صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۴۴ - ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۶

وجود 2.5 میلیون خانه خالی و 2 میلیون خانه دوم در کشور

نتایج سرشماری نفوس و مسکن سال ۹۵ نشان می‌دهد که حدود 2.5 میلیون خانه خالی و دو میلیون خانه دوم در کشور وجود دارد.
کد خبر : 175114

به گزارش خبرنگار آنا، بر اساس اطلاعات سرشماری سال 95 نفوس و مسکن مرکز آمار ایران، کل واحدهای مسکونی موجود در کشور از سه دسته «خانه در حال استفاده»، «خانه خالی از سکنه» و «خانه شبه‌خالی» تشکیل می‌شود که مجموعه آنها معادل ۲۷ میلیون و ۵۲۸ هزار و ۲۸۲ واحد است.


اکنون ۱۷ درصد از کل خانه‌های موجود در شهرها و روستاها به ‌صورت «خالی از سکنه» و «اقامتگاه دوم خانوارها»، توسط مالکان، نگهداری می‌شود که ۱۰ درصد آن، «خالی از سکنه» و هفت درصد دیگر، «اقامتگاه دوم» است.


آمار تعداد خانه‌هایی که «اقامتگاه دوم» خانوارها بوده برای اولین بار اعلام می‌شود و گزارش‌ها از آن حکایت دارد که اکنون دو میلیون و ۱۱۵ هزار واحد مسکونی در کل کشور خانه دوم افراد است که به‌صورت موردی یا مقطعی برای سکونت روزها یا هفته‌هایی از سال، از آنها بهره‌برداری و استفاده می‌شود.


ملاک عمل در شمارش خانه دوم هم استفاده ناپیوسته در حداکثر ۶ ماه از سال بوده است به این معنا که عمده ویلاهای استان‌های شمالی و همچنین آپارتمان‌هایی در سایر شهرها که مالک آنها، برای گذراندن اوقات فراغت، برای مدتی از سال در آن ساکن می‌شود، جزو «اقامتگاه دوم» طبقه‌بندی می‌شود و عملا این نوع خانه‌های دوم با «خانه‌های دوم یا چندم افراد که هیچ استفاده‌ای از آن نمی‌شود و خالی بودن آنها از سوی مامور سرشماری محرز شده است»، کاملا تفاوت دارد.


به عبارتی آمار 2.1 میلیونی از «اقامتگاه دوم»، با خانه‌های دوم افرادی که در حال حاضر اقوام آنها در آن خانه، ساکن دائم هستند یا اجاره داده شده است، متفاوت است. تعداد این خانه‌ها در فاصله ۹۰ تا ۹۵ با رشد ۲۰۰ درصدی، از ۷۰۰ هزار واحد مسکونی به دو میلیون و ۱۱۵ هزار واحد رسیده است.


آمارها نشان می‌دهد که میزان خانه‌های خالی که هفت درصد موجودی بازار مسکن را تشکیل می‌دهند، طی پنج سال گذشته با روند صعودی همراه بوده و از رشد 50 درصدی برخوردار شده‌اند. تعداد این خانه‌ها از حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحد مسکونی به حدود دو میلیون و ۶۰۰ هزار واحد مسکونی افزایش یافته است.


همچنین کل موجودی مسکن کشور بدون احتساب «واحدهای مسکونی خالی از سکنه» و «اقامتگاه دوم دسته‌ای از خانوارهای کشور»، رقمی معادل ۲۲ میلیون و ۸۲۵ هزار و ۴۶ واحد است که با احتساب این دو به رقم 27 میلیون و 528 هزار و 46 واحد مسکونی رسیده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر