صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۵:۴۰ - ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۶
کارشناس فوتبال ایران در گفت‌وگو با آنا؛

مهدی طارمی در سطح آسیا و جهان یک بازیکن متوسط هم نیست/ قرارداد باشگاه‌ها با بازیکنان هفتگی شود/ فوتبالیست‌های ایرانی عمدا پیشرفت نمی‌کنند

کارشناس فوتبال ایران گفت: فوتبالیست‌های ایرانی وقتی که پول کافی برای خرید خانه، ماشین و ویلا را به دست آوردند ماهیت فوتبالی‌‌شان تغییر پیدا می‌کند.
کد خبر : 174661

به گزارش خبرنگار ورزشی آنا، هفته پنجم مرحله گروهی لیگ قهرمانان آسیا در حالی به پایان رسید که هیچ‌کدام از نماینگان ایران هنوز صعودشان به مرحله بعدی این رقابت‌ها را قطعی نکرده‌اند. در همین رابطه جلال چراغپور گفت: «برای آنکه بخواهیم دلایل عدم صعود نمایندگان ایران تا اینجای کار را بررسی کنیم باید ارکان و اساس فوتبال‌مان را با کشورهایی که همه در نزدیکی ما هستند مقایسه کنیم و ببینیم چرا هیچ‌کدام از تیم‌های ایرانی صدرنشین گروه خود نیستند.»


او ادامه داد: «مولفه اولی که مورد بررسی قرار می‌دهیم کلاس بازیکنان ایرانی است. سوال اینجاست فوتبالیست‌های ما چه مهارت‌هایی دارند و در چه سطحی هستند که ما بر اساس آن از آنها توقع داشته باشیم؟ مورد دوم نگرش مربیانی‌ است که برای بازیکنان ما برنامه‌ریزی‌می‌کنند که باید به آهن هم توجه کنیم. برای این کار نباید به ادعاهای این مربیان اعتنایی داشته باشیم و بهتر است عملکرد و کارنامه‌شان را مورد بررسی قرار دهیم، موضوعی که بسیاری از دوست‌داران فوتبال ما انجام نمی‌دهند و صرفا به اسم تیم توجه دارند.»


کارشناس فوتبال ایران افزود: «قسمت سوم تحلیل ما به باشگاه‌های‌مان و امکاناتی که دارند برمی گردد. وقتی بحث مقایسه پیش می‌آید خیلی تفاوت‌ها به چشم می‌آید که خیلی‌ها حداقل به خودشان می گویند اگر ما چنین امکاناتی داشتیم چه اتفاقاتی می‌افتاد. آیتم چهارم به بازیکنانی برمی‌گردد که به استخدام باشگاه‌های ما در می‌آیند. آیا خارجی‌‌هایی که آمدند جزو مهره‌های طراز اول تیم‌های خود بودند یا اینکه بدهی‌شان باعث محرومیت‌های متعددی برای تیم‌های ایرانی شده است؟ چند بازیکن جزو بازیکنان شاخص تیم‌های‌مان بوده‌اند؟ مولفه پنجم هم به ساختار کلی فوتبال‌مان برمی گردد. ما برای به جریان انداختن توپ در زمین از چه روشی استفاده می‌کنیم. الفبای فوتبال را آموخته‌ایم یا بر اساس دیده‌های‌مان عمل می‌کنیم.»


او خاطرنشان کرد: «وقتی تمامی این پنج آیتمی که به آن اشاره کردم را در نظر می‌گیریم به این نتیجه می‌رسیم که خواسته‌های ما اگر معقول باشد نتایج تیم‌های ایرانی نه تنها بد نبوده بلکه خوب هم بوده است. با این نگاه دیگر انتظار غیرمنطقی نداریم. زمانی نه‌چندان دور بازیکنان ما به لیگ‌های کشورهای عربی نمی‌رفتند چون نمی‌خواستند کیفیت فوتبالی‌شان افت پیدا کند و برای همین هم به اروپا می‌رفتند. الان یکی دو بازیکن ما در تیم‌های عربی حضور دارند؛ البته آنها هم متقاضی جذب ستاره‌‌های ما نیستند. دلیلش هم این است که لیگ کشور‌ها پیشرفت کرده‌ است و ما نه تنها در جا نزده‌ایم بلکه عقب‌گرد هم داشته‌ایم.»


چراغپور در خصوص عدم موفقیت پرسپولیس در آسیا اظهار داشت: «ما برای بررسی پرسپولیس آسیایی اول باید به فوتبال ملی‌مان و بعد به فوتبال باشگاهی‌مان توجه کنیم. در بخش ملی کشورهای عربی نمی‌توانند از بازیکنان مطرح خارجی استفاده کنند و برای همین از لحاظ غنای فوتبال از ما عقب هستند و در نتیجه بازنده زمین را ترک می‌کنند اما در سطح باشگاهی آنها بهترین‌ها را جذب می‌کنند و حرف‌های زیادی برای گفتن دارند.»


وی یادآور شد: «پرسپولیس جدای از فوتبال ما نیست و نمی‌تواند برترین‌های جهان را جذب کند. مثلا وقتی اینیستا فوتبالش تمام شود به پرسپولیس نمی‌آید. این باشگاه فاقد تیم جوانان و امید قدرتمند است. استعدادیابی کشوری هم انجام نمی‌دهد. یک‌سری بازیکن را به سرمربی خوبی به نام برانکو ایوانکوویچ تحویل می‌دهند و بعد از دو سال او دغدغه قهرمانی لیگ‌شان را پس از 9 سال حل می‌کند اما برای رقابت‌های آسیایی چه امکاناتی به برانکو داده شده است؟ بهترین تیم‌های فوتبال جهان در حال حاضر رئال مادرید و بارسلونا هستند. خط حمله رئال را مهاجمانی از پرتغال، ایرلند و فرانسه تشکیل می‌دهند و در بارسا بازیکنانی از آرژانتین، برزیل و اروگوئه در نوک پیکان تیم هستند. این پدیده‌ها بازیکنان دیگر را وادار می‌‌کنند که کیفیت بازی‌شان را افزایش دهند، کاری که در ژاپن، در حال حاضر چین و البته بسیاری از کشورهای شرق و همچنین غرب آسیا در حال انجام است.»


کارشناس بین‌المللی فوتبال بیان کرد: «در پرسپولیس می‌توانیم به مهره‌هایی اشاره کنیم که بودن‌شان در زمین سرنوشت تیم را تغییر می‌دهد. به طور کلی در فوتبال ایران بازیکنان مطرح دنیا جایی ندارند و از بین بازیکنان خارجی‌ که در تیم های ایرانی بازی می‌کردند و یا حضور دارند انگشت‌شمار هستند آنهایی که بود و نبودشان در زمین احساس می‌شد. مثلا در همین استقلال که دو مدافع وسط برزیلی این تیم حضور دارند، آیا بازیکن دیگری هست که بشود جایگزین آنها کرد. آیا در فوتبال ایران بازیکن باکیفیت داشتیم که سرمربی استقلال او را جذب نکرد؟ مقابل الاهلی امارات رابسون جانواریو سه ضد حمله خطرناک حریف را قطع کرد. اگر او نبود آیا مدافع ایرانی داشتیم که بتواند به کمک استقلال برسد.»


او ادامه داد: «پرسپولیس اگر می‌خواهد به موفقیت آسیایی برسد باید یک پایش را جلوتر بگذارد. این تیم حالا که قهرمان لیگ شده می‌تواند گستاخ‌تر باشد و ابزار بهترین بودن در آسیا را فراهم کند. به شرطی که طرز تفکر مدیران این تیم تغییر کند و به لیگ قهرمانان آسیا نگاه ویژه‌تری داشته باشند. مهدی طارمی در سطح لیگ خودمان خوب است ولی در سطح آسیا و جهانی یک تولید متوسط هم نیست. باید محرک‌هایی را ایجاد کنیم که این فوتبال به بالاترین سطح حداقل در آسیا برسد.»


چراغپور در مورد اینکه چرا فوتبالیست‌های ایرانی پس از یکی دو سال درخشش دچار افت محسوسی می‌شوند، تصریح کرد: «فوتبال ایران فراز و فرود زیادی دارد که باعث شده رشد قابل توجهی نداشته باشیم. بیشتر فوتبالیست‌های ما در ابتدای فوتبال‌شان وضع مالی مناسبی ندارند و نیاز دارند که دیده شوند تا به سطح اول برسند. برای همین خیلی تلاش می‌کنند تا فیکس شوند و به قراردادهای مالی خوبی برسند. وقتی به پول کافی برای خرید خانه، ماشین و ویلا می‌رسند و البته سرمایه مناسبی هم پس‌انداز می‌کنند، ماهیت فوتبالی‌‌شان تغییر پیدا می‌کند. دیگر به فوتبال به عنوان شغلی 10 ساله نگاه می‌کنند که با بودن در آن همواره درآمدشان عالی باشد و نهایتا هم به بازنشستگی فکر می‌کنند. در حقیقت آنها عمدا پیشرفت نمی‌کنند چون نیازی برای این پیشرفت ندارند.»


کارشناس بین‌المللی فوتبال اظهارکرد:‌ «من در صحبت‌های خصوصی که فوتبالیست‌‌ها با هم داشته‌اند، شنیده‌ام به همدیگر می گویند که تکل شدید نرویم، برای هر توپی خودمان را جلو نیاندازیم و ... دلیلش هم این است که نمی‌خواهند دچار آسیب دیدگی‌های شدید شوند. در همین رابطه با هم در تماس هستند و برای همین هم فوتبال را از آیتم‌های خطرناک خارج می‌کنند. به دنبال ریسک نیستند و خطاهای بی‌دلیل انجام نمی‌دهند. با کوچکترین برخورد هم به زمین می‌افتند. برای همین خیلی از تاکتیک‌ها کنار رفته و بازیکنان که ارتباط دوستانه‌ای با هم دارند، به دنبال این هستند تا یک شبه فوتبال را ارائه کنند و سطح انتظارات را پایین بیاورند.»


چراغپور خاطرنشان کرد: «برای موفقیت در فوتبال باید بها بدهید. به‌عنوان مثال وقتی نیاز باشد یک توپ را با تکل بگیریر، باید به خودت فشار بیاورید. در این فضا احتمال مصدومیت بالا می‌رود. اتفاقی که این هفته در ال‌کلاسیکو برای مسی رخ داد و در سطح دنیا برای بازیکنان بزرگ دیگر هم رخ داده را کدامیک از بازیکنان امروز ما رعایت می‌کنند. یک جنگ به تمام معنا گلادیاتوری بین رئال مادرید و بارسلونا انجام شد و مسی آسیب دیده تا آخرین دقیقه برای تیمش جنگید چون می‌خواست برنده این جنگ گلادیاتوری شود. در ایران با اندکی مصدومیت نیاز به هفته‌ها استراحت و گرفتن پول قرارداد است.»


وی تاکید کرد: «البته ایراد از نوع قرارداد باشگاه‌‌های فوتبال ماست. قرارداد بازیکنان بزرگ در لیگ‌های اروپایی هفتگی‌است. بازیکن اگر یک هفته کم‌کاری کند هفته‌ای 100 هزار یورو او را بیشتر 10 هزار یورو نمی‌دهند. برای همین بازیکن با همه وجودش می‌جنگد. اگر وین رونی در فوتبال ایران بود، تا چند سال دیگر کاپیتان تیم باشگاهی و حتی تیم ملی بود. مورینیو کاری کرد که او به فکر جدایی از یونایتد افتاده است مگر اینکه خودش را به کیفیت مدنظر برساند. در اروپا فوتبال یک صنعت است و یک شغل محسوب نمی شود. در اینجا شعار صعنتی بودن می‌دهند ولی نگاه یک شغل ودرآمد هنگفت حاصل از آن مطرح است.»


انتهای پیام/

ارسال نظر