صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۲۶ - ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۶

کشف DNA گونه‌های منقرض انسان در رسوبات غارها

محققان موفق به استخراج DNA گونه‌های منقرض‌شده انسان از رسوباتی در غارها شده‌اند و این درحالی است که حتی اسکلت این گونه‌ها باقی نمانده است.
کد خبر : 175239

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از BBC، محققان این مواد ژنتیکی را در رسوب‌های جمع‌آوری شده از هفت محوطه باستانی پیدا کردند. بقایای انسان‌های کهن بسیار نادر است بنابراین یافته‌های تازه می‌تواند به دانشمندان کمک کند ساکنان محوطه‌هایی را که آثار باستانی در آنها کشف‌ شده است، شناسایی کنند.


آنتونیو روساس، از دانشمندان موزه علوم طبیعی اسپانیا در مادرید، گفت: «این مطالعه یک پیشرفت عظیم علمی است. ما اکنون می‌توانیم بگوییم کدام گونه هومینیدها در فلان غار ساکن بودند... حتی وقتی هیچ استخوان یا اسکلتی پیدا نمی‌شود».


ماتیاس مایر سرپرست تحقیقات از موسسه ماکس پلانک آلمان گفت: «ما می‌دانیم که موادی در رسوبات هست که DNA به آنها می‌چسبد. بنابراین تصمیم گرفتیم تحقیق کنیم که آیا DNA هومینیدها در رسوبات محوطه‌های باستانی دوام می‌آورد یا نه».


این تیم با محققانی که در هفت محوطه در بلژیک، کرواسی، فرانسه، روسیه و اسپانیا مشغول حفاری بودند همکاری کرد. آنها نمونه رسوب‌هایی که یک دوره زمانی ۱۴ تا ۵۵۰ هزار ساله را در برمی‌گرفت جمع کردند. محققان سپس در آزمایشگاه ذرات DNA میتوکوندریال را جدا کردند و معلوم شد که حتی رسوب‌هایی که در دمای معمولی باقی مانده بود حاوی DNA هستند.



دکتر مایر و تیمش توانستند DNA حیوانات مختلف از ۱۲ خانواده پستانداران را شناسایی کنند از جمله گونه‌های منقرضی مثل ماموت پشمالو، کرگدن پشمالو، خرس غار و کفتار غار. دانشمندان مشخصا به جست‌وجوی DNA انسان کهن در نمونه‌ها پرداختند.


ویوین اسلون، از موسسه ماکس پلانک در لایپزیگ، گفت که آنها ابتدا تصور می‌کردند DNA انسان ممکن است در میان مجموعه بزرگ مواد ژنتیکی پستانداران دیگر گم شده باشد اما بعدا با تغییر استراتژی DNA گونه‌های انسان هم پیدا شد. آنها موفق به استخراج DNA نئاندرتال‌ها در رسوبات چهار محوطه شدند.


به علاوه آنها نمونه‌های DNA انسان دنیسووان را در رسوباتی در «غار دنیسووا» در روسیه کشف کردند.


کارل لالوزا-فاکس، از محققان این مطالعه از شورای تحقیقات ملی اسپانیا، گفت: «این تکنیک می‌تواند ذخیره نمونه‌های ژنوم میتوکوندریال نئاندرتال‌ها و دنیسووان‌ها را افزاش دهد، نمونه‌هایی که تابه حال به دلیل شمار بقایای حفظ شده محدود بود».


انتهای پیام/

برچسب ها: نئاندرتال
ارسال نظر