایع (گازوئیل و مازوت) اختصاص داشت اما امروز توانستیم این میزان را به 14 درصد برسانیم.


چیت‌چیان بیان کرد: معادل 15 میلیون تن انتشار گازهای گلخانه‌ای در سال 95 نسبت به سال 92 کاهش یافت که این نشان از تعهد ایران برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای است.


به گفته وی اکنون ظرفیت نصب شده نیروگاه‌ها در کشور بیش از 76 هزار مگاوات است که 11 هزار و 600 مگاوات آن را نیروگاه‌های تجدیدپذیر تشکیل می‌دهند و بدین ترتیب سهم این نیروگاه‌ها به 15 درصد می‌رسد.


وی با اشاره بر رشد 7 برابری نصب نیروگاه‌های جدید در سال گذشته نیز گفت:‌ میزان نیروگاه‌های جدید نصب شده در سال گذشته نسبت به سال 94 به میزان 7 درصد رشد داشته است و امروز نسبت به سه سال قبل ظرفیت‌ نیروگاه‌های بادی و خورشیدی از 140 مگاوات به 350 مگاوات افزایش یافته است.


چیت‌چیان اضافه کرد: در 6 ماهه گذشته نخستین نیروگاه یک مگاواتی خورشیدی، سه ماه گذشته دو واحد 7 مگاواتی خورشیدی، هفته جاری یک واحد 100 مگاواتی در اصفهان مورد بهره‌برداری قرار گرفتند و طی چند روز آینده نیز یک واحد 30 مگاواتی افتتاح می‌شود. از طرفی در آینده نه چندان دور شاهد احداث نیروگاه‌های چند صد مگاواتی خواهیم بود.


وی تاکید کرد: امروز 490 بنگاه خصوصی برق تجدیدپذیر تولیدی خود را به فروش می‌رسانند در حالی که تعداد این بنگاه‌ها در سه سال قبل تنها سه بنگاه بود.


چیت‌چیان با بیان اینکه قیمت فروش برق در ایران به مردم یارانه‌ای بوده و به ازای هر کیلو وات ساعت 2 سنت فروخته می‌شود، ابراز کرد: این در حالی است که قیمت خرید تضمینی برق 11 سنت است و این امر نشان دهنده اهتمام وزارت نیرو است.


چیت‌چیان اضافه کرد: ایران علی‌رغم برخورداری از منابع غنی سوخت‌های فسیلی برای همگام بودن با برنامه‌های جهانی کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای به صورت داوطلبانه در این زمینه اعلام همکاری کرده و بر این اساس باید تا سال 2030 به میزان 4 درصد ازانتشار گازهای گلخانه‌ای خود کاهش دهد. البته در صورت تحقق همکاری‌های بین‌المللی این میزان تا 12 درصد هم قابل افزایش است.


به گفته وی بر این اساس تا سال 2030 باید 7 هزار و 500 مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در ایران نصب شود که طی 5 سال آینده 5 هزار مگاوات آن محقق می‌شود.


وزیر نیرو با تاکید بر اینکه سرمایه‌گذاران خارجی و داخلی استقبال خوبی را از انرژی‌های تجدیدپذیر داشته‌اند، تاکید کرد: بنابر آمار وزارت اقتصاد به میزان سه میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی در زمینه تولید برق تجدید شونده به ثبت رسیده است.


وی عنوان کرد: قوانین در ایران برای سرمایه‌گذاری خارجی و حمایت از آن بسیار روشن و شفاف است و این امر بستر ورود سرمایه‌گذاران خارجی را فراهم می‌کند.


تمایل ایران برای صادرات برق و گاز طبیعی به اتحادیه اروپا


چیت‌چیان با بیان اینکه ایران در تامین انرژی جهان و تامین انرژی اتحادیه اروپا مشارکت داشته است، خاطر نشان کرد:‌ ایران تمایل دارد تا میزان همکاری در این بخش را گسترش دهد و برای تحقق این هدف هم امکان فروش گاز طبیعی و هم صادرات برق از طریق اتصال شبکه‌های برق ایران به ترکیه و در نهایت اروپا وجود دارد. امیدواریم این نشست بتواند طرف‌های ایرانی و خارجی را به اهداف روشن برساند و همکاری‌های روشنی میان ایران و اروپا ترسیم شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر