صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۳۸ - ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۶
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران اعلام کرد

ارائه تخفیف تا 90درصد در شهرک‌های مناطق محروم/ راه اندازی 2411 واحد تولیدی در سال95

علی یزدانی تاکید کرد: با توجه به نیاز اشتغالزایی در مناطق محروم این سازمان در راستای حمایت سرمایه گذاران، شهرک های صنعتی این مناطق را تا سقف 90درصدی تخفیف نیز ارائه می کند.
کد خبر : 174726

به گزارش خبرنگار اقتصادی آنا، علی یزدانی مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران در نشست خبری خود با اشاره به آمار سال گذشته این سازمان گفت: در سال 95 در مجموع 2411 واحد جدید با میزان اشتغالزایی 38392 نفر به بهره برداری رسید که نسبت به سال گذشته خود افزایش 8درصدی از لحاظ تعداد واحد و 20درصدی از نظر اشتغالزایی را به همراه داشته است؛ همچنین این میزان در 42 ماهه دولت یازدهم نیز به ترتیب با 8099 واحد جدید و میزان اشتغالزایی 132196 ثبت شده است.


وی ادامه داد: میزان ثبت قراردادها در سال 95 نیز با رشد 19 درصدی نسبت به سال گذشته آن، به 4031 قرار داد در مساحتی به وصعت 1273 هکتار رسید و لازم به ذکر است که تنها در 5 روز آخر سال 730 قرار داد برای سرمایه گذاری جدید انعقاد شد.


یزدانی با اشاره به میزان قراردادهای بسته شده در طول مدت زمان این دولت نیز گفت: 14795 قرارداد با وسعت 6174 هکتار زمین در اختیار سرمایه گذاران قرار گرفته است.


بنگاه‌ های تعطیل و نیمه تعطیل


مدیر عامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی درخصوص بازگشایی مجدد بنگاه های تعطیل نیز خاطرنشان کرد: در بازه زمانی 42ماهه، 3468 واحد تعطیل به چرخه تولید بازگشته اند که سهم سال 95 نیز 1081 بنگاه بوده و طبق کارشناسی ها حدود 57460 نفر شغل نیز ایجاد شده است.


اقدامات سخت افزاری


یزدانی با اشاره به اقدامات سخت افزاری یا ایجاد زیرساخت برای شهرک های صنعتی گفت: تاکنون 960 شهرک و نواحی صنعتی مصوب در کشور وجود دارد که در 42ماهه عملکرد دولت 38شهرک جدید احداث شده که سهم سال 95 نیز 11 شهرک صنعتی بوده ضمن آنکه 793 شهرک و نواحی صنعتی در دست بهره برداری قرار دارد که حق انتفاع آن نیز به بنگاه دار واگذار شده است یعنی زمین به صورت رایگان و مبلغ دریافتی تنها برای ایجاد زیرساخت در شهرک ها بوده است.


رعایت اصل44 و برگزاری انتخابات در شهرک های صنعتی


معاون وزیر صنعت،‌معدن و تجارت همچنین تصریح کرد: بر اساس اصل44، وزارتخانه مکلف است تا زمان به حد نصاب رسیدن شهرک های صنعتی، برای تصمیم گیری داخلی و اداره شهرک ها انتخاباتی را برگزار کند تا اداره امور برعهده خود بنگاه ها باشد و سازمان تنها مدیریت کلان این مجموعه ها را برعهده داشته باشد.


وی اضافه کرد: بر همین اساس تاکنون 264 شرکت خدماتی تشکیل شده که عملکرد سال 95 نشانگر تشکیل 13 شرکت در این سال است ضمن آنکه در مدت زمان همین سال تعداد 14 اداره امور شهرک و ناحیه نیز واگذار و تعداد آن به 250 واحد رسیده است.


یزدانی گفت: از سوی دیگر صدور مجوز شهرک های صنعتی غیردولتی نیز از چرخه کار خارج نشده و 86 مجوز در این راستا صادر شده که 41 مجوز تاسیس شهرک و 45 پروانه بهره برداری اعطا شده است.


ایجاد منطقه ویژه اقتصادی


مدیر عامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی در همین خصوص گفت: بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی، ایجاد و کارشناسی مناطق ویژه اقتصادی به این سازمان محول شده است که امروز 9 منطقه ویژه اقتصادی یزد، لرستان، بوشهر، بجنورد، کازرون، جهان آباد، بانه، اترک و سمنان در دستور کار قرار گرفته اند که مناطق یزد و لرستان به مرحله بهره برداری و دیگر مناطق نیز در مرحله ساخت و ساز رسیده است.


اقدامات نرم افزاری و آموزش


یزدانی درباره میزان ارائه آموزش در شهرک های صنعتی نیز گفت: در سال گذشته به تبع سیاست های اقتصاد مقاومتی و در سال جاری 160هزار نفر دوره آموزش مهارتی و مدیریتی در دستور کار قرار می گیرند که این دوره ها کاملا رایگان برگزار می شود البته در سال گذشته نیز 114هزار نفر از آموزش بهره مند شدند.


شهرک‌های صنفی تخصصی


معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: در سال گذشته، 13336 قرارداد با بنگاه‌های صنفی منعقد شد تا مناطق محروم نیز در شهرک ها دیده شوند.


وی ادامه داد: تشکیل خوشه‌های صنعتی نیز دیگر اقدام این سازمان بوده که کار امکان سنجی 155 خوشه خاتمه یافته و 78 مورد از آن نیز از سال 92 به بعد شکل گرفته است.


کمک های فنی و اعتباری


یزدانی با اشاره به ارائه این نوع کمک‌ها تاکید کرد: مراکزی که به سازمان معرفی می شوند، 6درصد زیر قانون شورای پول و اعتبار تسهیلات دریافت می کنند ضمن آنکه دیگر مشوق در نظر گرفته شده جریمه های بنگاه ها کاسته شده است.


وی افزود: از طرف دیگر، سرمایه گذاران برای ورود به شهرک های صنعتی باید 30درصد حق انتفاع را پیش پرداخت می کردند که از سال گذشته این مبلغ از 30 به 5درصد کاهش پیدا کرد و برای مناطق محروم نیز اولویت و تخفیفات ویژه ای تدارک دیده شده است.


معاون ویز صنعت ، معدن و تجارت گفت: در مناطق محروم 50درصد تخفیف در نظر گرفته شده که اگر یک بنگاه از فاکتورهایی نظیر مدارک دانش بنیان، نخبگان، ایثارگران و ... را دارا باشد به ازای هر فاکتور 10درصد تخفیف بیشتر نیز اعمال می شود که میزان تخفیفات حتی به 90درصد نیز رسیده است.


وی در پایان خاطرنشان کرد: سرمایه گذاران این نکته را نباید فراموش کنند که معافیت های شهرک های صنعتی بین 7 تا 13سال بوده و معافیت یک درصد عوارض آلایندگی نیز وجود ندارد، بنابراین با انتقال یک بنگاه از داخل شهر به شهرک های صنعتی می توانند از این تخفیفات ارائه شده بهره مند شوند.


انتهای پیام/

ارسال نظر